Tip of the Day

Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δεύτερη ευκαιρία για επιδότηση

10-09-2021 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δεύτερη ευκαιρία για συμμετοχή στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» έχουν τουριστικές επιχειρήσεις των οποίων η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

H προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι τουριστικές επιχειρήσεις επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, λήγει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. Σύμφωνα ωστόσο με τη δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης, οι επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβληθεί έως τότε απορριφθεί, μπορούν μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης.

Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00.Το δικαίωμα για νέα υποβολή παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα: επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης, που μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% για τις επιχειρήσεις με επιλέξιμο ΚΑΔ στην κατηγορία 55 και 2,5% για επιχειρήσεις με άλλον επιλέξιμο ΚΑΔ του ετησίου Κύκλου Εργασιών του έτους 2019. Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 η μη επιστρεπτέα ενίσχυση μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% ή 2,5% ανάλογα με την επιλέξιμη δραστηριότητα του ανοιγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020).

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων:

  • Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020.
  • Να έχουν συμπληρώσει 1 τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας κατά το έτος 2019. Η προϋπόθεση τεκμαίρεται ότι πληρούται στην περίπτωση των επιχειρήσεων που συστάθηκαν εντός του 2020 και για τις επιχειρήσεις που κατά το έτος 2019 αποδεδειγμένα βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο και δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους.
  • Να έχουν μέχρι την 31.12.2020 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020, ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 Φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020, καθώς και για επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο στο έτος 2019, ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.
  • Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ.
  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το έτος 2020, ποσοστού 30% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.
  • Να υποβάλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ και μόνο για έναν επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, για το σύνολο των τουριστικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας που διαθέτουν ή των λοιπών τουριστικών δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

ΕΕ: Συμφωνία για τον νέο κανονισμό επιστροφών μεταναστών - Τι αποφασίστηκε

23:49

Axios: Στον «αέρα» το «Ταμείο Εργαλειοποίησης» των 1,8 δισ. δολαρίων του Τραμπ

23:38

Δανία: Τρίτη πρωθυπουργική θητεία για Μέτε Φρεντέρικσεν - Σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού

23:27

ΗΡΩΝ: Σταθερές οι τιμές για το «πράσινο τιμολόγιο» και τον Ιούνιο

23:16

Τέταρτο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street με άλμα 6,25% της Nvidia

23:03

Politico: Έρευνα για το πολυτελές πρότζεκτ του γαμπρού Τραμπ στην Αλβανία

22:49

Τι λέει η κοινή δήλωση Κονγκό - ΠΟΥ για Έμπολα

22:35

THEON: Νέες παραγγελίες 42 εκατ. ευρώ και πρόσθετα δικαιώματα αγοράς 27 εκατ. ευρώ

22:22

Κέρδη άνω του 4% για το πετρέλαιο παρά την παρέμβαση Τραμπ

22:08

Κόντρα Τσίπρα - Ράμα για την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία

21:55

Πτώση πάνω από 1% για χρυσό

21:42

«Καμπανάκι» Κομισιόν στα Τίρανα για ελληνική μειονότητα και περιβάλλον

21:30

Dow Jones: 130 χρόνια στο τιμόνι των αγορών - Από τις 40,94 στις 50.000 μονάδες

21:19

Βόρεια Μακεδονία: Παραιτήθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

21:08

Δούκας: Καμία συνεργασία με ΝΔ - Επαφή ΠΑΣΟΚ με προοδευτικές δυνάμεις για προγραμματικές συγκλίσεις

20:55

Παραίτηση Κόκκαλη από τη γραμματεία του κόμματος Κόσμος

20:42

Ποσειδώνια 2026: Στο επίκεντρο η ελεύθερη ναυσιπλοΐα και η πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

20:30

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου: Νέα «πυρά» από Τεχεράνη

20:19

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρώτη η ΝΔ με 30,5% - 2ος ο Τσίπρας και 3η η Καρυστιανού

20:07

Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται με ταχύ ρυθμό - Τι απαντούν Νετανιάχου και Χεζμπολάχ

19:55

Κοντά σε IPO η Anthropic - Τι «σκανάρει»

19:41

Ευρωβαρόμετρο: Ελλείψεις δεξιοτήτων στο 34% των ΜμΕ στην Ελλάδα

19:27

Μητσοτάκης για Στενά του Ορμούζ: Επιστροφή στο προηγούμενο status quo - Εθνικό και ευρωπαϊκό κεφάλαιο η ελληνόκτητη ναυτιλία

19:14

Κομισιόν: Το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική κλιμάκωση στον Λίβανο

19:00

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τη διακοπή διαπραγματεύσεων Ιράν - ΗΠΑ: Διψήφιο άλμα για EasyJet και Softbank

18:49

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση της συνεργασίας με Βουλγαρία σε επενδύσεις, βιομηχανία, καινοτομία

18:38

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στους Αγίους Θεοδώρους

18:24

Η Berkshire Hathaway αποκτά την Taylor Morrison Home για 6,8 δισ. δολάρια

18:10

Λίβανος: Πολλοί τραυματίες και ζημιές σε νοσοκομείο από ισραηλινό πλήγμα

17:59

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Παναμά την Τρίτη