INSIDE OUT

Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live, Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ, Δώστε stock options στον λαό

11-10-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live - Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δώστε stock options στον λαό

Debate με φόντο τον πολιτικό γάμο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ. Κώστας Μπακογιάννης, και Χάρης Δούκας έχουν την ευκαιρία να λάμψουν, να ξεχωρίσουν, να εμπνεύσουν, και εξηγήσουν, και το βασικότερο, να πείσουν πάνω από 300.000 πολίτες που δεν πήγαν στις κάλπες του α’ γύρου, να το πράξουν στον δεύτερο.

Για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα είναι τεράστια ευκαιρία να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό, να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του , και να «σταθεί» απέναντι στον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει διανύσει ήδη χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση όντας Δήμαρχος στο Καρπενήσι (2011-2014), Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (2014-2019), και Δήμαρχος Αθηναίων (2019-2023).

Για τον έμπειρο αυτοδιοικητικό αντίστοιχα, είναι η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω αυτή την εμπειρία, να απολογηθεί για το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», και να πείσει για άλλη μια θητεία, η οποία μάλιστα θα διαρκέσει έως το 2029. Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ στις 21:15.

Έδωσαν χέρια

Η τηλεμαχία του καθηγητή του ΕΜΠ που επιστράτευσε τελευταία στιγμή για τον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το Δήμαρχο που φέρει βαρύ επώνυμο, και στηρίζεται από την παράταξη η οποία διατηρεί διαχρονικά ισχυρότατα ερείσματα στην Α’ Αθήνας, θα γίνει μια μέρα μετά από την πρωτόγνωρη συμμαχία Δούκα-Ζαχαριάδη. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ανελέητης σύγκρουσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να στηρίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, και αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την στήριξη.

Γκρίνιες

Κι ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στο πρώτο, στο παρασκήνιο υπάρχει γκρίνια και για το δεύτερο. Συγκεκριμένα, η κριτική αφορά στην απώλεια προοδευτικών δυνάμεων εξαιτίας της ώσμωσης με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη βγαζουν καντήλες και μόνο με το άκουσμα του ονόματος.

Ένα από το επιχειρήματα είναι το γνωστό με το σάπιο μήλο που δεν πρέπει να το κάνουν παρέα τα άλλα.

Χάος

Εν τω μεταξύ η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαοτική. Ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν βλέπει άσχημη την στήριξη σε γαλάζιους αντάρτες σε Περιφέρειες του β’ γύρου, ο Ζαχαριάδης εγκαινιάζει στρατηγική συμπόρευσης (κι όπου βγει) με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης κάνει γκράντε εμφάνιση στο Στρασβούργο ζητώντας ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της ακροδεξιάς, κι ο Κασσελάκης πρέπει να μιλήσει στον ΣΕΒ. Στην Κουμουνδούρου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η ηγεσία ψάχνει τα πατήματά της ενώ ο πολιτικός χρόνος ρολάρει αδυσώπητα. Ποιος θα εισηγηθεί στον Προϋπολογισμό; Ποιος αποφασίζει για τις συμμαχίες; Υποψιάζομαι οι κ.κ. Παππάς-Τσίπρας (ο Νίκος κι ο Γιώργος), αλλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.

Διάσπαση

Οι δυνάμεις που ηττήθηκαν (Ομπρέλα, 6+6) έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Σκέψεις για την μεγάλη φυγή έρχονται και φεύγουν. Οι συσχετισμοί έχουν μετρηθεί και σίγουρα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Γύρω στους δέκα, το πολύ δεκατρείς βουλευτές θα αποτολμούσαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα. Όμως χωρίς όνομα, χωρίς σφραγίδα, χωρίς χρηματοδότηση πόσο μακριά θα μπορούσαν να πάνε; Θα γίνει άραγε Συνέδριο, και τι είδους θα είναι αυτό;

Κασσελάκης στον ΣΕΒ

Ο Στέφανος ήταν έξοχος χθες στον ΣΕΒ. Καταρχήν είχε προτάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. «Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα τις πολιτικές σκέψεις μου, μίλησα ρητά για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options.

Στην θεσμική παρότρυνση, δηλαδή, συμμετοχής των εργαζόμενων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης. Έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία. Αυτό σημαίνει έμπρακτη ΣΥΝ-εργασία», επισήμανε, συνεχίζοντας να μοιράζει εγκεφαλικά στον χώρο.

Έβαλε ερωτήματα

«Είμαστε Ψωροκώσταινα ή είμαστε η χλιδή που βλέπει κανείς στα Instagram από τη Μύκονο;».

Και καθησύχασε

-«Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ - μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς»

-«Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας».

-«Είμαι αριστερός, αλλά καταλαβαίνω το ρίσκο που παίρνετε».

-«Η σύγχρονη Αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο».

Στηρίζω φουλ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:14

Επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Άμυνα, Στενά του Ορμούζ και ασφάλεια επί τάπητος

13:00

Ακίνητα: Ο κύκλος ανόδου/πτώσης/ανάκαμψης τα τελευταία 25 έτη - Επανήλθαν ψηλότερα οι τιμές

12:45

Βάθεια: Η σιωπηλή πυργοπολιτεία της Μάνης

12:31

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Με «λαγό» τον Γεωργιάδη υπονομεύει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

12:17

Άνδρος και Σκόπελος στους 13 καλοκαιρινούς προορισμούς του «Just one for the road»

12:03

Οργή Ζελένσκι για την νέα αναστολή των αμερικανικών κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

11:50

Τρεις συλλήψεις για το τροχαίο με εγκατάλειψη 16χρονης στην Λιοσίων

11:36

Μαρινάκης: Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι σε εξωγενείς κρίσεις

11:23

Βόρεια Κορέα: Εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων προς την Ανατολική Θάλασσα

11:11

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην ανατολική Κρήτη

11:01

Reuters: Πώς 50 ημέρες πολέμου επέφεραν απώλειες πετρελαίου 50 δισ. δολαρίων

10:48

Μητσοτάκης: Δεν θα σιωπήσω στην κανονικοποίηση της τοξικότητας - Δουλειά μου να μην κάνω πίσω σε καμία παθογένεια

10:35

Παπαστεργίου: Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ώριμο και ανταγωνιστικό διαστημικό οικοσύστημα

10:26

Ταχιάος: Υλοποιούμε ένα συνεκτικό σχέδιο, που αλλάζει τον χάρτη υποδομών της Ελλάδας

10:17

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και αξιόπιστος προορισμός

10:09

Στουρνάρας: Υπάρχει χώρος για προσωρινά και στοχευμένα μέτρα στήριξης

10:00

Χατζηδάκης: Να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό

09:53

Τραμπ: Σπουδαίος σύμμαχος το Ισραήλ, αγωνίζεται και θα νικήσει - Οι όροι Χεζμπολάχ για κατάπαυση πυρός

09:45

Εκλογές στη Βουλγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες - Φαβορί ο φιλορώσος Ρούμεν Ράντεφ

09:37

Ιράν: Η επίτευξη συμφωνίας με ΗΠΑ είναι ακόμη μακριά - Εύθραυστη η εκεχειρία

09:29

Smartphones: Αλλάζουν τις ισορροπίες στα foldables τα σχέδια της Apple

09:20

Ρύπανση: Στην «γκρίζα ζώνη» η Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει η νέα παγκόσμια έκθεση της IQAir

09:13

Προσλήψεις 448 διοικητικών υπαλλήλων στην ΕΕ με αρχικό μισθό 6.863 ευρώ

09:06

Ενεργειακή Κρίση: Πώς θα συμπληρωθεί το παζλ των νέων μέτρων στήριξης

23:49

Στη Λέσβο την Τρίτη ο Ν. Ανδρουλάκης - Σύσκεψη με κτηνοτρόφους για αφθώδη πυρετό

23:20

ΔΕΠΥ: Δεν εξαφανίζεται με την ηλικία - Με ποιες παθήσεις συνδέεται

22:52

Πρόσβαση του ασθενή στο ΕΣΥ ανά Επικράτεια - Σε τροχιά βελτιώσεων η Ελλάδα

22:24

Παχυσαρκία: Νέα φάρμακα, βιοδείκτες πρόβλεψης και το μέλλον της εξατομικευμένης θεραπείας

21:56

Πέθαναν οι ηθοποιοί Ναταλί Μπαγιέ και Νάντια Φαρές

21:28

Βουλή: Προς κύρωση οι συμφωνίες με Ιταλία - Πολωνία για «αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών»