INSIDE OUT

Τι μυρίζει ο Κυριάκος, και τι ο Αλέξης - Το νεύμα του Βίτσα σε «αποστάτες» βουλευτές με προοδευτικό πρόσημο

01-12-2022 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Κυριάκος μυρίζει εκλογές. Ο Αλέξης τις «άσχημες πολιτικές της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοξικότητα και δυσοσμία που δημιουργούν οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Εγώ πάλι, τα πρωινά μυρίζω βρεγμένη γη, και φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Φυσικά δεν περίμενα την UNESCO να αναγνωρίσει την αξία της, ούτε την βγάζω με κρίθινα καρβέλια σαν τους δούλους.

Την απολαμβάνω ζεστή, με βούτυρο από φρέσκο παχύ γάλα που χτύπησαν ώρες ατελείωτες οι σκλάβοι. Καμιά φορά, βάζω λίγο μέλι, ή ένα λεπτοκομμένο χοιρομέρι για κάτι αλμυρό. Le pain égalité! Το ψωμί της ισότητας, με διάταγμα της γαλλικής επανάστασης το Νοέμβριο του 1793, έγινε κτήμα όλων και όχι μόνο της μπουρζουαζίας που το έτρωγε μέχρι τότε. 250 γραμμάρια τελειότητας όπως λέει κι ο φίλος μας ο Μακρόν, έγιναν πλέον παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Κούραση

Η μακρά προεκλογική εκστρατεία κουράζει. Κουράζει τους υποψήφιους βουλευτές που από το καλοκαίρι έχουν μπει στην πρίζα και τρέχουν. Κουράζει τα κομματικά συστήματα που επίσης είναι σε διαρκή κίνηση και σε υψηλές στροφές. Κουράζει και τους πολιτικούς Αρχηγούς που πρέπει να επινοούν αντιπολιτευτικές αιχμές για ν’ ανταπεξέλθουν. Η πίεση ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, είναι μεγάλη.

Δυσοσμία

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κος Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» είπε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει»

Ασέλγεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης χρησιμοποιεί την λέξη «ασέλγεια». Ίσως κάποιοι του εισηγήθηκαν ότι έτσι «παντρεύει» το σύνθημα «ΝΔ-παιδεραστές» που διακινούσαν μαζικά στελέχη του κόμματος, με τις επισυνδέσεις και τα θέματα διαφάνειας που πλήττουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση της λάσπης φαίνεται πως λειτουργεί συγκολλητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς γιατί να επιμένει τόσο πολύ;

Ψαρεύει βουλευτές

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά όλα επιτρέπονται. Όπως για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές οι οποίοι μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής θα ήθελαν να συνδράμουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή έστω να δείξουν ανοχή βρε παιδί μου, θα ήταν καλοδεχούμενοι. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του κόμματος (ΣΚΑΪ).

«Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το ΜΕΡΑ 25 (στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Εννοείται, πως αν υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές, οι οποίοι συνδράμουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25 είναι προοδευτικοί ήρωες. Αν συνδράμουν τον Κυριάκο για αυτοδυναμία θα είναι αποστάτες και προδότες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:42

Πακιστάν: Συνεχίζονται οι προσπάθειες μεσολάβησης μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν λίγο πριν την εκπνοή του τελεσιγράφου Τραμπ

17:40

Συνάντηση Δένδια με Γκίλφοϊλ: Στο επίκεντρο η σύμπραξη Ελλάδας - Εθνικής Φρουράς Φλόριντα

17:28

Νέο τοπίο διαφάνειας στα ΜΜΕ: Υποχρεωτική η δημοσιοποίηση ιδιοκτησίας και κρατικής διαφήμισης

17:27

Το Ιράν απειλεί να βυθίσει στο σκοτάδι όλη την Μέση Ανατολή «αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου»

17:22

Η Huawei φέρνει ανέπαφες πληρωμές στα Smartwatches της με το Curve Pay

17:03

Μισούστιν: «Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανοίγει νέες δυνατότητες για τη Ρωσία»

17:01

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2023 οι τιμές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ

16:57

Gen Z: 1 στις 10 νέες γυναίκες βίωσε σεξουαλική παρενόχληση ή συναισθηματική κακοποίηση

16:53

Απώλειες στη Wall Street καθώς οι ελπίδες για συμφωνία στο Ιράν εξανεμίζονται

16:44

Συμφωνίες Broadcom με Google - Anthropic για AI τσιπ

16:42

Βουλή: Διαβιβάστηκε η αίτηση άρσης ασυλίας των βουλευτών Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

16:38

Bloomberg: Ο Όρμπαν προσέφερε τη βοήθειά του στον Πούτιν - «Στη διάθεσή σας»

16:22

ΥΠΕΝ: Συσκέψεις για την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και την ηλεκτροδότηση ενόψει Πάσχα

16:17

Στην κατοχή της Gilead η Tubulis με deal 5 δισ. δολαρίων

16:08

Βανς: «Έχουμε εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τους στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν»

16:01

Χατζηθεοδοσίου: Τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση

16:00

Εξεταστική με tablet από τέλη Μαΐου για τους φοιτητές του ΑΠΘ

15:55

Ψάχνεις πασχαλινό δώρο; Το Flip.gr έχει την τέλεια λύση!

15:47

Κατάρ: «Η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μπορεί να βγει εκτός ελέγχου»

15:44

Χαμηλώνει τον πήχη για S&P 500 η UBS λόγω κρίσης στη Μ. Ανατολή

15:35

Η Domes Resorts αποκτά πλειοψηφικό ποσοστό στην Casa Collective

15:32

Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε την περιφέρεια με μεγάλες επενδύσεις και 700 νέες θέσεις εργασίας»

15:30

Alpha Bank στην Κέρκυρα: Ο πολιτισμός στο επίκεντρο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

15:27

Μαρινάκης: Ιερός ο σταυρός προτίμησης - Οποιαδήποτε μείωση της αξίας του είναι λάθος

15:26

Κρεμλίνο: «Ο κόσμος κάνει ουρά για ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία»

15:24

Η Visa ανανεώνει τη συνεργασία με Υπ. Τουρισμού - Η δαπάνη στην Ελλάδα το 2025

15:15

Ισπανός ΥΠΕΞ: Οι απειλές ΗΠΑ για το ΝΑΤΟ ωθούν την Ευρώπη να αναζητήσει εναλλακτικές επιλογές ασφαλείας

15:14

Ιταλικά ΜΜΕ: «Σέλφι» της Μελόνι με φερόμενο συνεργό της ναπολιτάνικης μαφίας

15:08

Υποκλοπές μέσω Predator: Στον Άρειο Πάγο η έρευνα για ενδεχόμενη κατασκοπεία

15:04

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας τεχνολογικής στρατηγικής της Lidl