INSIDE OUT

Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live, Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ, Δώστε stock options στον λαό

11-10-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live - Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δώστε stock options στον λαό

Debate με φόντο τον πολιτικό γάμο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ. Κώστας Μπακογιάννης, και Χάρης Δούκας έχουν την ευκαιρία να λάμψουν, να ξεχωρίσουν, να εμπνεύσουν, και εξηγήσουν, και το βασικότερο, να πείσουν πάνω από 300.000 πολίτες που δεν πήγαν στις κάλπες του α’ γύρου, να το πράξουν στον δεύτερο.

Για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα είναι τεράστια ευκαιρία να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό, να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του , και να «σταθεί» απέναντι στον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει διανύσει ήδη χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση όντας Δήμαρχος στο Καρπενήσι (2011-2014), Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (2014-2019), και Δήμαρχος Αθηναίων (2019-2023).

Για τον έμπειρο αυτοδιοικητικό αντίστοιχα, είναι η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω αυτή την εμπειρία, να απολογηθεί για το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», και να πείσει για άλλη μια θητεία, η οποία μάλιστα θα διαρκέσει έως το 2029. Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ στις 21:15.

Έδωσαν χέρια

Η τηλεμαχία του καθηγητή του ΕΜΠ που επιστράτευσε τελευταία στιγμή για τον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το Δήμαρχο που φέρει βαρύ επώνυμο, και στηρίζεται από την παράταξη η οποία διατηρεί διαχρονικά ισχυρότατα ερείσματα στην Α’ Αθήνας, θα γίνει μια μέρα μετά από την πρωτόγνωρη συμμαχία Δούκα-Ζαχαριάδη. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ανελέητης σύγκρουσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να στηρίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, και αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την στήριξη.

Γκρίνιες

Κι ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στο πρώτο, στο παρασκήνιο υπάρχει γκρίνια και για το δεύτερο. Συγκεκριμένα, η κριτική αφορά στην απώλεια προοδευτικών δυνάμεων εξαιτίας της ώσμωσης με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη βγαζουν καντήλες και μόνο με το άκουσμα του ονόματος.

Ένα από το επιχειρήματα είναι το γνωστό με το σάπιο μήλο που δεν πρέπει να το κάνουν παρέα τα άλλα.

Χάος

Εν τω μεταξύ η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαοτική. Ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν βλέπει άσχημη την στήριξη σε γαλάζιους αντάρτες σε Περιφέρειες του β’ γύρου, ο Ζαχαριάδης εγκαινιάζει στρατηγική συμπόρευσης (κι όπου βγει) με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης κάνει γκράντε εμφάνιση στο Στρασβούργο ζητώντας ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της ακροδεξιάς, κι ο Κασσελάκης πρέπει να μιλήσει στον ΣΕΒ. Στην Κουμουνδούρου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η ηγεσία ψάχνει τα πατήματά της ενώ ο πολιτικός χρόνος ρολάρει αδυσώπητα. Ποιος θα εισηγηθεί στον Προϋπολογισμό; Ποιος αποφασίζει για τις συμμαχίες; Υποψιάζομαι οι κ.κ. Παππάς-Τσίπρας (ο Νίκος κι ο Γιώργος), αλλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.

Διάσπαση

Οι δυνάμεις που ηττήθηκαν (Ομπρέλα, 6+6) έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Σκέψεις για την μεγάλη φυγή έρχονται και φεύγουν. Οι συσχετισμοί έχουν μετρηθεί και σίγουρα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Γύρω στους δέκα, το πολύ δεκατρείς βουλευτές θα αποτολμούσαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα. Όμως χωρίς όνομα, χωρίς σφραγίδα, χωρίς χρηματοδότηση πόσο μακριά θα μπορούσαν να πάνε; Θα γίνει άραγε Συνέδριο, και τι είδους θα είναι αυτό;

Κασσελάκης στον ΣΕΒ

Ο Στέφανος ήταν έξοχος χθες στον ΣΕΒ. Καταρχήν είχε προτάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. «Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα τις πολιτικές σκέψεις μου, μίλησα ρητά για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options.

Στην θεσμική παρότρυνση, δηλαδή, συμμετοχής των εργαζόμενων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης. Έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία. Αυτό σημαίνει έμπρακτη ΣΥΝ-εργασία», επισήμανε, συνεχίζοντας να μοιράζει εγκεφαλικά στον χώρο.

Έβαλε ερωτήματα

«Είμαστε Ψωροκώσταινα ή είμαστε η χλιδή που βλέπει κανείς στα Instagram από τη Μύκονο;».

Και καθησύχασε

-«Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ - μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς»

-«Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας».

-«Είμαι αριστερός, αλλά καταλαβαίνω το ρίσκο που παίρνετε».

-«Η σύγχρονη Αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο».

Στηρίζω φουλ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:15

Qualcomm: Το αδύναμο forecast «επισκίασε» κέρδη και έσοδα α' τριμήνου - Πτώση για τη μετοχή

23:59

Έρχονται καταιγίδες κατηγορίας «3» - Συστάσεις από Πολιτική Προστασία

23:46

Τουλάχιστον 170 νεκροί από επίθεση ενόπλων στη Νιγηρία

23:35

Στη Μόσχα κορυφαίος Γάλλος διπλωμάτης για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους

23:21

Alphabet: Έσοδα 113,83 δισ. δολαρίων το δ' τρίμηνο - Ισχυρές κεφαλαιουχικές δαπάνες το 2026

23:09

Wall Street: Νέα πτώση 1,51% για Nasdaq με βαρίδι τα τσιπ - Απώλειες 17,31% για ΑMD

22:55

Μασκ για έρευνα στα γραφεία του Χ: Aυθαίρετες δικαστικές ενέργειες με πολιτικά κίνητρα

22:41

Διπλωματικό θρίλερ ΗΠΑ - Ιράν: «Την Παρασκευή στο Ομάν οι κρίσιμες συνομιλίες»

22:28

Νέο άλμα 3% για το πετρέλαιο με φόντο το «ναυάγιο» ΗΠΑ - Ιράν

22:16

Σχεδόν βέβαιος πως η Fed θα μειώσει τα επιτόκια ο Ντόναλντ Τραμπ

22:05

Μυτιληναίος: Η πρόθεση από μόνη της δεν αρκεί πλέον - Η Ευρώπη χρειάζεται άμεσες αποφάσεις

21:54

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Θλίψη για την πρόσφατη τραγωδία στο Αιγαίο

21:53

Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Ο Αλί Χαμενεΐ θα πρέπει να ανησυχεί πολύ

21:41

Χατζηδάκης: Να μην αδικούμε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού

21:39

Ο Γκουτέρες ανησυχεί για «κατάρρευση» της Κούβας λόγω της έλλειψης πετρελαίου

21:35

Το «μπουσταρισμένο» δολάριο «έκαμψε» τον χρυσό

21:33

Συρία: Αμερικανικά πλήγματα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

21:25

Κορκίδης: Κοινωνική υποχρέωση η στήριξη της αντικαρκινικής έρευνας μέσω της εταιρικής ευθύνης

21:21

ΗΠΑ: Ισόβια στον Ράιαν Ράουθ που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ τον Σεπτέμβριο 2024

21:14

Γκιλφόιλ: Με την υποστήριξη των ΗΠΑ, η ΟΝΕΧ αναζωογονεί τη ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα

21:09

Ζελένσκι: 55.000 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την αρχή του πολέμου

21:04

Κεραμέως για Εθνική Κοινωνική Συμφωνία: Θλιβερό το «όχι σε όλα» της αντιπολίτευσης

20:54

Συμφωνία συνεργασίας ΕΕ, ΗΠΑ και Ιαπωνίας για τα κρίσιμα ορυκτά

20:50

CrediaΒank: Εγκαίνια του 1ου καταστήματος Νέας Εμπειρίας στη Θεσσαλονίκη

20:36

Μητσοτάκης: Ομιλία στην παρουσίαση των υπηρεσιών Hellenic Heritage την Πέμπτη

20:21

Αγαπηδάκη: Η πρόληψη σώζει ζωές - Το «Προλαμβάνω» αλλάζει τον τρόπο που προστατεύουμε την υγεία μας

20:15

ΕΚΤ: Στάση αναμονής με το βλέμμα σε ευρώ - δολάριο και γεωπολιτική αβεβαιότητα

20:04

Η Ελλάδα μεταξύ των 6 χωρών με προγράμματα για τον καρκίνο - Υποστήριξη χρειάζεται το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών

19:53

Axios: Προς κατάρρευση οι προγραμματισμένες συνομιλίες Ιράν - ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα

19:44

Ινστιτούτο Νόμπελ: Ζητά εξηγήσεις από πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για σχέσεις με τον Έπστιν