INSIDE OUT

Τι μυρίζει ο Κυριάκος, και τι ο Αλέξης - Το νεύμα του Βίτσα σε «αποστάτες» βουλευτές με προοδευτικό πρόσημο

01-12-2022 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Κυριάκος μυρίζει εκλογές. Ο Αλέξης τις «άσχημες πολιτικές της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοξικότητα και δυσοσμία που δημιουργούν οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Εγώ πάλι, τα πρωινά μυρίζω βρεγμένη γη, και φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Φυσικά δεν περίμενα την UNESCO να αναγνωρίσει την αξία της, ούτε την βγάζω με κρίθινα καρβέλια σαν τους δούλους.

Την απολαμβάνω ζεστή, με βούτυρο από φρέσκο παχύ γάλα που χτύπησαν ώρες ατελείωτες οι σκλάβοι. Καμιά φορά, βάζω λίγο μέλι, ή ένα λεπτοκομμένο χοιρομέρι για κάτι αλμυρό. Le pain égalité! Το ψωμί της ισότητας, με διάταγμα της γαλλικής επανάστασης το Νοέμβριο του 1793, έγινε κτήμα όλων και όχι μόνο της μπουρζουαζίας που το έτρωγε μέχρι τότε. 250 γραμμάρια τελειότητας όπως λέει κι ο φίλος μας ο Μακρόν, έγιναν πλέον παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Κούραση

Η μακρά προεκλογική εκστρατεία κουράζει. Κουράζει τους υποψήφιους βουλευτές που από το καλοκαίρι έχουν μπει στην πρίζα και τρέχουν. Κουράζει τα κομματικά συστήματα που επίσης είναι σε διαρκή κίνηση και σε υψηλές στροφές. Κουράζει και τους πολιτικούς Αρχηγούς που πρέπει να επινοούν αντιπολιτευτικές αιχμές για ν’ ανταπεξέλθουν. Η πίεση ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, είναι μεγάλη.

Δυσοσμία

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κος Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» είπε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει»

Ασέλγεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης χρησιμοποιεί την λέξη «ασέλγεια». Ίσως κάποιοι του εισηγήθηκαν ότι έτσι «παντρεύει» το σύνθημα «ΝΔ-παιδεραστές» που διακινούσαν μαζικά στελέχη του κόμματος, με τις επισυνδέσεις και τα θέματα διαφάνειας που πλήττουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση της λάσπης φαίνεται πως λειτουργεί συγκολλητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς γιατί να επιμένει τόσο πολύ;

Ψαρεύει βουλευτές

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά όλα επιτρέπονται. Όπως για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές οι οποίοι μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής θα ήθελαν να συνδράμουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή έστω να δείξουν ανοχή βρε παιδί μου, θα ήταν καλοδεχούμενοι. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του κόμματος (ΣΚΑΪ).

«Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το ΜΕΡΑ 25 (στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Εννοείται, πως αν υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές, οι οποίοι συνδράμουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25 είναι προοδευτικοί ήρωες. Αν συνδράμουν τον Κυριάκο για αυτοδυναμία θα είναι αποστάτες και προδότες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:33

DW: Ποιος (δεν) φοβάται να φορολογήσει τους πλούσιους;

16:17

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

16:10

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη

15:44

Γαλλία: Δάνεια της κυβέρνησης προς μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται απ' το ενεργειακό κόστος

15:32

Bloomberg: Αύξηση απασχόλησης και μείωση ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο

15:17

Ιράν: Επέτρεψε τη διέλευση πλοίων που μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά στα λιμάνια του μέσω των Στενών του Ορμούζ

15:12

Ιράκ: Η Βαγδάτη έκλεισε το νότιο συνοριακό πέρασμα Σαλαμτσέχ με το Ιράν

14:48

Μπουκώρος: Τηλεφώνησα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για νόμιμο αίτημα νεαρού ζευγαριού

14:36

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 6 έως 9 Απριλίου

14:19

Καλαφάτης: Καινοτομία παντού - Ευημερία για όλους

14:08

Κοντογεώργης: Η παράταση της κρίσης πιέζει την οικονομία και θα απαιτηθεί περαιτέρω προστασία για τους πιο αδύναμους

13:59

Τραμπ: Ζητά 152 εκατ. δολάρια για την επαναλειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακή

13:49

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

13:36

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος που έτρεχε με 170χλμ/ώρα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

13:29

Ταιβάν: Έχει λάβει διαβεβαιώσεις για απρόσκοπτο εφοδιασμό με LNG από χώρα μεγάλο παραγωγό

13:03

Σχοινάς: Θα σηκώσω κάθε πέτρα για να βρω τι χρειαζόμαστε ώστε η φωνή της ελληνικής γεωργίας να ακουστεί δυνατά

13:00

Ακίνητα: Ώριμη αλλά ελκυστική έναντι Ευρωπαϊκών η Ελληνική αγορά prime γραφείων, logistics, big boxes - Συναλλαγές 1,5 δισ.

12:39

Σκέρτσος: Ο ανερμάτιστος αμοραλισμός είναι το μόνο και αναλλοίωτο brand του Αλέξη Τσίπρα

12:30

Ουκρανική επίθεση προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Ζαπορίζια

12:23

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

12:17

ΟΗΕ: Για την επόμενη εβδομάδα αναβλήθηκε η ψηφοφορία επί σχεδίου απόφασης του Μπαχρέιν για το Ορμούζ

12:09

Ιράν: Εκρήξεις ακούστηκαν στην πετροχημική ζώνη της Μαχσάρ

11:59

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

11:52

Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου

11:46

Βράβευση του Ν. Κακλαμάνη από την Ιατρική Σχολή Αθηνών

11:27

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

11:16

Μαρινάκης: Σε καμία κρίση δεν αφήσαμε την κοινωνία αβοήθητη

11:06

Ιράν: Εκτελέστηκαν δύο μέλη εκτός νόμου οργάνωσης της αντιπολίτευσης

11:01

Ολλανδία: Η αστυνομία ερευνά έκρηξη στο Israel Center

10:51

Πέντε υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας