INSIDE OUT

Ανεμελιά, σέλφι, υποσχέσεις και μικροαπρέπειες: Η καθημερινότητα του Κασσελάκη - Τί γυρεύει ο ναύαρχος με τους ΑΝΕΛ; 

28-09-2023 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανεμελιά, σέλφι, υποσχέσεις και μικροαπρέπειες: Η καθημερινότητα του Κασσελάκη - Τί γυρεύει ο ναύαρχος με τους ΑΝΕΛ; 
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

«Είναι λαχανικό,

και έχει μέσα κάτι κρεατικό

και έχει σάλτσα από λαχανικό».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβάζει στροφές. Κάθε μέρα που περνάει βάζει όλο και πιο δύσκολα στους δημοσιογράφους, ενώ την ίδια στιγμή βουτάει στα βαθιά της πολιτικής. Χθες τους αποκάλυψε μέσω ενός αινίγματος, ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. Προφανώς το έκανε για να τρικλοποδιάσει τις μεσημεριανές ζώνες των καναλιών, κάνοντάς του παράλληλα ένα ακόμα δώρο προκειμένου να γεμίσουν τον χρόνο ευχάριστα.

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Κασσελάκη λοιπόν;

Θα μπει τέλος

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται υπέροχα έξω στον δρόμο. Η επαφή με τους πολίτες είναι αυθόρμητη, γλυκιά, ζαχαρένια. Όπως το κουτί με την ωραία κορδέλα ακριβώς πριν να το ανοίξεις. Δυστυχώς όμως οι υποχρεώσεις είναι ποικίλες. Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω και ο Κασσελάκης αναλάμβανε πριν τις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου, τολμώ να πω πως η προεκλογική εκστρατεία του θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Κι αυτό που του ‘λαχε είναι μια σύσκεψη (μιντιακού τύπου, με τα μικρόφωνα στο τραπέζι) με το επιτελείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ιωακειμίδη.

«Τον ενημέρωσα εν συντομία για τις θέσεις μας στο τρίπτυχο: Πολιτική Προστασία, Κυκλοφοριακό, Απορρίμματα.

Ζήσαμε και σήμερα την ταλαιπωρία στον Κηφισό και το αλαλούμ που έγινε με τα σχολεία. Συμφωνήσαμε με τον κ. Κασσελάκη ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά» αποκάλυψε ο κ. Ιωακειμίδης.

Είναι φανερό πως αρκεί να υπάρχει συμφωνία.

Βόλτες και σέλφι

Όμως η συνάντηση είχε και ευχάριστη πτυχή. Μια βόλτα στην Ερμού μαζί με Σωκράτη Φάμελλο. Εκεί ο Κασσελάκης αμέσως κολύμπησε σαν ψάρι στο νερό δίνοντας στον υποψήφιο, και κάπως άγνωστο , υποψήφιο Περιφερειάρχη την ευκαιρία να νιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Με δεδομένο ότι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, δεν το βλέπω τον Στέφανο να φεύγει για Φλόριντα πριν. Σίγουρα θα τον χρειαστούν και ο Ιωακειμίδης, και ο Ζαχαριάδης, σε στυλ «ποιος είναι αυτός δίπλα στον Στέφανο».

Στέφανε κλέβουμε;

Αυτή που όμως σίγουρα δεν τον χρειάζεται είναι η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενώ τον υποδέχτηκε χθες στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ,

στη συνέχεια είδε με έκπληξη να μην υπάρχει καμία αναφορά στην παρουσία της από πλευράς του Προέδρου του Συριζα. Όπως την ενημέρωσαν οι συνεργάτες της, ο Κασσελάκης παρουσίασε την επίσκεψη σαν να ήταν μόνος του. Φυσικά η Δόμνα δεν είναι Ιωακειμίδης για να έχει ανάγκη δημοσιότητας. Όμως η πράξη του Στέφανου έχει ενδιαφέρον. Γιατί το έκανε άραγε;

Τους έταξε κτίριο και air-condition

Εν τω μεταξύ, πέραν της θεαματικής εισόδου στο σχολείο με τους μαθητές ΑΜΕΑ

Ο Στέφανος έδωσε ένα διαφορετικό δείγμα γραφής απ’ ότι συνήθως οι πολιτικοί σ’ ,αυτές τις περιπτώσεις. Α) Προσφέρθηκε να βρει άλλο, μεγαλύτερο κτίριο για να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου, σε μια βδομάδα, και β) ρώτησε πόσα air condition χρειάζονται, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τ ’αγοράσει ο ίδιος. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι.

Κόλαση

Πέρα από τις σουρεαλιστικές και χαρωπές στιγμές πάντως, η θερμοκρασία στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι ένα βαθμό πριν την έκρηξη.

Η σέλφι που αποκάλυψε ο Πάνος ο Καμμένος με το ναύαρχο Αποστολάκη, και η επιστροφή του Νίκου Κοτζιά,

ξύπνησε διάφορες μνήμες στο χώρο. Είναι η δεύτερη παρουσία του κ. Αποστολάκη με ΑΝΕΛ μέσα σε δύο μέρες. Η πρώτη ήταν ο βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης, ο οποίος προκάλεσε πολλές απορίες όταν συνόδευσε τον Κασσελάκη στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Β. Κόκκαλης προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία (παιδί του Χρήστου Ζώη) και στην περιοχή τον θυμούνται για μια φράση που έλεγε συχνά: «ο Σούρλας μας έσωσε απ’ τους κομουνιστές». Μετά πήγε στους ΑΝΕΛ, συντάχθηκε με τον Τσίπρα όταν έφυγε ο Καμμένος και παρέμεινε υπουργός. Η τακτική του στην περιοχή είναι απλή, όπως μου εξήγησε ο φίλος μου ο Ντάλτον. Έκανε ότι ρουσφέτι του ζητούσαν οι ..δεξιοί! Αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, και όπως και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη του Βόλου, στήριξε Κασσελάκη. Στη Λάρισα σημειώθηκε και η πρώτη παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Τσακνάκης) εξαιτίας της εκλογής. Μετά ακολούθησαν δύο της Μαγνησίας και ο Γρ. Γεροτζιάφας, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν ιστορικά στελέχη όπως οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης κλπ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:14

Οι κρυφές ασυμμετρίες της αγοράς κατοικίας από Uniko - 2 νέες υπηρεσίες

20:00

Η Wall Street φοβήθηκε για λίγο το AI - Και μετά αγόρασε ξανά

19:54

Νέο ψήφισμα του Δήμου Αθηναίων για τα Προσφυγικά: «Να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις»

19:52

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Naftogaz

19:49

Βιοτέρ: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 68 εκατ. ευρώ και ΑΜΚ έως 2 εκατ. ευρώ

19:46

Άρειος Πάγος: Ορίστηκαν νέοι εντεταλμένοι ευρωεισαγγελείς έπειτα από αίτημα Κοβέσι

19:34

Σε μεικτό έδαφος οι ευρωαγορές - «Βουτιά» 18,5% η Rheinmetall

19:28

Wendy’s όπως GameStop: Γίνεται νέα «meme stock»; - Ράλι έως 42% για τη μετοχή

19:16

Κατς: Δεν υπάρχει «αμερικανικό αίτημα» για αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον Λίβανο

19:04

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Καθαρό μέρισμα 0,388 ευρώ ανά μετοχή - 7 Ιουλίου η καταβολή

18:53

Ρούτε: «500 αμερικανικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις αμερικανικές βάσεις στην Ιταλία»

18:48

Alter Ego Media: Από 27 Ιουλίου η καταβολή του μερίσματος

18:36

Bally’s Intralot: Αγορά 2,259 εκατ. μετοχών από την Deutsche Bank

18:26

Κοντογεώργης: Πάνω από 100.000 συμπολίτες μας οι άμεσα ωφελημένοι από τη ρύθμιση για το νόμο Κατσέλη

18:17

Καύσωνας: Σε κόκκινο συναγερμό αύριο το 75% της Γαλλίας - Ρεκόρ του 1950 έσπασε στην Ισπανία

18:08

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ έφτασε στο Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ

18:05

ΕΚΤ: Περιορισμένη πρόοδος στην πορεία πέντε χωρών προς το ευρώ

18:03

Reuters: Ελληνικό «φρένο» στην Binance - «Δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη»

17:57

Η Ευρώπη «λιώνει» στη ζέστη. Γιατί λοιπόν τα κλιματιστικά είναι τόσο σπάνια;

17:55

Χρηματιστήριο: «Τρικλοποδιά» στις δημοπρασίες

17:50

Δημοσκόπηση RealPolls: Αισθητό προβάδισμα ΝΔ από ΕΛΑΣ - 3η η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

17:36

Από 1/7 σε ισχύ ο δασμός 3 ευρώ σε πακέτα από Temu - Shein

17:35

Premia Properties: Πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου των 100 εκατ. ευρώ

17:26

Χάνει τα 4.000 δολάρια ο χρυσός για πρώτη φορά μετά από 8 μήνες

17:21

Intrum: «Στηρίζουμε ενεργά την εφαρμογή του νέου πλαισίου για δάνεια ν. Κατσέλη»

17:15

Έγκριση εγκατάστασης για το jacket της υπεράκτιας εξέδρας «Ωμέγα» στον Πρίνο

17:15

Η ΕΕ προτείνει αποστολή τριετούς διάρκειας στον Λίβανο για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων

17:11

Συρία: Ξεκίνησε η δίκη μέλους της οικογένειας Άσαντ για εγκλήματα πολέμου

17:06

Δίκη για τα Τέμπη: Συνεχίζεται στις 30/6 με την εισαγγελική πρόταση επί των αιτημάτων

17:04

Ορκίστηκε για τη νέα θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Γιάννης Στουρνάρας