Tip of the Day

Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δεύτερη ευκαιρία για επιδότηση

10-09-2021 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δεύτερη ευκαιρία για συμμετοχή στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» έχουν τουριστικές επιχειρήσεις των οποίων η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

H προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι τουριστικές επιχειρήσεις επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, λήγει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. Σύμφωνα ωστόσο με τη δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης, οι επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβληθεί έως τότε απορριφθεί, μπορούν μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης.

Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00.Το δικαίωμα για νέα υποβολή παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα: επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης, που μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% για τις επιχειρήσεις με επιλέξιμο ΚΑΔ στην κατηγορία 55 και 2,5% για επιχειρήσεις με άλλον επιλέξιμο ΚΑΔ του ετησίου Κύκλου Εργασιών του έτους 2019. Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 η μη επιστρεπτέα ενίσχυση μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% ή 2,5% ανάλογα με την επιλέξιμη δραστηριότητα του ανοιγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020).

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων:

  • Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020.
  • Να έχουν συμπληρώσει 1 τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας κατά το έτος 2019. Η προϋπόθεση τεκμαίρεται ότι πληρούται στην περίπτωση των επιχειρήσεων που συστάθηκαν εντός του 2020 και για τις επιχειρήσεις που κατά το έτος 2019 αποδεδειγμένα βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο και δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους.
  • Να έχουν μέχρι την 31.12.2020 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020, ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 Φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020, καθώς και για επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο στο έτος 2019, ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.
  • Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ.
  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το έτος 2020, ποσοστού 30% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.
  • Να υποβάλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ και μόνο για έναν επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, για το σύνολο των τουριστικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας που διαθέτουν ή των λοιπών τουριστικών δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:46

Πιερρακάκης: Η δύναμη της Ευρώπης δεν ήταν ποτέ η τελειότητα, ήταν η επιμονή

17:18

Guardian: Μπορεί η Ευρώπη να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ;

17:03

Κλιματική αλλαγή: Ποιες πόλεις βυθίζονται – Ο κίνδυνος στην Ελλάδα

16:13

ΕΛΑΣ: Eξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

16:08

Γάζα: Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σκότωσαν 12 ανθρώπους

16:00

Πεζεσκιάν: Τραμπ, ο Νετανιάχου και Ευρωπαίοι ηγέτες υποδαύλισαν τις εντάσεις στις διαδηλώσεις στο Ιράν

15:34

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Φεβρουαρίου

15:25

Ζαχαράκη: Η Ελλάδα επενδύει ήδη συστηματικά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

15:19

Πιερρακάκης: Το στεγαστικό αποτελεί εθνική πρόκληση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τους ιδιοκτήτες ακινήτων

15:14

Συρεγγέλα: Εργαλειοποίηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης του εργατικού δυστυχήματος στα Τρίκαλα

15:02

Μητσοτάκης: Υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες, με τη σκέψη σε όσες και όσους φορούν περήφανα το εθνόσημο στο στήθος

14:55

Τασούλας: Σήμερα τιμούμε τους ήρωες των Ιμίων

14:52

Μαρινάκης: Ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης

14:41

Γουόρς: Η «αλλαγή καθεστώτος» που οραματίζεται το πιθανό αφεντικό της Fed έχει εμπόδια

14:17

Μανιάτης: Με ενεργειακή απομόνωση κινδυνεύει η Κύπρος

14:04

Παπασταύρου: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η προστασία και ενίσχυσή της ακίνητης περιουσίας με υπεύθυνες πολιτικές

13:55

Από την υπόσχεση στην εφαρμογή: Τι έδειξε το Innovation Greece 7.0 για την επόμενη μέρα της καινοτομίας

13:50

ΔΥΠΑ: Εκτεταμένο πλέγμα νέων δράσεων για το 2026

13:44

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Συντονιστές των Νομαρχιακών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου

13:33

Μερτς: Δεν μπορεί ο τελευταίος και πιο αργός να είναι πάντα αυτός που καθορίζει τον ρυθμό της ΕΕ

13:21

Γερμανία: Στο 2,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο

13:04

Ταμείο Ανάκαμψης: Σημάδια κόπωσης στην τελική ευθεία – Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

12:51

Sözcü: Οι Τούρκοι πηγαίνουν στην Ελλάδα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ

12:36

Δήμας: Ξεκινά η κατασκευή του βασικού τμήματος του ΒΟΑΚ Ηράκλειο – Χανιά – Κίσσαμος

12:23

Real estate: Οι παράγοντες που επηρεάζουν έως 20% την αξία ενός ακινήτου

12:18

Κεφαλογιάννης προς Κομισιόν: Απαράδεκτη, παράνομη και προκλητική η προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο

12:06

Μητσοτάκης: Επαφή με Μπορίσοφ για τον Κάθετο Διάδρομο στο περιθώριο της συνόδου του ΕΛΚ

11:54

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρά καιρικά φαινόμενα την Κυριακή

11:47

Γ. Λοβέρδος: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν το ν/σ για την επιστολική ψήφο των αποδήμων

11:43

Μασκ: Δηλώνει ότι επανειλημμένα αρνήθηκε προσκλήσεις από τον Έπσταϊν