INSIDE OUT

Τι μυρίζει ο Κυριάκος, και τι ο Αλέξης - Το νεύμα του Βίτσα σε «αποστάτες» βουλευτές με προοδευτικό πρόσημο

01-12-2022 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο Κυριάκος μυρίζει εκλογές. Ο Αλέξης τις «άσχημες πολιτικές της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοξικότητα και δυσοσμία που δημιουργούν οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Εγώ πάλι, τα πρωινά μυρίζω βρεγμένη γη, και φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Φυσικά δεν περίμενα την UNESCO να αναγνωρίσει την αξία της, ούτε την βγάζω με κρίθινα καρβέλια σαν τους δούλους.

Την απολαμβάνω ζεστή, με βούτυρο από φρέσκο παχύ γάλα που χτύπησαν ώρες ατελείωτες οι σκλάβοι. Καμιά φορά, βάζω λίγο μέλι, ή ένα λεπτοκομμένο χοιρομέρι για κάτι αλμυρό. Le pain égalité! Το ψωμί της ισότητας, με διάταγμα της γαλλικής επανάστασης το Νοέμβριο του 1793, έγινε κτήμα όλων και όχι μόνο της μπουρζουαζίας που το έτρωγε μέχρι τότε. 250 γραμμάρια τελειότητας όπως λέει κι ο φίλος μας ο Μακρόν, έγιναν πλέον παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Κούραση

Η μακρά προεκλογική εκστρατεία κουράζει. Κουράζει τους υποψήφιους βουλευτές που από το καλοκαίρι έχουν μπει στην πρίζα και τρέχουν. Κουράζει τα κομματικά συστήματα που επίσης είναι σε διαρκή κίνηση και σε υψηλές στροφές. Κουράζει και τους πολιτικούς Αρχηγούς που πρέπει να επινοούν αντιπολιτευτικές αιχμές για ν’ ανταπεξέλθουν. Η πίεση ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, είναι μεγάλη.

Δυσοσμία

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κος Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» είπε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει»

Ασέλγεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης χρησιμοποιεί την λέξη «ασέλγεια». Ίσως κάποιοι του εισηγήθηκαν ότι έτσι «παντρεύει» το σύνθημα «ΝΔ-παιδεραστές» που διακινούσαν μαζικά στελέχη του κόμματος, με τις επισυνδέσεις και τα θέματα διαφάνειας που πλήττουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση της λάσπης φαίνεται πως λειτουργεί συγκολλητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς γιατί να επιμένει τόσο πολύ;

Ψαρεύει βουλευτές

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά όλα επιτρέπονται. Όπως για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές οι οποίοι μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής θα ήθελαν να συνδράμουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή έστω να δείξουν ανοχή βρε παιδί μου, θα ήταν καλοδεχούμενοι. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του κόμματος (ΣΚΑΪ).

«Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το ΜΕΡΑ 25 (στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Εννοείται, πως αν υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές, οι οποίοι συνδράμουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25 είναι προοδευτικοί ήρωες. Αν συνδράμουν τον Κυριάκο για αυτοδυναμία θα είναι αποστάτες και προδότες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:46

Κ. Χατζηδάκης: Προτεραιότητές μας στη ΔΕΘ η ακρίβεια, η οικογένεια και οι μικρομεσαίοι

11:46

Αποχώρησε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη

11:30

Ασμάτογλου: «Πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη» - Τι θα γίνει με τις τιμές το επόμενο διάστημα

11:28

Η Holcim ολοκλήρωσε την εξαγορά της Fermacell

11:26

UBS: To μεγάλο bull market δεν έχει τελειώσει

11:21

Greenpeace: Σε 36 δισ. ευρώ εκτιμά το κόστος της ξηρασίας για τη γερμανική οικονομία

11:21

Τι πρέπει να γνωρίζουν τα παιδιά για το περιεχόμενο που δημιουργείται με AI

11:16

Νέες πυρκαγιές στο Περιβόλι Γρεβενών και στην Καστανιά Βέροιας

11:15

Windows 95: 31 χρόνια από το λανσάρισμα που άλλαξε για πάντα τα PC

11:09

Σούπερ μάρκετ: Στην τελική ευθεία για τις μειώσεις τιμών στα ράφια - Οριστικοποιείται η λίστα με τα προϊόντα

11:08

Ελπίδα γεννά μία νέα RNA θεραπεία για παιδιά που πάσχουν από γενετική νεφρική νόσο

11:06

Κορκίδης: Στα 7 δισ. ευρώ ο πήχης των θερινών εκπτώσεων - «Αντοχή αλλά όχι αύξηση» για την αγορά

10:57

Φολέγανδρος: Οι καλύτερες παραλίες για βουτιές σε κρυστάλλινα νερά

10:57

Γαλλία: Δύσκολη η μείωση του έκτακτου φόρου στις μεγάλες επιχειρήσεις – Τι λέει ο Λεσκίρ

10:55

Χρηματιστήριο: Αντίρροπες δυνάμεις σε τράπεζες και blue chips - Ήπιες μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη

10:52

Πιέσεις στις ευρωαγορές από την κλιμάκωση ΗΠΑ-Ιράν

10:49

Γεωργιάδης: «Παλιόπαιδο ήταν, παλιόπαιδο παραμένει ο Τσίπρας»

10:35

Η Συρία λέει πως θέλει να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με το Ισραήλ, μετά την επίθεση σε βάση

10:17

Shein: Στόχος αποτίμησης 27 δισ. δολαρίων στην IPO του Χονγκ Κονγκ

10:07

Μπέρναμ: Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να γίνει πιο τολμηρό στην επιδίωξη στενότερων σχέσεων με την ΕΕ

09:54

Δημιουργία Κέντρου Ολιστικής Διαχείρισης Καρκίνου στο ΓΝ Πτολεμαΐδας - Χρηματοδότηση 27 εκατ. ευρώ

09:51

Ευρωπαίοι ηγέτες έφτασαν στο Κίεβο για την 35η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας

09:40

Τουρισμός: Η Αθήνα αυξάνει τις συνδέσεις με την «ακριβή» αμερικανική αγορά

09:33

Hyundai Motor: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους μετά τη σπάνια 24ωρη απεργία

09:13

«Βουτιά» για τη μετοχή της Alibaba

08:46

Σύνοδο της «συμμαχίας των προθύμων» υποστηρικτών της Ουκρανίας φιλοξενεί το Κίεβο

08:44

Η Νορβηγία θα δώσει πάνω από 9 δισ. στην Ουκρανία το 2027

08:43

Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Επισημοποίηση της υποψηφιότητας του ευρωβουλευτή Ρ. Γκλιξμάν

08:18

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά

08:11

Γνωρίστε τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο της Ευρώπης