INSIDE OUT

Η D-Day των συμμάχων και του Κασσελάκη - Ποια επαγγέλματα οδηγούν στην ευρωβουλή - Η Ζωή προτιμά τους καλλιτέχνες

Μαρία Νταλιάνη
06-06-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η D-Day των συμμάχων και του Κασσελάκη - Ποια επαγγέλματα οδηγούν στην ευρωβουλή - Η Ζωή προτιμά τους καλλιτέχνες

Τρεις και σήμερα θα λυθούν όλες οι απορίες. Κάλπες και θερμοκρασία ώριμου Ιουλίου μοιάζει με εφιάλτη κι όχι μόνο για τους δημοσκόπους που ενώ τα έχουν βρει όλα, σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στη βούληση των ψηφοφόρων. Κάπως τυχερός ο Κυριάκος που θα βρεθεί σήμερα στη συννεφιασμένη Νορμανδία για την επέτειο 80 χρόνων από την D-Day, την απόβαση των συμμάχων Αμερικανών που άλλαξε τα δεδομένα στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κι εκεί, στους μάξιμουμ 17 βαθμούς Κελσίου, θα πεταχτεί και στη Λοριάν όπου βρίσκονται τα ναυπηγεία του Naval Group, για να δει πως πάνε οι Belh@rra μας.

Ακτινογραφία υποψηφίων

Πίσω στις ευρωεκλογές, μια ωραία ερευνητική δουλίτσα έκαναν οι άνθρωποι του ΚΕΦiΜ - Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (Μιράντα Ξαφά, Τ. Αβραντίνης, Π. Καρκατσούλης, Αρ. Χατζής, Λένα Δραγούμη και άλλοι αξιόλογοι), σχετικά με το προφίλ των υποψηφίων όλων των κομμάτων. Αξίζει να αναδειχθεί.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων λοιπόν, τα επαγγέλματα των υποψηφίων κατά σειρά είναι:

- ΝΔ: δημοσιογράφος, δικηγόρος, γιατρός.

- ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος, γιατρός, δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, αθλητής/τρια, καλλιτέχνης.

- ΠΑΣΟΚ: πανεπιστημιακός, δικηγόρος, γιατρός, εκπαιδευτικός, ερευνητής/τρια.

- ΚΚΕ: δικηγόρος, δημοσιογράφος, γιατρός.

- Ελληνική Λύση: έμπορος, ιδιωτικός υπάλληλος, αγρότης/κτηνοτρόφος, γιατρός.

-Νέα Αριστερά: πανεπιστημιακός, δημοσιογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας.

- Νίκη: γιατρός, δικηγόρος, αξιωματικός ενόπλων δυνάμεων, πανεπιστημιακός, εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης.

- Πλεύση Ελευθερίας: καλλιτέχνης, αθλητής/τρια, νομικός, στέλεχος ΜΚΟ.

Όπως προκύπτει από την καταγραφή σαρώνουν ως υποψήφιοι οι δημοσιογράφοι!

Θα σταθώ στην Πλεύση, καθώς το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

έχει περισσότερους καλλιτέχνες υποψήφιους από κάθε άλλο! Τί κρύβει μέσα της αυτή η κοπέλα;

Κάτι κρύβει κι ο Στέφανος

Την δική του D-day ζει σε συνέχειες με τη νεοδημοκρατική απόβαση στο πόθεν έσχες του ο Πρόεδρος Κασσελάκης. Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το εσωκομματικό vrtigo μετά τις δηλώσεις του στελέχους που βρίσκεται στον κλειστό κύκλο του, του κ. Θανάση Οικονόμου κατά Βούτση, Χριστοδουλοπούλου και Βαρεμένου.

Νεότερο στοιχείο στην υπόθεση, ήρθε χθες βράδυ από τις ΗΠΑ με μια ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη (γνωστού για το περίφημο περούκα-gate από τα ωραία τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε γίνει σκιά του Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη).

Η ανάρτηση είναι φωτιά.

«Ο κ. Κασσελάκης ως πόθεν έσχες, δηλώνει ότι είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, το οποίο λέει ότι αγόρασε έναντι δύο εκατομμυρίων εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων το 2022. Δηλώνει επίσης ότι η μόνη εξωχώρια εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος είναι η OSIOS LLC στο Ντέλαγουερ. Η έρευνα από την Αμερική αποκαλύπτει νέα ψέματα του κ. Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει την τέχνη να μην αποκαλύπτει ποτέ την πλήρη αλήθεια των πραγμάτων.

Τα κρατικά έγγραφα από την Αμερική, τα οποία είναι δημόσια για όποιον θέλει να κάνει μια ενδελεχή και συστηματική έρευνα όπως την έκανα εγώ, εμφανίζουν τον κ. Κασσελάκη να λέει ψέματα σχετικά με την ιδιοκτησία του σπιτιού στη Νέα Υόρκη και τη συμμετοχή του σε εξωχώριες εταιρείες. Τι λένε τα επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ λοιπόν:

1. Στις 28 Μαρτίου 2022, ο κ. Κασσελάκης αγοράζει το σπίτι στη Νέα Υόρκη με δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι χιλιάδων δολαρίων. Τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού δεν τα έβαλε από την τσέπη του, τα πήρε με δανεισμό και τα χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage.

2. Στις 24 Μαρτίου 2023, έναν χρόνο μετά την αγορά του σπιτιού με τα χρήματα της τράπεζας, ο κ. Κασσελάκης μεταβιβάζει την ιδιοκτησία του σπιτιού, που χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage, εξ ολοκλήρου στην εταιρεία με την επωνυμία Whimsy Woods LLC, η οποία εδρεύει στο Ντέλαγουερ. Άρα ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα ότι του ανήκει η ιδιοκτησία του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, αφού το σπίτι έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία Whimsy Woods LLC και δεν ανήκει πλέον στον κ. Κασσελάκη ως φυσικό πρόσωπο, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.

3. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού η έρευνα δείχνει ότι η διεύθυνση της εταιρείας Whimsy Woods LLC, που δηλώνεται στο Ντέλαγουερ, είναι η ίδια διεύθυνση που δηλώνει ο κ. Κασσελάκης στο έγγραφο της μεταβίβασης ως διεύθυνση του σπιτιού του στο Μαϊάμι. Ο κ. Κασσελάκης είναι μέτοχος στην Whimsy Woods LLC, εξ ου και η διεύθυνση της εταιρείας είναι ίδια με τη διεύθυνση της οικίας του στο Μαϊάμι. Και πάλι ψέματα από τον κ. Κασσελάκη, καθώς στο Excel που παρουσίασε για το 2023 απέκρυψε την ύπαρξη αυτής της εταιρείας.

Διπλά ψεύτης, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η έρευνα δείχνει ότι το Ντέλαγουερ εμφανίζει την εταιρεία Whimsy Woods LLC να χρωστάει φόρους που δεν έχουν καταβληθεί».

Πληρωμένο πιστόλι

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήρθε και η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:

«1. Το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, το Πρώτο Θέμα, και ο δημοσιογράφος κ. Δημάδης (γνωστός από το σκάνδαλο peruka-gate) επιδόθηκαν σήμερα σε μια ακόμη απελπισμένη προσπάθεια να ρίξουν λάσπη στον Στέφανο Κασσελάκη.

Και είναι τέτοιο το μένος τους, που δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγράψουν έστω τη σωστή τοποθεσία του ακινήτου.

2. Ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του μέσου και του δημοσιογράφου, καθώς και εναντίον οποιουδήποτε άλλου επιμείνει στα συγκεκριμένα ψέματα.

3. Να ανοίξει ο Πρωθυπουργός ΤΩΡΑ την ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε και οι δύο να καταθέσουν τα Πόθεν Έσχες τους για το 2023.

Ο Πρωθυπουργός κυβερνάει. Γιατί δεν ανοίγει την πλατφόρμα;

Κρύβει κάτι ο ίδιος ή επιχειρεί να κρατήσει δέσμιο τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;»

Ξημέρωσε Πέμπτη. Τύφλα να ‘χει η D day.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:31

Ιταλία για Mercosur: Έτοιμοι να την υπογράψουμε μόλις δοθούν οι αναγκαίες απαντήσεις στους αγρότες

21:22

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 81%

21:19

FedHATTA: Ενισχύονται οι τουριστικοί δεσμοί Ελλάδας - Ιράν

21:02

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο ακόμη δικαστές του ΔΠΔ επειδή διεξήγαγαν έρευνα για το Ισραήλ

20:46

Δανία: Αποδίδει δύο κυβερνοεπιθέσεις σε ομάδες που συνδέονται με το ρωσικό κράτος

20:33

Μεξικό: Η Σεϊνμπάουμ προτείνει να μεσολαβήσει για να αποφευχθεί μια ένοπλη επέμβαση στη Βενεζουέλα

20:20

Τρία pause και μία μείωση: Οι τελευταίες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για το 2025

20:13

Σύνοδος Κορυφής: Στόχος μια συμφωνία έως το τέλος του 2026 για το νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο

20:07

Στα 50 δισ. ευρώ το χρέος των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων» - Κυβερνητική εντολή να πουλήσουν ουρανοξύστη στη Μόσχα

19:57

ΑΑΔΕ: Yπογραφή συμφωνίας Ελλάδας–Αλβανίας για τους «Πράσινους Διαδρόμους»

19:53

ΗΠΑ: Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στη Βόρεια Καρολίνα

19:48

Κοντογεώργης: Το πεδίο για τους αγρότες το 2026 θα είναι πολύ καλύτερο

19:45

Πηγές ΥΠΑΑΤ για αγρότες: Ναι στο διάλογο, ναι στα λογικά αιτήματα, όχι στην ταλαιπωρία της κοινωνίας

19:37

Συνάντηση για τη Γάζα αύριο στο Μαϊάμι μεταξύ ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας

19:31

Ευρωαγορές: Κέρδη στον απόηχο των κεντρικών τραπεζών

19:22

Γιώργος Κώτσηρας: Δίκαιη, ισορροπημένη και θεσμικά ανθεκτική παρέμβαση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

19:12

Alpha Bank: Στο 7,33% θα αυξηθεί το ποσοστό της JPMorgan

19:11

ΟΗΕ: Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Τρίτη για τη Βενεζουέλα

19:08

Τσιάρας: Γυρίζουμε σελίδα - Δεν θα δημιουργηθεί κανένα κενό, δεν θα κινδυνέψουν οι πληρωμές των αγροτών

19:03

ΟΤΕ: Στις 30/12 η καταβολή του έκτακτου μερίσματος 0,0968 ευρώ από την πώληση της Telekom Romania

18:51

Allwyn: Προχώρησε στην απόκτηση 345.624 μετοχών του ΟΠΑΠ

18:43

Alpha Bank: Επικεφαλής investment banking ο Γ. Λινάτσας - Είσοδος σε Εκτελεστική Επιτροπή

18:42

ΕΟΔΥ: Δωρεάν τεστ για τη σεξουαλική υγεία – Τα σημεία που κλείνονται ραντεβού

18:38

Κεφαλαιαγορά 2.0: Η Ελλάδα περνά από τη μεταρρύθμιση στην πράξη

18:33

Μητσοτάκης για φρεγάτα «Κίμων»: Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας περνούν πια σε μια νέα εποχή

18:29

ΕΕ: Τα κράτη μέλη εντάσσουν 41 επιπλέον σκάφη στον σκιώδη στόλο της Ρωσίας

18:25

Αυστραλία: Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλεί το μακελειό στην παραλία Μπόνταϊ «πηγή υπερηφάνειας»

18:23

Μερτς: Σκοπεύει να επιτρέψει τη διάθεση ρωσικών assets που είναι παγωμένα στη Γερμανία

18:18

Συγκρούσεις διαδηλωτών αγροτών με την αστυνομία στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής

18:04

Τσιόδρας για προστασία καταναλωτών: Αυστηρά μέτρα για αθέμιτες πρακτικές