INSIDE OUT

Η D-Day των συμμάχων και του Κασσελάκη - Ποια επαγγέλματα οδηγούν στην ευρωβουλή - Η Ζωή προτιμά τους καλλιτέχνες

Μαρία Νταλιάνη
06-06-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η D-Day των συμμάχων και του Κασσελάκη - Ποια επαγγέλματα οδηγούν στην ευρωβουλή - Η Ζωή προτιμά τους καλλιτέχνες

Τρεις και σήμερα θα λυθούν όλες οι απορίες. Κάλπες και θερμοκρασία ώριμου Ιουλίου μοιάζει με εφιάλτη κι όχι μόνο για τους δημοσκόπους που ενώ τα έχουν βρει όλα, σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στη βούληση των ψηφοφόρων. Κάπως τυχερός ο Κυριάκος που θα βρεθεί σήμερα στη συννεφιασμένη Νορμανδία για την επέτειο 80 χρόνων από την D-Day, την απόβαση των συμμάχων Αμερικανών που άλλαξε τα δεδομένα στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κι εκεί, στους μάξιμουμ 17 βαθμούς Κελσίου, θα πεταχτεί και στη Λοριάν όπου βρίσκονται τα ναυπηγεία του Naval Group, για να δει πως πάνε οι Belh@rra μας.

Ακτινογραφία υποψηφίων

Πίσω στις ευρωεκλογές, μια ωραία ερευνητική δουλίτσα έκαναν οι άνθρωποι του ΚΕΦiΜ - Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (Μιράντα Ξαφά, Τ. Αβραντίνης, Π. Καρκατσούλης, Αρ. Χατζής, Λένα Δραγούμη και άλλοι αξιόλογοι), σχετικά με το προφίλ των υποψηφίων όλων των κομμάτων. Αξίζει να αναδειχθεί.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων λοιπόν, τα επαγγέλματα των υποψηφίων κατά σειρά είναι:

- ΝΔ: δημοσιογράφος, δικηγόρος, γιατρός.

- ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος, γιατρός, δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, αθλητής/τρια, καλλιτέχνης.

- ΠΑΣΟΚ: πανεπιστημιακός, δικηγόρος, γιατρός, εκπαιδευτικός, ερευνητής/τρια.

- ΚΚΕ: δικηγόρος, δημοσιογράφος, γιατρός.

- Ελληνική Λύση: έμπορος, ιδιωτικός υπάλληλος, αγρότης/κτηνοτρόφος, γιατρός.

-Νέα Αριστερά: πανεπιστημιακός, δημοσιογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας.

- Νίκη: γιατρός, δικηγόρος, αξιωματικός ενόπλων δυνάμεων, πανεπιστημιακός, εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης.

- Πλεύση Ελευθερίας: καλλιτέχνης, αθλητής/τρια, νομικός, στέλεχος ΜΚΟ.

Όπως προκύπτει από την καταγραφή σαρώνουν ως υποψήφιοι οι δημοσιογράφοι!

Θα σταθώ στην Πλεύση, καθώς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

έχει περισσότερους καλλιτέχνες υποψήφιους από κάθε άλλο! Τί κρύβει μέσα της αυτή η κοπέλα;

Κάτι κρύβει κι ο Στέφανος

Την δική του D-day ζει σε συνέχειες με τη νεοδημοκρατική απόβαση στο πόθεν έσχες του ο Πρόεδρος Κασσελάκης. Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το εσωκομματικό vrtigo μετά τις δηλώσεις του στελέχους που βρίσκεται στον κλειστό κύκλο του, του κ. Θανάση Οικονόμου κατά Βούτση, Χριστοδουλοπούλου και Βαρεμένου.

Νεότερο στοιχείο στην υπόθεση, ήρθε χθες βράδυ από τις ΗΠΑ με μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη (γνωστού για το περίφημο περούκα-gate από τα ωραία τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε γίνει σκιά του Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη).

Η ανάρτηση είναι φωτιά.

«Ο κ. Κασσελάκης ως πόθεν έσχες, δηλώνει ότι είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, το οποίο λέει ότι αγόρασε έναντι δύο εκατομμυρίων εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων το 2022. Δηλώνει επίσης ότι η μόνη εξωχώρια εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος είναι η OSIOS LLC στο Ντέλαγουερ. Η έρευνα από την Αμερική αποκαλύπτει νέα ψέματα του κ. Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει την τέχνη να μην αποκαλύπτει ποτέ την πλήρη αλήθεια των πραγμάτων.

Τα κρατικά έγγραφα από την Αμερική, τα οποία είναι δημόσια για όποιον θέλει να κάνει μια ενδελεχή και συστηματική έρευνα όπως την έκανα εγώ, εμφανίζουν τον κ. Κασσελάκη να λέει ψέματα σχετικά με την ιδιοκτησία του σπιτιού στη Νέα Υόρκη και τη συμμετοχή του σε εξωχώριες εταιρείες. Τι λένε τα επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ λοιπόν:

1. Στις 28 Μαρτίου 2022, ο κ. Κασσελάκης αγοράζει το σπίτι στη Νέα Υόρκη με δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι χιλιάδων δολαρίων. Τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού δεν τα έβαλε από την τσέπη του, τα πήρε με δανεισμό και τα χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage.

2. Στις 24 Μαρτίου 2023, έναν χρόνο μετά την αγορά του σπιτιού με τα χρήματα της τράπεζας, ο κ. Κασσελάκης μεταβιβάζει την ιδιοκτησία του σπιτιού, που χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage, εξ ολοκλήρου στην εταιρεία με την επωνυμία Whimsy Woods LLC, η οποία εδρεύει στο Ντέλαγουερ. Άρα ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα ότι του ανήκει η ιδιοκτησία του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, αφού το σπίτι έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία Whimsy Woods LLC και δεν ανήκει πλέον στον κ. Κασσελάκη ως φυσικό πρόσωπο, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

3. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού η έρευνα δείχνει ότι η διεύθυνση της εταιρείας Whimsy Woods LLC, που δηλώνεται στο Ντέλαγουερ, είναι η ίδια διεύθυνση που δηλώνει ο κ. Κασσελάκης στο έγγραφο της μεταβίβασης ως διεύθυνση του σπιτιού του στο Μαϊάμι. Ο κ. Κασσελάκης είναι μέτοχος στην Whimsy Woods LLC, εξ ου και η διεύθυνση της εταιρείας είναι ίδια με τη διεύθυνση της οικίας του στο Μαϊάμι. Και πάλι ψέματα από τον κ. Κασσελάκη, καθώς στο Excel που παρουσίασε για το 2023 απέκρυψε την ύπαρξη αυτής της εταιρείας.

Διπλά ψεύτης, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η έρευνα δείχνει ότι το Ντέλαγουερ εμφανίζει την εταιρεία Whimsy Woods LLC να χρωστάει φόρους που δεν έχουν καταβληθεί».

Πληρωμένο πιστόλι

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήρθε και η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:

«1. Το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα, και ο δημοσιογράφος κ. Δημάδης (γνωστός από το σκάνδαλο peruka-gate) επιδόθηκαν σήμερα σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στον Στέφανο Κασσελάκη.

Και είναι τέτοιο το μένος τους, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγράψουν έστω τη σωστή τοποθεσία του ακινήτου.

2. Ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του μέσου και του δημοσιογράφου, καθώς και εναντίον οποιουδήποτε άλλου επιμείνει στα συγκεκριμένα ψέματα.

3. Να ανοίξει ο Πρωθυπουργός ΤΩΡΑ την ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε και οι δύο να καταθέσουν τα Πόθεν Έσχες τους για το 2023.

Ο Πρωθυπουργός κυβερνάει. Γιατί δεν ανοίγει την πλατφόρμα;

Κρύβει κάτι ο ίδιος ή επιχειρεί να κρατήσει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;»

Ξημέρωσε Πέμπτη. Τύφλα να ‘χει η D day.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Ζελένσκι: Ζητά ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας και επιδιόρθωση των δικτύων ηλεκτροδότησης

23:45

Στην Πάτρα έως την Κυριακή οι προσομοιωτές F-16 και F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας

23:35

BBC: Πάνω από 177.000 οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία

23:23

Συνάντηση Δένδια με Ινδό ΥΠΕΞ: Στο επίκεντρο περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις

23:10

Wall Street: Ιστορικός Dow «πάτησε» τις 50.000 μονάδες - Η καλύτερη συνεδρίαση από τον Μάιο

22:49

ΗΠΑ: Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας θέλει να απελάσει τον 5χρονο Λίαμ από τον Ισημερινό

22:33

Σταθερό το πετρέλαιο μετά τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν για τα πυρηνικά

22:23

Συνάντηση Μελόνι με τον Εμίρη του Κατάρ πριν από την έναρξη της Χειμερινής Ολυμπιάδας

22:03

Πολωνία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που έχει λάβει άσυλο από την Ουγγαρία

21:53

Κέρδη για τον χρυσό ελέω δολαρίου και Ιράν-ΗΠΑ - «Βουτιά» 8,7% για το ασήμι στην εβδομάδα

21:42

Ο Γκουτέρες χαιρετίζει την επανέναρξη των συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν

21:30

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί το Πεκίνο ότι διεξήγαγε μυστικές πυρηνικές δοκιμές

21:18

ΗΠΑ: Στις 8 Ιουνίου θα δικαστεί ο Λουίτζι Ματζιόνε

21:03

Τραμπ: Θέλει να δώσει το όνομά του στο αεροδρόμιο Ντάλες της Ουάσινγκτον για να ξεμπλοκάρει κονδύλια δισεκατομμυρίων

20:46

Ο ΟΑΣΕ είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τον Σεργκέι Λαβρόφ στη συνέλευση των ΥΠΕΞ στο Λουγκάνο

20:30

Η επέλαση των stablecoins και οι προκλήσεις για το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ

20:15

ΗΠΑ: κυρώσεις σε 15 οντότητες και 14 πλοία για παράνομο εμπόριο ιρανικού πετρελαίου

20:01

ΑΑΔΕ: Ανοίγει στις 9 Φεβρουαρίου το ΟΣΔΕ για διορθώσεις στις αιτήσεις αγροτών 2024–2025

19:42

Μακρόν: Θέλουμε λιγότερες ώρες πίσω από τις οθόνες για τους μαθητές

19:27

Θεοδωρικάκος: Ενίσχυση 290 εκατ. σε 112 επενδυτικά σχέδια για τα καθεστώτα «Μεταποίηση» και «Ειδικές Περιοχές Ενίσχυσης»

19:25

Αποσύρθηκε το βίντεο του Τραμπ για το ζεύγος Ομπάμα - «Λάθος υπαλλήλου», λέει ο Λευκός Οίκος

19:21

Θετικό φίνις στις ευρωαγορές - «Βουτιά» 24% της Stellantis

19:13

Ουκρανία-ΗΠΑ: Συζητήσεις για τις εισαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)

19:02

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

18:49

«Καμπανάκι» ΕΚΤ προς ΕΕ: «Άμεση δράση» για την οικονομία - Ζητά πέντε μέτρα για να σωθεί η ανάπτυξη

18:45

Μαρινάκης: Στο επίκεντρο η ασφάλεια στους χώρους εργασίας, η συνταγματική αναθεώρηση και η ανεργία

18:41

ΑΑΔΕ: Υπογραφή μνημονίου εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας με την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

18:30

Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Noval Property

18:30

Μπόστιτς (Fed): Υψίστης σημασίας να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%

18:28

ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων του τραμ λόγω έργων στις 7 και 8 Φεβρουαρίου