INSIDE OUT

Ο οδικός χάρτης συνεργάτη του Προέδρου Ανδρουλάκη - Η Μέρα Ανεξαρτησίας του Στέφανου και οι ναυτικές κωλοτούμπες για τα «μαύρα» του ΣΥΡΙΖΑ 

Μαρία Νταλιάνη
27-06-2024 | 07:22
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο οδικός χάρτης συνεργάτη του Προέδρου Ανδρουλάκη - Η Μέρα Ανεξαρτησίας του Στέφανου και οι ναυτικές κωλοτούμπες για τα «μαύρα» του ΣΥΡΙΖΑ 

Εκλογές πριν τον Δεκέμβριο βλέπει, ως μια λογική προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία ο Νίκος Χριστοδουλάκης του In Social, και ιθύνων νους του προγράμματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη (ErtNews, Σιακαντάρης) σημείωσε πως «όταν υπάρξει μια αμφισβήτηση της ηγεσίας ή της ηγετικής ομάδας, όσο ταχύτερα λυθεί με δημοκρατικές διαδικασίες και επαναβάπτιση της εμπιστοσύνης της βάσης προς την ηγεσία, τόσο ευκολότερα θα ξεπεραστεί η οποιαδήποτε κρίση. Πιστεύω δηλαδή ότι αν αναβληθεί για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το μόνο το οποίο θα κάνει είναι ότι θα δώσει λαβή σε περαιτέρω τριβές. Εάν πάλι γίνει μέσα στον Ιούλιο, θα είναι και αυτό πολύ βιαστικό. Μάλιστα προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι άμα γίνει μια προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία το φθινόπωρο, η οποία θα συνοδεύεται και από μια επεξεργασία θέσεων, (…) θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν το Δεκέμβριο.

Κωλοτούμπα

Η αναφορά Χριστοδουλάκη έχει τη σημασία της, ενόψει της συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μεθαύριο Κυριακή στο Κάραβελ. Για πολλούς, αυτός είναι ο οδικός χάρτης που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης.

Τί άλλαξε όμως εδώ και δέκα μέρες που ο ίδιος άνθρωπος, ο Νίκος Χριστοδουλάκης έλεγε (One) μετά το πενιχρό 12,9% των ευρωεκλογών: «Συζητάμε πότε θα φύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης, πότε θα γίνουν εκλογές. Πού ήμασταν τόσο καιρό; Υπήρχε κάτι στο πρόγραμμα ή στην ηγεσία που έπρεπε να αλλάξει; Βεβαίως και να συζητηθούν όλα αλλά θεωρώ έναν απίστευτο μικρομεγαλισμό απέναντι στην ιστορία να λέμε ότι εδώ πρόκειται να γίνει ένας σεισμός πολιτικός, να γίνουν ραγδαίες αλλαγές γιατί η ηγεσία δεν μπορεί και δεν τα καταφέρνει».

Χάρη πάμε;

Ίσως αυτό που άλλαξε είναι ότι μπήκε καθαρά στην κούρσα της διαδοχής ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Τον οποίο στηρίζει καθαρά ο πρώην Γραμματέας του κόμματος (επί αείμνηστης Φώφης) Μανώλης Χριστοδουλάκης. Την Κυριακή ενδεχομένως ανακοινώσει και ο Μιχ. Κατρίνης που ο πρόεδρος Ανδρουλάκης έχρισε αντ’ αυτού στην Βουλή την περίοδο που ήταν ακόμα ευρωβουλευτής. Και φυσικά υπάρχει πάντα και ο Γερουλάνος, ο οποίος ίσως είναι ο μόνος που θα πάει στο Κάραβελ χωρίς χάρτη στα χέρια.

Independence Day

Εάν στο ΠΑΣΟΚ βράζει το αίμα μετά τις ευρωεκλογές, στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμβαίνει το ίδιο, τα φυτίλια τα βάζει ο ίδιος ο Πρόεδρος Κασσελάκης ο οποίος την επομένη έφτιαξε βαλίτσες για τις ΗΠΑ, μακριά από την Κουμουνδούρου, την Αυγή, τον Κοτσακά, τον Τεμπονέρα, και τον Νίκο τον Παππά. Επιστρέφει φορτσάτος για τη δική του Ημέρα Ανεξαρτησίας, τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την 4η Ιουλίου. Λογικά θα τελειώσει γρήγορα για να πάει στον κήπο της Πρεσβείας.

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής έβαλε την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψει με τα όργανα, τόσο πιο γρήγορα θα χτίσει τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» κι έπειτα τρελό ελληνικό καλοκαίρι!

Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ

Παρ’ ότι κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε θέμα αλλαγής Προέδρου, ο Στέφανος φέρεται περίεργα μετά τις ευρωεκλογές. Επανήλθε για το «μαύρο χρήμα» και σε ανάρτηση στα σόσιαλ, αλλά και στη ραδιοφωνική συνέντευξη χθες στο ομογενειακό COSMOS FM-Hellenic Public Radio.

«Σας μίλησα με ειλικρίνεια για δύσκολες οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν με μεγάλο συναισθηματικό κόστος», έγραψε εννοώντας όχι μόνο το κλείσιμο της ημερήσιας Αυγής, αλλά και τις απολύσεις συνεργατών (Δ. Τεμπονέρας, Γ. Τσίπρας, Θ. Θεοχαρόπουλος).

«Πώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυτήν τη στιγμή; Μόνο με μαύρο χρήμα. Ξεκαθάρισα: Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει μαύρο χρήμα. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» σημαίνει ότι, αν οι ψηφοφόροι ή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένα να αποδεχθούν μαύρο χρήμα προκειμένου να αποφευχθούν επίπονες αλλά αναγκαίες οικονομικά αποφάσεις, θα πρέπει να εκλέξουν άλλο Πρόεδρο.

Έναν Πρόεδρο οποίος να αποδέχεται τον υπόγειο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα περισσότερα κόμματα στην Ελλάδα.

Εγώ δεν προσφέρομαι. Λυπάμαι».

Πάμε; Νούμερο 2

Οι αναφορές Κασσελάκη για μαύρο χρήμα, όχι του «δικού του» ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των «άλλων» προκάλεσαν εγκεφαλικά. Βέβαια μετά πήγε να το νερώσει κατηγορώντας τη ΝΔ για «βασίλισσα του μαύρου χρήματος στο ελληνικό πολιτικό σύστημα» και καλώντας τον Κυριάκο να ζητήσουν από την Deloitte έλεγχο.

«Έχω υποσχεθεί στους πολίτες ότι αυτό το σάπιο σύστημα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του. Κύριε Μητσοτάκη, πάμε;» κατέληξε.

Όμως η ζημιά στο κόμμα του έχει γίνει.

Κωλοτούμπα ναυάρχου

Γιατί εκτός του Κασσελάκη, για μαύρο χρήμα μίλησε και ο έγκριτος ναύαρχος εν αποστρατεία Βαγγέλης Αποστολάκης

ο οποίος όμως, για έναν περίεργο λόγο, δύο μέρες μετά έκανε κωλοτούμπα λέγοντας «εκτιμώ, εγώ λέω φαντάζομαι, ούτε ότι το ξέρω, ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί. Για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα».

Είπα, ξείπα.

Δεν θυμάται

Τα μαντάτα για το μαύρο χρήμα που κυκλοφορούσε στον ΣΥΡΙΖΑ «των άλλων» έφτασαν μέχρι τις ΗΠΑ. Να φανταστείς πως ρωτήθηκε για το θέμα κι από το ομογενειακό ραδιόφωνο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να ρίξει το βάρος στο θέμα της ασφάλισης των ομογενών ώστε να ακούσουμε την άποψη του «προοδευτικού απόδημου 36 ετών» , όπως αυτοπροσδιορίστηκε.

Η ερώτηση ήταν αυτή:

Δημοσιογράφος: Σίγουρα υπάρχουν παθογένειες του συστήματος. Αυτό είναι μια διαπίστωση που ξεπερνά τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ και έχει ακουστεί από πολλούς ανθρώπους, από πολλούς χώρους. Κάνετε μια συγκεκριμένη αναφορά για «μαύρο χρήμα» και αυτό προκάλεσε μια αίσθηση. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο ναύαρχος και πρώην υπουργός Άμυνας, ο οποίος και πολιτικά είναι πολύ κοντά σας, έκανε μια δήλωση ότι το «μαύρο χρήμα» κυκλοφορεί γενικά στην πολιτική και όλα τα κόμματα το κάνουν. Κάτι που φαίνεται ότι δεν απέχει από την πραγματικότητα, τουλάχιστον τα τελευταία πολλά χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Τι έχετε να πείτε για τη δήλωση του κ. Αποστολάκη αλλά και το πώς θα μπορέσει να σπάσει αυτό το απόστημα;

Στ. Κασσελάκης: Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια είναι η ακριβής δήλωση του κυρίου Αποστολάκη.

Ερωτήσεις

Την ίδια στιγμή, στην υπόθεση «μαύρα» υπάρχουν πολλές απορίες στα σόσιαλ.

Πάει Βρυξέλλες

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, ο τυχερός Κυριάκος, αφού υπέστην στωικά μια ψυχρολουσία στη συνεδρίαση της δικής του Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία κράτησε πέντε ώρες και μίλησαν 37 βουλευτές, πήρε χαρούμενος το κυβερνητικό και πάει Βρυξέλλες για Σύνοδο Κορυφής και εκλογή της νέας ηγεσίας της ΕΕ.

Από την γκρίνια του Σαλμά, του Στυλιανίδη και του Γιώργου Βλάχου, καλύτερα της Μελόνι.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:15

Θεοδωρικάκος: Πλήρης αναβάθμιση του ΕΛΚΕΘΕ με έργο 25 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

12:56

Ανατροπή στη συνδρομητική: Cosmote TV – Nova προχωρούν στην από κοινού διάθεση αθλητικού περιεχομένου

12:52

Τσάπαλος: Η νομιμότητα στον αιγιαλό θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

12:41

Fast-Track to ACCA: Κοινή πρωτοβουλία ACCA, ΟΠΑ και ΕY Ελλάδος

12:35

Μαρινάκης για ρεύμα: Αυτή τη στιγμή για λιανική και καταναλωτές, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις

12:34

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιχειρεί με κυνική ειλικρίνεια να δικαιολογήσει την εξαήμερη εργασία

12:27

Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, παράλληλα με το Μετρό, θα ζήσει μια επανάσταση στις συγκοινωνίες

12:18

Αύξηση 1,5% στον κύκλο εργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων τον Μάιο

12:11

Τηλεφωνική «συγγνώμη» Κασσελάκη στη Συρεγγέλα για Πολάκη - ΝΔ: «Είναι υποκριτική»

12:06

ΕΤΒΑ (ΒΙ.ΠΕ): Νέα δεδομένα για τις εγκατεστημένες Επιχειρήσεις σε οργανωμένους υποδοχείς

12:02

Ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

11:59

Ανανεώνεται η εικόνα του Μετρό - Ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις στους σταθμούς

11:51

Τσακλόγλου: Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία

11:42

Χαρδαλιάς για «Αθηναϊκή Ριβιέρα»: Εμβληματικό έργο που αλλάζει την εικόνα της Αττικής

11:39

Attica Bank: Μέχρι το τέλος της μέρας η «ετυμηγορία» της DBRS - Στις αρχές του Q4 η ΑΜΚ

11:31

ΗΠΑ - Κίνα: «Μάχη» για τα υποθαλάσσια καλώδια του ίντερνετ

11:28

Φορολογικές δηλώσεις: Προαιρετικός, από 17/7, ο ΙΒΑΝ εφόσον δεν προκύπτει επιστροφή

11:26

Έρχεται παρέμβαση στις τιμές του ρεύματος - Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις

11:23

Επιμένει ο Πολάκης: Δεν παίρνω λέξη πίσω - Συρεγγέλα: Να υψώσουμε φωνή απέναντι στο «βούλωστο»

11:12

Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη για την υπόθεση της εξαπάτησης εκλογέων

11:04

Ζαχαράκη για Πολάκη: Πρόσβαλε με χυδαιότητα κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά

11:03

Ocado: Μείωσε σημαντικά τις ζημίες - «Άλμα» 14% της μετοχής

10:52

Επίθεση Πολάκη στη Συρεγγέλα - Τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Π. Μαρινάκης

10:41

Νευρικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

10:41

Γεωργιάδης: Τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση φαρμάκων των ανασφάλιστων

10:37

Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση επιταχύνει σε τομείς της καθημερινότητας

10:32

Hugo Boss: Υποβάθμιση του guidance για τις πωλήσεις του 2024 - Βουτιά για τη μετοχή

10:30

EURO: Tα ρεκόρ, τα φαβορί που δεν έπεισαν και οι πιο δημοφιλείς αγορές στη Novibet

10:22

Κοντά σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός τροφίμων στη Βρετανία

10:22

Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - «Βουτιά» 10% της Hugo Boss