INSIDE OUT

Τι μυρίζει ο Κυριάκος, και τι ο Αλέξης - Το νεύμα του Βίτσα σε «αποστάτες» βουλευτές με προοδευτικό πρόσημο

01-12-2022 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Κυριάκος μυρίζει εκλογές. Ο Αλέξης τις «άσχημες πολιτικές της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοξικότητα και δυσοσμία που δημιουργούν οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Εγώ πάλι, τα πρωινά μυρίζω βρεγμένη γη, και φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Φυσικά δεν περίμενα την UNESCO να αναγνωρίσει την αξία της, ούτε την βγάζω με κρίθινα καρβέλια σαν τους δούλους.

Την απολαμβάνω ζεστή, με βούτυρο από φρέσκο παχύ γάλα που χτύπησαν ώρες ατελείωτες οι σκλάβοι. Καμιά φορά, βάζω λίγο μέλι, ή ένα λεπτοκομμένο χοιρομέρι για κάτι αλμυρό. Le pain égalité! Το ψωμί της ισότητας, με διάταγμα της γαλλικής επανάστασης το Νοέμβριο του 1793, έγινε κτήμα όλων και όχι μόνο της μπουρζουαζίας που το έτρωγε μέχρι τότε. 250 γραμμάρια τελειότητας όπως λέει κι ο φίλος μας ο Μακρόν, έγιναν πλέον παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Κούραση

Η μακρά προεκλογική εκστρατεία κουράζει. Κουράζει τους υποψήφιους βουλευτές που από το καλοκαίρι έχουν μπει στην πρίζα και τρέχουν. Κουράζει τα κομματικά συστήματα που επίσης είναι σε διαρκή κίνηση και σε υψηλές στροφές. Κουράζει και τους πολιτικούς Αρχηγούς που πρέπει να επινοούν αντιπολιτευτικές αιχμές για ν’ ανταπεξέλθουν. Η πίεση ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, είναι μεγάλη.

Δυσοσμία

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κος Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» είπε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει»

Ασέλγεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης χρησιμοποιεί την λέξη «ασέλγεια». Ίσως κάποιοι του εισηγήθηκαν ότι έτσι «παντρεύει» το σύνθημα «ΝΔ-παιδεραστές» που διακινούσαν μαζικά στελέχη του κόμματος, με τις επισυνδέσεις και τα θέματα διαφάνειας που πλήττουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση της λάσπης φαίνεται πως λειτουργεί συγκολλητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς γιατί να επιμένει τόσο πολύ;

Ψαρεύει βουλευτές

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά όλα επιτρέπονται. Όπως για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές οι οποίοι μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής θα ήθελαν να συνδράμουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή έστω να δείξουν ανοχή βρε παιδί μου, θα ήταν καλοδεχούμενοι. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του κόμματος (ΣΚΑΪ).

«Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το ΜΕΡΑ 25 (στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Εννοείται, πως αν υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές, οι οποίοι συνδράμουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25 είναι προοδευτικοί ήρωες. Αν συνδράμουν τον Κυριάκο για αυτοδυναμία θα είναι αποστάτες και προδότες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ισραήλ: Εξουδετέρωσε υψηλόβαθμο διοικητή της Χαμάς στη Γάζα

23:27

Πλεύρης: Πολύ σημαντικό ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει αντίληψη της σκληρής μεταναστευτικής πολιτικής

23:16

Ερντογάν: Η ειρήνη στην Ουκρανία δεν απέχει πολύ

22:49

ΗΠΑ: Το υπ. Υποθέσεων Βετεράνων προγραμματίζει τη μείωση θέσεων εργασίας στον τομέα των υγειονομικών υπηρεσιών

22:17

Τασούλας: Επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα για την 82η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος

21:48

Διάσωση 24 αλλοδαπών νότια του Ταίναρου με συνδρομή της Frontex

21:29

Έντονη ανησυχία των ξενοδόχων της Μαγνησίας απ' τη συνέχιση των αγροτικών μπλόκων

21:18

Βρετανία: Το Λονδίνο επέβαλε κυρώσεις σε διοικητές των παραστρατιωτικών ΔΤΥ στο Σουδάν

20:58

Έλληνες αστρονόμοι ανατρέπουν θεμελιώδη παραδοχή για τον τρόπο που τρέφονται οι μαύρες τρύπες

20:54

Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες

20:49

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Μόσχα ότι έπληξε σήμερα με drone τουρκικό φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

20:42

Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος: Να θεσπιστεί κοινός Κώδικας Δεοντολογίας δικαστών - δικηγόρων

20:37

Αγαπηδάκη: Αυξημένος ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2026 με 600 εκατ. ευρώ επιπλέον

20:27

Συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Κύπρου

20:09

Τζιτζικώστας: Η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια της αδράνειας

19:56

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα

19:45

Βουλή: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες

19:41

Γερμανία: Ο Μάρκους Ζέντερ επανεξελέγη στην ηγεσία του CSU

19:36

Χαρακόπουλος: Με τους αγρότες δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα

19:23

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών που στέλνουν στο Μαξίμου

19:10

Ρίσκο για τις αγορές το αυξημένο κόστος ζωής – Από τη Wall Street στο Χρηματιστήριο Αθηνών

19:05

Συρία: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας σκοτώθηκαν σε επίθεση του ΙΚ στην Παλμύρα

18:45

Πετραλιάς: Μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου απ' την αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων την επόμενη 4ετία

18:18

Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

18:10

Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε ισχυρό τροχό ανάπτυξης

17:41

Μαρινάκης προς αγρότες: Ναι σε διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους

17:25

Τσουκαλάς: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αφήνει καμία σκιά ενώ ο κ. Μητσοτάκης παίζει κρυφτό

17:00

Τα SOS της ρύθμισης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο - Τα κριτήρια και ποιοι θα ωφεληθούν

16:47

Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

16:41

Λευκορωσία: Αποφυλακίστηκαν 123 πολιτικοί κρατούμενοι