INSIDE OUT

Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live, Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ, Δώστε stock options στον λαό

11-10-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live - Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δώστε stock options στον λαό

Debate με φόντο τον πολιτικό γάμο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ. Κώστας Μπακογιάννης, και Χάρης Δούκας έχουν την ευκαιρία να λάμψουν, να ξεχωρίσουν, να εμπνεύσουν, και εξηγήσουν, και το βασικότερο, να πείσουν πάνω από 300.000 πολίτες που δεν πήγαν στις κάλπες του α’ γύρου, να το πράξουν στον δεύτερο.

Για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα είναι τεράστια ευκαιρία να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό, να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του , και να «σταθεί» απέναντι στον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει διανύσει ήδη χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση όντας Δήμαρχος στο Καρπενήσι (2011-2014), Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (2014-2019), και Δήμαρχος Αθηναίων (2019-2023).

Για τον έμπειρο αυτοδιοικητικό αντίστοιχα, είναι η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω αυτή την εμπειρία, να απολογηθεί για το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», και να πείσει για άλλη μια θητεία, η οποία μάλιστα θα διαρκέσει έως το 2029. Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ στις 21:15.

Έδωσαν χέρια

Η τηλεμαχία του καθηγητή του ΕΜΠ που επιστράτευσε τελευταία στιγμή για τον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το Δήμαρχο που φέρει βαρύ επώνυμο, και στηρίζεται από την παράταξη η οποία διατηρεί διαχρονικά ισχυρότατα ερείσματα στην Α’ Αθήνας, θα γίνει μια μέρα μετά από την πρωτόγνωρη συμμαχία Δούκα-Ζαχαριάδη. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ανελέητης σύγκρουσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να στηρίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, και αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την στήριξη.

Γκρίνιες

Κι ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στο πρώτο, στο παρασκήνιο υπάρχει γκρίνια και για το δεύτερο. Συγκεκριμένα, η κριτική αφορά στην απώλεια προοδευτικών δυνάμεων εξαιτίας της ώσμωσης με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη βγαζουν καντήλες και μόνο με το άκουσμα του ονόματος.

Ένα από το επιχειρήματα είναι το γνωστό με το σάπιο μήλο που δεν πρέπει να το κάνουν παρέα τα άλλα.

Χάος

Εν τω μεταξύ η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαοτική. Ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν βλέπει άσχημη την στήριξη σε γαλάζιους αντάρτες σε Περιφέρειες του β’ γύρου, ο Ζαχαριάδης εγκαινιάζει στρατηγική συμπόρευσης (κι όπου βγει) με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης κάνει γκράντε εμφάνιση στο Στρασβούργο ζητώντας ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της ακροδεξιάς, κι ο Κασσελάκης πρέπει να μιλήσει στον ΣΕΒ. Στην Κουμουνδούρου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η ηγεσία ψάχνει τα πατήματά της ενώ ο πολιτικός χρόνος ρολάρει αδυσώπητα. Ποιος θα εισηγηθεί στον Προϋπολογισμό; Ποιος αποφασίζει για τις συμμαχίες; Υποψιάζομαι οι κ.κ. Παππάς-Τσίπρας (ο Νίκος κι ο Γιώργος), αλλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.

Διάσπαση

Οι δυνάμεις που ηττήθηκαν (Ομπρέλα, 6+6) έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Σκέψεις για την μεγάλη φυγή έρχονται και φεύγουν. Οι συσχετισμοί έχουν μετρηθεί και σίγουρα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Γύρω στους δέκα, το πολύ δεκατρείς βουλευτές θα αποτολμούσαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα. Όμως χωρίς όνομα, χωρίς σφραγίδα, χωρίς χρηματοδότηση πόσο μακριά θα μπορούσαν να πάνε; Θα γίνει άραγε Συνέδριο, και τι είδους θα είναι αυτό;

Κασσελάκης στον ΣΕΒ

Ο Στέφανος ήταν έξοχος χθες στον ΣΕΒ. Καταρχήν είχε προτάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. «Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα τις πολιτικές σκέψεις μου, μίλησα ρητά για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options.

Στην θεσμική παρότρυνση, δηλαδή, συμμετοχής των εργαζόμενων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης. Έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία. Αυτό σημαίνει έμπρακτη ΣΥΝ-εργασία», επισήμανε, συνεχίζοντας να μοιράζει εγκεφαλικά στον χώρο.

Έβαλε ερωτήματα

«Είμαστε Ψωροκώσταινα ή είμαστε η χλιδή που βλέπει κανείς στα Instagram από τη Μύκονο;».

Και καθησύχασε

-«Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ - μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς»

-«Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας».

-«Είμαι αριστερός, αλλά καταλαβαίνω το ρίσκο που παίρνετε».

-«Η σύγχρονη Αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο».

Στηρίζω φουλ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Κεφαλογιάννη: Με στρατηγικό σχεδιασμό επενδύουμε σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό τουρισμό

23:54

Γαλλία: Ο ΥΠΕΞ Μπαρό θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την Ουκρανία

23:44

Τραμπ: Ο Ζελένσκι πρέπει να αποδεχτεί το σχέδιο - Έχουμε τρόπο να πετύχουμε ειρήνη

23:39

Meteo/ΕΑΑ: Μεγάλα ύψη βροχής στην Ήπειρο - Έντονα φαινόμενα σε Ιωάννινα και Πρέβεζα

23:27

Στάρμερ: Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να διασφαλίζει την μελλοντική ασφάλεια της Ουκρανίας

23:14

Wall Street: Κέρδη την Παρασκευή όμως ισχυρές απώλειες στην εβδομάδα

23:01

Oμάδα του Τραμπ εξετάζει την πώληση τσιπ H200 στην Κίνα

22:45

Τραμπ και Μερτς συζήτησαν το σχέδιο για την Ουκρανία - «Συμφωνήσαμε τα επόμενα βήματα»

22:30

«Βουτιά» για πετρέλαιο και μετοχές ενέργειας λόγω του σχεδίου Τραμπ για την Ουκρανία

22:13

Τέταρτη επενδυτική κίνηση από την AstraZeneca στις ΗΠΑ ύψους 2 δισ. δολαρίων

21:55

Κέλλας: Ρητοί οι περιορισμοί στην αγορά γαλακτοκομικών μετά από εμβολιασμό

21:37

Δημοσκόπηση MRB: Νέα κόμματα ζητούν οι πολίτες - Τι πιστεύουν για την «Ιθάκη» του Τσίπρα

21:24

Σταθερός ο χρυσός καθώς μεγαλώνει η αισιοδοξία για μείωση επιτοκίων

21:12

Γκίλφοϊλ: Ανυπομονώ να εμβαθύνω τις πολιτιστικές ανταλλαγές με την Ελλάδα

21:09

Gap: Άλμα 8% της μετοχής μετά την αναβάθμιση του ετήσιου guidance

21:00

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

20:48

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 13 τρομοκράτες της Χαμάς στο Λίβανο

20:21

Λάιεν: Συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών το Σάββατο για την ειρήνη στην Ουκρανία

20:03

Δήμας: Εκτεταμένο το πρόγραμμα έργων που υλοποιείται στην Πελοπόννησο

19:55

Ουκρανία: Το αμερικανικό σχέδιο δίνει στην Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο

19:53

Ο Πούτιν έλαβε το σχέδιο για την Ουκρανία - «Μπορεί να αποτελέσει βάση για ειρήνη»

19:49

Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ για το 2024

19:43

Ευρωαγορές: Πτώση για τεχνολογία και αμυντικό κλάδο

19:35

ΔΕΗ: Στο 5,47% το ποσοστό των ίδιων μετοχών

19:20

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 28 Νοεμβρίου

19:06

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με Πιερρακάκη - Τι συζήτησαν

19:02

Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή

18:54

Γκουτέρες: Μια «ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία» πρέπει να σέβεται την «εδαφική ακεραιότητά της»

18:47

Στουρνάρας στη δευτεροβάθμια δίκη Novartis: «Μία από τις χυδαιότερες σκευωρίες που έχουν υπάρξει»

18:42

Τραμπ: Επιβεβαίωσε το τελεσίγραφο στον Ζελένσκι - «Η Πέμπτη είναι καλή διορία για την Ουκρανία»