Tip of the Day

Ποιες τουριστικές επιχειρήσεις έχουν δεύτερη ευκαιρία για επιδότηση

10-09-2021 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Δεύτερη ευκαιρία για συμμετοχή στη δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» έχουν τουριστικές επιχειρήσεις των οποίων η αίτησή τους έχει απορριφθεί.

H προθεσμία για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω του οποίου οι τουριστικές επιχειρήσεις επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης έως 400.000 ευρώ ανά ΑΦΜ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους, λήγει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. Σύμφωνα ωστόσο με τη δεύτερη τροποποίηση της πρόσκλησης, οι επιχειρήσεις των οποίων η αίτηση χρηματοδότησης που θα υποβληθεί έως τότε απορριφθεί, μπορούν μετά την έκδοση της σχετικής απορριπτικής απόφασης να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης.

Η νέα αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00.Το δικαίωμα για νέα υποβολή παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα: επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων.

Σε κάθε επιχείρηση θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή κεφαλαίου κίνησης, που μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% για τις επιχειρήσεις με επιλέξιμο ΚΑΔ στην κατηγορία 55 και 2,5% για επιχειρήσεις με άλλον επιλέξιμο ΚΑΔ του ετησίου Κύκλου Εργασιών του έτους 2019. Στις επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 η μη επιστρεπτέα ενίσχυση μπορεί να φτάσει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% ή 2,5% ανάλογα με την επιλέξιμη δραστηριότητα του ανοιγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020).

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει, μεταξύ άλλων:

  • Να έχουν κάνει έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020.
  • Να έχουν συμπληρώσει 1 τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας κατά το έτος 2019. Η προϋπόθεση τεκμαίρεται ότι πληρούται στην περίπτωση των επιχειρήσεων που συστάθηκαν εντός του 2020 και για τις επιχειρήσεις που κατά το έτος 2019 αποδεδειγμένα βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο και δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους.
  • Να έχουν μέχρι την 31.12.2020 ως κύριο κωδικό δραστηριότητας ή κωδικό δραστηριότητας με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ του Κεφαλαίου 6: «ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ». Συγκεκριμένα, για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020, ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα, όπως αυτός αναγράφεται στο σχετικό Πεδίο του Εντύπου Ε3 Φορολογικού έτους 2019 που υποβλήθηκε στο έτος 2020. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020, καθώς και για επιχειρήσεις που βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο στο έτος 2019, ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • Να τηρούν απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία του ν. 4308/2014.
  • Να είναι υπόχρεες υποβολής Δηλώσεων ΦΠΑ.
  • Να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το έτος 2020, ποσοστού 30% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.
  • Να υποβάλουν μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ και μόνο για έναν επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, για το σύνολο των τουριστικών εγκαταστάσεων φιλοξενίας που διαθέτουν ή των λοιπών τουριστικών δραστηριοτήτων τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:53

Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία

16:43

Πακιστάν: Παραμένει αισιόδοξο για διεξαγωγή συνομιλιών ΗΠΑ - Ιράν

16:23

Σέρρες: Σύλληψη διαιτητή πολεμικών τεχνών για «φακελάκι»

16:08

Bitcoin: Σε «αθόρυβη» πορεία για τις 80.000 δολάρια

15:53

Δένδιας: Υπέγραψε με τη Γαλλίδα ομόλογό του την ανανέωση της «Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» Ελλάδας – Γαλλίας

15:26

Κεφαλογιάννη: Καμία ανησυχία για τον τουρισμό – Ευρωπαϊκή πρόκληση η αύξηση του κόστους καυσίμων

15:04

Γολεμής (ESA): Η συμπερίληψη, δεν είναι μόνο αξία αλλά και πρακτική ευφυΐα

14:48

Το 2028 στην Ελλάδα τα δύο πρώτα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair

14:34

Μητσοτάκης: Κορωνίδα των ελληνογαλλικών συμφωνιών η δέσμευση αμοιβαίας συνδρομής

14:16

Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε συγκρότημα κατοικιών στο Γεκατερίνμπουργκ

13:59

Πιερρακάκης: Τι είναι πρόοδος σήμερα;

13:45

Κώτσηρας: Στο επίκεντρο η μεσαία τάξη μέσω φοροελαφρύνσεων και μόνιμων μέτρων

13:12

Μαρινάκης: Δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με το κόμμα του κ. Τσίπρα

13:00

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΦΚΑ σε έως 72 δόσεις - «Αγκάθια» το υψηλό επιτόκιο και η συμμόρφωση

12:57

Θωμάς (DG TAXUD): Το 20% των φορολογικών εσόδων προέρχονται από τον τουρισμό

12:48

Οι επενδύσεις και η θέση της Ελλάδας στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας

12:47

Η Αθήνα τεχνολογικό «ορμητήριο» για τη Euronext

12:43

Ισχυρή δυναμική ανάπτυξης στην ελληνική αγορά παρουσιάζει η Cloud Office

12:29

Καλαφάτης: Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός

12:10

Μητσοτάκης - Μακρόν υπέγραψαν την ελληνογαλλική στρατηγική συμφωνία

12:02

Γερμανία: Σε πίεση η αυτοκινητοβιομηχανία απ' την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας

11:48

Ενιαίος ηλεκτρικός χώρος από τη Μεσόγειο έως τη Βαλτική με το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της ΔΕΗ

11:32

Ζαχαράκη: Η συζήτηση για τις δεξιότητες πρέπει να ξεκινήσει με ειλικρίνεια

11:26

Καράντζαλος (ΓΓ Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων): Χτίζουμε τη διεπαφή με τον πολίτη και να καταπολεμάμε τη «ψηφιακή γραφειοκρατία»

11:16

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μηχανής που έτρεχε με 150 χλμ/ώρα

11:07

Μαρέβα Γκραμπόφσκι -Μητσοτάκη: Έλαβε εξιτήριο απ' το νοσοκομείο

10:58

ΒΟΑΚ: Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα σε όλη την Κρήτη – Επιτάχυνση και έμφαση στην οδική ασφάλεια

10:50

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Σημαντικό οικονομικό πλήγμα για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο

10:37

Προσλήψεις 380 αποφοίτων Λυκείου στην ΕΛΑΣ - 39 επιστήμονες στο Λιμενικό Σώμα

10:35

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε διυλιστήριο της Κίνας εξαιτίας δοσοληψιών με το Ιράν