INSIDE OUT

Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live, Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ, Δώστε stock options στον λαό

11-10-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live - Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δώστε stock options στον λαό

Debate με φόντο τον πολιτικό γάμο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ. Κώστας Μπακογιάννης, και Χάρης Δούκας έχουν την ευκαιρία να λάμψουν, να ξεχωρίσουν, να εμπνεύσουν, και εξηγήσουν, και το βασικότερο, να πείσουν πάνω από 300.000 πολίτες που δεν πήγαν στις κάλπες του α’ γύρου, να το πράξουν στον δεύτερο.

Για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα είναι τεράστια ευκαιρία να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό, να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του , και να «σταθεί» απέναντι στον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει διανύσει ήδη χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση όντας Δήμαρχος στο Καρπενήσι (2011-2014), Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (2014-2019), και Δήμαρχος Αθηναίων (2019-2023).

Για τον έμπειρο αυτοδιοικητικό αντίστοιχα, είναι η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω αυτή την εμπειρία, να απολογηθεί για το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», και να πείσει για άλλη μια θητεία, η οποία μάλιστα θα διαρκέσει έως το 2029. Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ στις 21:15.

Έδωσαν χέρια

Η τηλεμαχία του καθηγητή του ΕΜΠ που επιστράτευσε τελευταία στιγμή για τον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το Δήμαρχο που φέρει βαρύ επώνυμο, και στηρίζεται από την παράταξη η οποία διατηρεί διαχρονικά ισχυρότατα ερείσματα στην Α’ Αθήνας, θα γίνει μια μέρα μετά από την πρωτόγνωρη συμμαχία Δούκα-Ζαχαριάδη. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ανελέητης σύγκρουσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να στηρίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, και αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την στήριξη.

Γκρίνιες

Κι ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στο πρώτο, στο παρασκήνιο υπάρχει γκρίνια και για το δεύτερο. Συγκεκριμένα, η κριτική αφορά στην απώλεια προοδευτικών δυνάμεων εξαιτίας της ώσμωσης με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη βγαζουν καντήλες και μόνο με το άκουσμα του ονόματος.

Ένα από το επιχειρήματα είναι το γνωστό με το σάπιο μήλο που δεν πρέπει να το κάνουν παρέα τα άλλα.

Χάος

Εν τω μεταξύ η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαοτική. Ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν βλέπει άσχημη την στήριξη σε γαλάζιους αντάρτες σε Περιφέρειες του β’ γύρου, ο Ζαχαριάδης εγκαινιάζει στρατηγική συμπόρευσης (κι όπου βγει) με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης κάνει γκράντε εμφάνιση στο Στρασβούργο ζητώντας ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της ακροδεξιάς, κι ο Κασσελάκης πρέπει να μιλήσει στον ΣΕΒ. Στην Κουμουνδούρου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η ηγεσία ψάχνει τα πατήματά της ενώ ο πολιτικός χρόνος ρολάρει αδυσώπητα. Ποιος θα εισηγηθεί στον Προϋπολογισμό; Ποιος αποφασίζει για τις συμμαχίες; Υποψιάζομαι οι κ.κ. Παππάς-Τσίπρας (ο Νίκος κι ο Γιώργος), αλλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.

Διάσπαση

Οι δυνάμεις που ηττήθηκαν (Ομπρέλα, 6+6) έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Σκέψεις για την μεγάλη φυγή έρχονται και φεύγουν. Οι συσχετισμοί έχουν μετρηθεί και σίγουρα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Γύρω στους δέκα, το πολύ δεκατρείς βουλευτές θα αποτολμούσαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα. Όμως χωρίς όνομα, χωρίς σφραγίδα, χωρίς χρηματοδότηση πόσο μακριά θα μπορούσαν να πάνε; Θα γίνει άραγε Συνέδριο, και τι είδους θα είναι αυτό;

Κασσελάκης στον ΣΕΒ

Ο Στέφανος ήταν έξοχος χθες στον ΣΕΒ. Καταρχήν είχε προτάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. «Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα τις πολιτικές σκέψεις μου, μίλησα ρητά για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options.

Στην θεσμική παρότρυνση, δηλαδή, συμμετοχής των εργαζόμενων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης. Έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία. Αυτό σημαίνει έμπρακτη ΣΥΝ-εργασία», επισήμανε, συνεχίζοντας να μοιράζει εγκεφαλικά στον χώρο.

Έβαλε ερωτήματα

«Είμαστε Ψωροκώσταινα ή είμαστε η χλιδή που βλέπει κανείς στα Instagram από τη Μύκονο;».

Και καθησύχασε

-«Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ - μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς»

-«Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας».

-«Είμαι αριστερός, αλλά καταλαβαίνω το ρίσκο που παίρνετε».

-«Η σύγχρονη Αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο».

Στηρίζω φουλ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:32

Ευκαιρία ή παγίδα; Τι κρύβουν οι δύο μεγάλες εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ για τη Γεωργία

11:14

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

11:01

Αυξήθηκαν οι οφειλές των επιχειρηματιών στο ΚΕΑΟ - Μειώθηκαν οι ρυθμίσεις

10:52

Motor Oil: Διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας αργού λόγω της κρίσης

10:33

Δένδιας: Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου

10:25

Πτώση 5% στο πετρέλαιο - Έτοιμος για νέα αποδέσμευση αποθεμάτων ο ΔΟΕ

10:20

Έκαναν περιουσίες και μετά εξαφανίστηκαν: Δουλειές που κατέρρευσαν ξαφνικά

10:00

Ακίνητα: Η κρίση των κόκκινων και η αναδιάρθρωση της αγοράς κατοικίας

09:54

«Τείχος προστασίας» για τα web της Επιτροπής Εποπτείας Παιγνίων

09:37

Τραμπ: Η 25η Μαρτίου 2026 «Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας»

09:17

Δανία - εκλογές: Η συμμαχία της κεντροαριστεράς επικρατεί, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία

08:56

Μέση Ανατολή: Νέα κύματα επιθέσεων - «Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους», λέει το Ιράν

08:50

125 προσλήψεις χωρίς προσόντα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - 30 πτυχιούχοι στην Εθνική Τράπεζα

08:46

ΔΑΑ: Πώς προχωρά το πλάνο επέκτασης - Τα σχέδια και οι εκτιμήσεις για το 2026

08:44

Τυχερά παίγνια: 3 στους 4 παίκτες βλέπουν τον δρόμο προς την παρανομία - Η Ελλάδα από τις ακριβότερες αγορές στην Ευρώπη

08:36

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου - Ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση

08:28

Εθνική Στρατηγική για το Διάστημα καταρτίζει η Ελλάδα

08:22

Υπερταμείο: Διαγωνισμός «μαμούθ» 272,5 εκατ. για Facilities Management σε δομές φιλοξενίας

08:16

«Αλμυρό» το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

08:10

Πετρέλαιο - βενζίνη: Η ανάσα που δεν ήρθε και το νέο ράλι τιμών

23:55

Κένυα: Τουλάχιστον 88 νεκροί και χιλιάδες άστεγοι εξαιτίας των πλημμυρών

23:44

ΗΠΑ: «Καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ

23:34

Τσεχία: Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό βιομηχανίας όπλων που συνεργάζεται με ισραηλινή εταιρεία

23:27

Ισραήλ: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από ιρανικούς πυραύλους κοντά στο Τελ Αβίβ

23:20

Γάλλος Α/ΓΕΕΘΑ: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται ολοένα και λιγότερο προβλέψιμες»

23:11

Οκτώ νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο

23:05

Οι 15 όροι του Τραμπ για το τέλος του πολέμου με το Ιράν - Απαιτήσεις και ανταλλάγματα

23:00

Η NASA αναστέλλει το σχέδιο κατασκευής του διαστημικού σταθμού Gateway στη Σελήνη

22:47

Τουρκία: Ο υπουργός Ενέργειας διαψεύδει τη διακοπή ροής φυσικού αερίου από το Ιράν

22:39

Ιράν: ΗΠΑ και Ισραήλ επιτέθηκαν στην περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου του Μπουσέρ