INSIDE OUT

Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live, Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ, Δώστε stock options στον λαό

11-10-2023 | 07:10
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χάρης Δούκας vs Κώστας Μπακογιάννης live - Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ - Δώστε stock options στον λαό

Debate με φόντο τον πολιτικό γάμο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το βράδυ. Κώστας Μπακογιάννης, και Χάρης Δούκας έχουν την ευκαιρία να λάμψουν, να ξεχωρίσουν, να εμπνεύσουν, και εξηγήσουν, και το βασικότερο, να πείσουν πάνω από 300.000 πολίτες που δεν πήγαν στις κάλπες του α’ γύρου, να το πράξουν στον δεύτερο.

Για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα είναι τεράστια ευκαιρία να συστηθεί στο ευρύτερο κοινό, να ανεβάσει την αναγνωρισιμότητά του , και να «σταθεί» απέναντι στον κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει διανύσει ήδη χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση όντας Δήμαρχος στο Καρπενήσι (2011-2014), Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (2014-2019), και Δήμαρχος Αθηναίων (2019-2023).

Για τον έμπειρο αυτοδιοικητικό αντίστοιχα, είναι η ευκαιρία να βγάλει προς τα έξω αυτή την εμπειρία, να απολογηθεί για το φιάσκο του «Μεγάλου Περιπάτου», και να πείσει για άλλη μια θητεία, η οποία μάλιστα θα διαρκέσει έως το 2029. Το debate θα γίνει στην ΕΡΤ στις 21:15.

Έδωσαν χέρια

Η τηλεμαχία του καθηγητή του ΕΜΠ που επιστράτευσε τελευταία στιγμή για τον Δήμο Αθηναίων ο Νίκος Ανδρουλάκης, με το Δήμαρχο που φέρει βαρύ επώνυμο, και στηρίζεται από την παράταξη η οποία διατηρεί διαχρονικά ισχυρότατα ερείσματα στην Α’ Αθήνας, θα γίνει μια μέρα μετά από την πρωτόγνωρη συμμαχία Δούκα-Ζαχαριάδη. Είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια ανελέητης σύγκρουσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει να στηρίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, και αντίστοιχα, το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται την στήριξη.

Γκρίνιες

Κι ενώ οι περισσότεροι εστιάζουν στο πρώτο, στο παρασκήνιο υπάρχει γκρίνια και για το δεύτερο. Συγκεκριμένα, η κριτική αφορά στην απώλεια προοδευτικών δυνάμεων εξαιτίας της ώσμωσης με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρκετά από τα ΠΑΣΟΚικά στελέχη βγαζουν καντήλες και μόνο με το άκουσμα του ονόματος.

Ένα από το επιχειρήματα είναι το γνωστό με το σάπιο μήλο που δεν πρέπει να το κάνουν παρέα τα άλλα.

Χάος

Εν τω μεταξύ η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαοτική. Ο ναύαρχος Αποστολάκης δεν βλέπει άσχημη την στήριξη σε γαλάζιους αντάρτες σε Περιφέρειες του β’ γύρου, ο Ζαχαριάδης εγκαινιάζει στρατηγική συμπόρευσης (κι όπου βγει) με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης κάνει γκράντε εμφάνιση στο Στρασβούργο ζητώντας ρήξη με τον πυρήνα των ιδεών της ακροδεξιάς, κι ο Κασσελάκης πρέπει να μιλήσει στον ΣΕΒ. Στην Κουμουνδούρου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Η ηγεσία ψάχνει τα πατήματά της ενώ ο πολιτικός χρόνος ρολάρει αδυσώπητα. Ποιος θα εισηγηθεί στον Προϋπολογισμό; Ποιος αποφασίζει για τις συμμαχίες; Υποψιάζομαι οι κ.κ. Παππάς-Τσίπρας (ο Νίκος κι ο Γιώργος), αλλά και πάλι δεν είμαι απόλυτα σίγουρη.

Διάσπαση

Οι δυνάμεις που ηττήθηκαν (Ομπρέλα, 6+6) έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο. Σκέψεις για την μεγάλη φυγή έρχονται και φεύγουν. Οι συσχετισμοί έχουν μετρηθεί και σίγουρα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα. Γύρω στους δέκα, το πολύ δεκατρείς βουλευτές θα αποτολμούσαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα. Όμως χωρίς όνομα, χωρίς σφραγίδα, χωρίς χρηματοδότηση πόσο μακριά θα μπορούσαν να πάνε; Θα γίνει άραγε Συνέδριο, και τι είδους θα είναι αυτό;

Κασσελάκης στον ΣΕΒ

Ο Στέφανος ήταν έξοχος χθες στον ΣΕΒ. Καταρχήν είχε προτάσεις για την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. «Από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσα τις πολιτικές σκέψεις μου, μίλησα ρητά για την ανάγκη καθιέρωσης των stock options.

Στην θεσμική παρότρυνση, δηλαδή, συμμετοχής των εργαζόμενων στο μετοχικό κεφάλαιο μιας επιχείρησης. Έτσι ώστε να συμμετέχουν στην υπεραξία. Αυτό σημαίνει έμπρακτη ΣΥΝ-εργασία», επισήμανε, συνεχίζοντας να μοιράζει εγκεφαλικά στον χώρο.

Έβαλε ερωτήματα

«Είμαστε Ψωροκώσταινα ή είμαστε η χλιδή που βλέπει κανείς στα Instagram από τη Μύκονο;».

Και καθησύχασε

-«Εάν οι πολίτες με τιμήσουν, ποτέ - μα ποτέ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς»

-«Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω φορολόγηση για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι δραστική μείωση της σπατάλης, πάταξη της χρόνιας διαπλοκής, και γενναίες τομές στην ποιότητα των θεσμών μας».

-«Είμαι αριστερός, αλλά καταλαβαίνω το ρίσκο που παίρνετε».

-«Η σύγχρονη Αριστερά δεν πρέπει να δαιμονοποιεί την λέξη κεφάλαιο».

Στηρίζω φουλ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:28

Σ. Αραβία: Αποκατέστησε πλήρως τη δυνατότητα μεταφοράς πετρελαίου μέσω του αγωγού Ανατολής-Δύσης

10:13

Ιαπωνία: Η πρωθυπουργός Τακαΐτσι συνάντησε τον «θεό» της

10:05

Άντι Γκαρσία: Το σεξ σύμβολο των ‘80ς, που δεν απογείωσε ποτέ την καριέρα του, παρά το δώρο απ’ τον Νονό

09:59

Στη Μόσχα απόψε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας - Η ενέργεια στο επίκεντρο των συνομιλιών

09:50

Τουρισμός: Με οδηγό το Πάσχα «ανοίγει» η σεζόν

09:25

Ουγγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες - Θα λήξουν τα 16 χρόνια διακυβέρνησης Όρμπαν;

09:09

Σε πλήρη εξέλιξη οι ναυπηγήσεις νέων ρυμουλκών στα ναυπηγεία Ελευσίνας

08:55

Όλυμπος Καρπάθου: Ένα ταξίδι στον χρόνο

08:48

Πάπας Λέων ΙΔ΄ - Τραμπ: Μια σύγκρουση υψηλού ρίσκου για τον Λευκό Οίκο

08:27

Τα μεγάλα έργα υποδομών που αλλάζουν την Αττική

08:19

Ιράν: Θα αναλάβουμε δράση εναντίον οποιουδήποτε πολεμικού πλοίου αποπειραθεί να διασχίσει το Ορμούζ

08:10

Crédit Agricole: Έρχονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων από ΕΚΤ, αλλά όχι ύφεση

08:00

Παραμένουν οι τριγμοί στην ελληνική οικονομία – Χαμηλώνει ο πήχης για την ανάπτυξη

07:53

Άγρια κόντρα Νετανιάχου - Ερντογάν με αφορμή την κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ - Ιράν

07:30

ΗΠΑ - Ιράν: No deal ύστερα από 21 ώρες διαπραγματεύσεων

23:58

Ιράν: Διατηρεί επαφή με το Λίβανο αναφορικά με την τήρηση των δεσμεύσεων της εκεχειρίας σε όλα τα μέτωπα

23:38

Θεσσαλονίκη: Άντρας βρέθηκε νεκρός σε ρέμα στην Ευκαρπία

23:16

Επίσκεψη Ν. Δένδια στην έδρα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Θράκης

22:48

Σαλαμίνα: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 κροτίδες και φωτοβολίδες - Πέντε συλλήψεις

22:18

Λιβύη: Έγκριση του πρώτου ενοποιημένου προϋπολογισμού πλέον της δεκαετίας

21:47

Τα έθιμα του Πάσχα στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες

21:18

Θεσσαλονίκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου συνελήφθη άνδρας στη Σταυρούπολη

21:00

Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

20:24

ΗΠΑ: Δύο πολεμικά πλοία διέπλευσαν σήμερα το Στενό του Ορμούζ

20:00

Εκλογές Ουγγαρία: Τα προγνωστικά για νίκη Μαγιάρ – Η «παγίδα» Όρμπαν στις μονοεδρικές

19:47

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως

19:22

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες

19:17

Γερμανία: Απεργία των πιλότων της Lufthansa στις 13 και 14 Απριλίου

19:10

Κύπρος: Νεκρός ανασύσρθηκε εγκλωβισμένος στο κτίριο που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια

18:11

Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε