INSIDE OUT

Ανεμελιά, σέλφι, υποσχέσεις και μικροαπρέπειες: Η καθημερινότητα του Κασσελάκη - Τί γυρεύει ο ναύαρχος με τους ΑΝΕΛ; 

28-09-2023 | 07:25
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανεμελιά, σέλφι, υποσχέσεις και μικροαπρέπειες: Η καθημερινότητα του Κασσελάκη - Τί γυρεύει ο ναύαρχος με τους ΑΝΕΛ; 

«Είναι λαχανικό,

και έχει μέσα κάτι κρεατικό

και έχει σάλτσα από λαχανικό».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανεβάζει στροφές. Κάθε μέρα που περνάει βάζει όλο και πιο δύσκολα στους δημοσιογράφους, ενώ την ίδια στιγμή βουτάει στα βαθιά της πολιτικής. Χθες τους αποκάλυψε μέσω ενός αινίγματος, ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. Προφανώς το έκανε για να τρικλοποδιάσει τις μεσημεριανές ζώνες των καναλιών, κάνοντάς του παράλληλα ένα ακόμα δώρο προκειμένου να γεμίσουν τον χρόνο ευχάριστα.

Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Κασσελάκη λοιπόν;

Θα μπει τέλος

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται υπέροχα έξω στον δρόμο. Η επαφή με τους πολίτες είναι αυθόρμητη, γλυκιά, ζαχαρένια. Όπως το κουτί με την ωραία κορδέλα ακριβώς πριν να το ανοίξεις. Δυστυχώς όμως οι υποχρεώσεις είναι ποικίλες. Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω και ο Κασσελάκης αναλάμβανε πριν τις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου, τολμώ να πω πως η προεκλογική εκστρατεία του θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Όμως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Κι αυτό που του ‘λαχε είναι μια σύσκεψη (μιντιακού τύπου, με τα μικρόφωνα στο τραπέζι) με το επιτελείο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ιωακειμίδη.

«Τον ενημέρωσα εν συντομία για τις θέσεις μας στο τρίπτυχο: Πολιτική Προστασία, Κυκλοφοριακό, Απορρίμματα.

Ζήσαμε και σήμερα την ταλαιπωρία στον Κηφισό και το αλαλούμ που έγινε με τα σχολεία. Συμφωνήσαμε με τον κ. Κασσελάκη ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά» αποκάλυψε ο κ. Ιωακειμίδης.

Είναι φανερό πως αρκεί να υπάρχει συμφωνία.

Βόλτες και σέλφι

Όμως η συνάντηση είχε και ευχάριστη πτυχή. Μια βόλτα στην Ερμού μαζί με Σωκράτη Φάμελλο. Εκεί ο Κασσελάκης αμέσως κολύμπησε σαν ψάρι στο νερό δίνοντας στον υποψήφιο, και κάπως άγνωστο , υποψήφιο Περιφερειάρχη την ευκαιρία να νιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Με δεδομένο ότι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι την επόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, δεν το βλέπω τον Στέφανο να φεύγει για Φλόριντα πριν. Σίγουρα θα τον χρειαστούν και ο Ιωακειμίδης, και ο Ζαχαριάδης, σε στυλ «ποιος είναι αυτός δίπλα στον Στέφανο».

Στέφανε κλέβουμε;

Αυτή που όμως σίγουρα δεν τον χρειάζεται είναι η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενώ τον υποδέχτηκε χθες στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με μαθητές ΑΜΕΑ,

στη συνέχεια είδε με έκπληξη να μην υπάρχει καμία αναφορά στην παρουσία της από πλευράς του Προέδρου του Συριζα. Όπως την ενημέρωσαν οι συνεργάτες της, ο Κασσελάκης παρουσίασε την επίσκεψη σαν να ήταν μόνος του. Φυσικά η Δόμνα δεν είναι Ιωακειμίδης για να έχει ανάγκη δημοσιότητας. Όμως η πράξη του Στέφανου έχει ενδιαφέρον. Γιατί το έκανε άραγε;

Τους έταξε κτίριο και air-condition

Εν τω μεταξύ, πέραν της θεαματικής εισόδου στο σχολείο με τους μαθητές ΑΜΕΑ

Ο Στέφανος έδωσε ένα διαφορετικό δείγμα γραφής απ’ ότι συνήθως οι πολιτικοί σ’ ,αυτές τις περιπτώσεις. Α) Προσφέρθηκε να βρει άλλο, μεγαλύτερο κτίριο για να καλυφθούν οι ανάγκες του σχολείου, σε μια βδομάδα, και β) ρώτησε πόσα air condition χρειάζονται, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τ ’αγοράσει ο ίδιος. Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι.

Κόλαση

Πέρα από τις σουρεαλιστικές και χαρωπές στιγμές πάντως, η θερμοκρασία στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι ένα βαθμό πριν την έκρηξη.

Η σέλφι που αποκάλυψε ο Πάνος ο Καμμένος με το ναύαρχο Αποστολάκη, και η επιστροφή του Νίκου Κοτζιά,

ξύπνησε διάφορες μνήμες στο χώρο. Είναι η δεύτερη παρουσία του κ. Αποστολάκη με ΑΝΕΛ μέσα σε δύο μέρες. Η πρώτη ήταν ο βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης, ο οποίος προκάλεσε πολλές απορίες όταν συνόδευσε τον Κασσελάκη στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο Β. Κόκκαλης προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία (παιδί του Χρήστου Ζώη) και στην περιοχή τον θυμούνται για μια φράση που έλεγε συχνά: «ο Σούρλας μας έσωσε απ’ τους κομουνιστές». Μετά πήγε στους ΑΝΕΛ, συντάχθηκε με τον Τσίπρα όταν έφυγε ο Καμμένος και παρέμεινε υπουργός. Η τακτική του στην περιοχή είναι απλή, όπως μου εξήγησε ο φίλος μου ο Ντάλτον. Έκανε ότι ρουσφέτι του ζητούσαν οι ..δεξιοί! Αυτή την στιγμή είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, και όπως και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη του Βόλου, στήριξε Κασσελάκη. Στη Λάρισα σημειώθηκε και η πρώτη παραίτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Τσακνάκης) εξαιτίας της εκλογής. Μετά ακολούθησαν δύο της Μαγνησίας και ο Γρ. Γεροτζιάφας, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν ιστορικά στελέχη όπως οι κ.κ. Φίλης, Σκουρλέτης κλπ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Νέες υπηρεσίες για πολίτες και δήμους στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

23:51

Τραμπ: Συγχαίρει τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ - «Νέο κεφάλαιο μεταξύ των δύο χωρών»

23:47

Γκουτέρες: «Άμεση αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ για να αποφευχθεί παγκόσμιο οικονομικό σοκ»

23:38

Αύξηση 17% στα έσοδα της Apple - Απογοήτευσε το iPhone

23:30

Τραμπ: «Πιθανή η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από Ιταλία και Ισπανία»

23:22

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ - «Στόχος η αποθήκευση 1 GW το 2027»

23:15

Wall Street: Ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq - Ισχυρά κέρδη τον Απρίλιο

22:58

Βουλή: Προς ψήφιση το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης για καταστολή της τρομοκρατίας

22:48

Τέταρτος μήνας κερδών για το πετρέλαιο

22:42

Quality & Reliability: Αύξηση 38% στον κύκλο εργασιών το 2025

22:24

Global Sumud Flotilla: Το ΥΠΕΞ ζητά από το Ισραήλ να αποσύρει τα σκάφη του από την περιοχή

22:12

Ο Τραμπ αίρει τους δασμούς σε ουίσκι και μπέρμπον μετά την επίσκεψη του Κάρολου

22:05

Πεζεσκιάν: «Ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ αποτελεί συνέχεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων»

21:50

Η Ιταλία παρατείνει για τρεις ακόμη εβδομάδες τη μείωση φόρου στα καύσιμα

21:38

Έφτασε στο Καράκας η πρώτη απευθείας πτήση από ΗΠΑ μετά από 7 χρόνια

21:27

Δεύτερος «κόκκινος» μήνας για τον χρυσό

21:20

Κίνα: Ζητά «σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη» στις διμερείς σχέσεις από τις ΗΠΑ

21:13

Τραμπ: Ο φοβερότερος από τους βασιλιάδες ο Κάρολος

21:06

Επίσκεψη Κυρανάκη στο Κέντρο Αριστείας της Alstom όπου κατασκευάζονται οι νέοι συρμοί της Hellenic Train

21:04

Λιβανός για προανακριτική ΠΑΣΟΚ: «Άδικη και ανυπόστατη η εμπλοκή μου»

21:02

Y/KNOT Invest: Μείωση 65,24% στα έσοδα πωλήσεων το 2025

20:57

Παραίτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

20:47

Προς την ισραηλινή Rafael «κλειδώνει» το εργοστάσιο της VW στο Όσναμπρουκ

20:45

Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή

20:40

Eπίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Φαραντούρης - Συναντήθηκε με τον Ανδρουλάκη

20:34

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Μπορεί να αναλάβουμε ξανά δράση εναντίον του Ιράν»

20:30

Κορκίδης: «Κρίσιμη η επένδυση στους νέους για τη διατήρηση της ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας»

20:27

Κολομβία: Το διεθνές αεροδρόμιο στη Μπογκοτά ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω πτήσης drone

20:22

Το 2027 είναι πολύ κοντά...

20:12

Χωρίς κυρώσεις οι δηλώσεις ΦΠΑ έως 29/5 για αγρότες στο κανονικό καθεστώς