INSIDE OUT

Τι μυρίζει ο Κυριάκος, και τι ο Αλέξης - Το νεύμα του Βίτσα σε «αποστάτες» βουλευτές με προοδευτικό πρόσημο

01-12-2022 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο Κυριάκος μυρίζει εκλογές. Ο Αλέξης τις «άσχημες πολιτικές της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοξικότητα και δυσοσμία που δημιουργούν οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Εγώ πάλι, τα πρωινά μυρίζω βρεγμένη γη, και φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Φυσικά δεν περίμενα την UNESCO να αναγνωρίσει την αξία της, ούτε την βγάζω με κρίθινα καρβέλια σαν τους δούλους.

Την απολαμβάνω ζεστή, με βούτυρο από φρέσκο παχύ γάλα που χτύπησαν ώρες ατελείωτες οι σκλάβοι. Καμιά φορά, βάζω λίγο μέλι, ή ένα λεπτοκομμένο χοιρομέρι για κάτι αλμυρό. Le pain égalité! Το ψωμί της ισότητας, με διάταγμα της γαλλικής επανάστασης το Νοέμβριο του 1793, έγινε κτήμα όλων και όχι μόνο της μπουρζουαζίας που το έτρωγε μέχρι τότε. 250 γραμμάρια τελειότητας όπως λέει κι ο φίλος μας ο Μακρόν, έγιναν πλέον παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Κούραση

Η μακρά προεκλογική εκστρατεία κουράζει. Κουράζει τους υποψήφιους βουλευτές που από το καλοκαίρι έχουν μπει στην πρίζα και τρέχουν. Κουράζει τα κομματικά συστήματα που επίσης είναι σε διαρκή κίνηση και σε υψηλές στροφές. Κουράζει και τους πολιτικούς Αρχηγούς που πρέπει να επινοούν αντιπολιτευτικές αιχμές για ν’ ανταπεξέλθουν. Η πίεση ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, είναι μεγάλη.

Δυσοσμία

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κος Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» είπε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει»

Ασέλγεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης χρησιμοποιεί την λέξη «ασέλγεια». Ίσως κάποιοι του εισηγήθηκαν ότι έτσι «παντρεύει» το σύνθημα «ΝΔ-παιδεραστές» που διακινούσαν μαζικά στελέχη του κόμματος, με τις επισυνδέσεις και τα θέματα διαφάνειας που πλήττουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση της λάσπης φαίνεται πως λειτουργεί συγκολλητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς γιατί να επιμένει τόσο πολύ;

Ψαρεύει βουλευτές

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά όλα επιτρέπονται. Όπως για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές οι οποίοι μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής θα ήθελαν να συνδράμουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή έστω να δείξουν ανοχή βρε παιδί μου, θα ήταν καλοδεχούμενοι. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του κόμματος (ΣΚΑΪ).

«Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το ΜΕΡΑ 25 (στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Εννοείται, πως αν υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές, οι οποίοι συνδράμουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25 είναι προοδευτικοί ήρωες. Αν συνδράμουν τον Κυριάκο για αυτοδυναμία θα είναι αποστάτες και προδότες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:56

Μικρή μείωση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

15:43

Νέο «καμπανάκι» Μπιρόλ για το πετρέλαιο - «Σε κόκκινη ζώνη τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο»

15:40

Η Πολωνία σκοπεύει να κηρύξει τον Μπεν Γκβιρ persona non grata

15:32

Πενταετές επενδυτικό πλάνο 60 δισ. ευρώ από Stellantis - Τι περιλαμβάνει

15:29

Bullish για Alpha Bank η Mediobanca - Τιμή στόχος στα 4,70 ευρώ

15:25

Κατερίνη: Η πόλη που ενώνει τον Όλυμπο με τη θάλασσα

15:19

Ημέρα Natura 2000: 2 νέες ΕΠΜ για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Άρτα και Πρέβεζα

15:10

Μικροπλαστικά στον αέρα του σπιτιού: Πώς να προστατευτείτε

15:10

Walmart: Χειρότερες από τις εκτιμήσεις το ετήσιο outlook

14:56

easyJet: Προσαρμοσμένες ζημιές προ φόρων 552 εκατ. λιρών το α' εξάμηνο 2026

14:54

Νέα πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία σε Jacobs και Pepsico

14:44

Καταγγελίες κατά των Meta, TikTok και Google για διαδικτυακές οικονομικές απάτες

14:14

Μακρόν: Ο Λίβανος βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου όσον αφορά την ακεραιότητά του

14:11

Ένταξη παλαιών νοσηλευτών και πληρωμάτων ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά - Τι ισχύει για συνταξιοδότηση στα 62

14:09

Μαρινάκης: «Αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο»

14:08

Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ήμουν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος

14:06

Ιταλία - δημοσκόπηση: Σχεδόν οι μισοί Ιταλοί υποφέρουν από εργασιακό στρες

14:00

Η Ρωσία λέει πως θα υποστηρίξει την Κούβα, καθώς οι ΗΠΑ σφίγγουν τη «θηλιά»

13:56

Παπαϊωάννου: Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι η σύνδεση με την κοινωνία και την οικονομία

13:52

Μητσοτάκης από Σπάρτη: «Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας»

13:28

Μπακογιάννης: Στο επίκεντρο ασφάλεια, κυκλοφοριακό και αυθαίρετες καταλήψεις

13:23

Το ανατριχιαστικό χαμογελάκι του Μπεν Γκβιρ

13:20

Στασινός: «Κλειδιά» οι ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και χρόνος για ζητήματα δόμησης

13:13

Ζαχαράκη για φοιτητικές εστίες: 10.000 νέες κλίνες και ανακαίνιση τωρινών

13:08

Mars: Νέα επένδυση 190 εκατ. λιρών στο ιστορικό εργοστάσιό της στο Slough στο Ηνωμένο Βασίλειο

12:57

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις σε βάρος της Ειδικής Εισηγήτριας του ΟΗΕ

12:57

Στη Λευκωσία ο K. Πιερρακάκης για Eurogroup και άτυπο ECOFIN - Στην ατζέντα στεγαστικό και Μέση Ανατολή

12:47

Κρήτη: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε τρεις νομούς για ναρκωτικά και όπλα

12:46

Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Ανάπτυξη 1,8% και πληθωρισμός 3,7% στην Ελλάδα το 2026

12:43

Ουγγαρία: Μέτρα για τον περιορισμό της πρωθυπουργικής θητείας - Στο στόχαστρο ο Όρμπαν