INSIDE OUT

Τι μυρίζει ο Κυριάκος, και τι ο Αλέξης - Το νεύμα του Βίτσα σε «αποστάτες» βουλευτές με προοδευτικό πρόσημο

01-12-2022 | 07:00
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ο Κυριάκος μυρίζει εκλογές. Ο Αλέξης τις «άσχημες πολιτικές της κυβέρνησης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την τοξικότητα και δυσοσμία που δημιουργούν οι αναπόδεικτοι ισχυρισμοί και τα ψέματα της αντιπολίτευσης. Εγώ πάλι, τα πρωινά μυρίζω βρεγμένη γη, και φρεσκοψημένη μπαγκέτα. Φυσικά δεν περίμενα την UNESCO να αναγνωρίσει την αξία της, ούτε την βγάζω με κρίθινα καρβέλια σαν τους δούλους.

Την απολαμβάνω ζεστή, με βούτυρο από φρέσκο παχύ γάλα που χτύπησαν ώρες ατελείωτες οι σκλάβοι. Καμιά φορά, βάζω λίγο μέλι, ή ένα λεπτοκομμένο χοιρομέρι για κάτι αλμυρό. Le pain égalité! Το ψωμί της ισότητας, με διάταγμα της γαλλικής επανάστασης το Νοέμβριο του 1793, έγινε κτήμα όλων και όχι μόνο της μπουρζουαζίας που το έτρωγε μέχρι τότε. 250 γραμμάρια τελειότητας όπως λέει κι ο φίλος μας ο Μακρόν, έγιναν πλέον παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Κούραση

Η μακρά προεκλογική εκστρατεία κουράζει. Κουράζει τους υποψήφιους βουλευτές που από το καλοκαίρι έχουν μπει στην πρίζα και τρέχουν. Κουράζει τα κομματικά συστήματα που επίσης είναι σε διαρκή κίνηση και σε υψηλές στροφές. Κουράζει και τους πολιτικούς Αρχηγούς που πρέπει να επινοούν αντιπολιτευτικές αιχμές για ν’ ανταπεξέλθουν. Η πίεση ιδιαίτερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βλέπει δημοσκοπικό φως, είναι μεγάλη.

Δυσοσμία

«Δε ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρύζεται ο κος Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του» είπε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας. «Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δε μπορεί να την αντέξει»

Ασέλγεια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξης χρησιμοποιεί την λέξη «ασέλγεια». Ίσως κάποιοι του εισηγήθηκαν ότι έτσι «παντρεύει» το σύνθημα «ΝΔ-παιδεραστές» που διακινούσαν μαζικά στελέχη του κόμματος, με τις επισυνδέσεις και τα θέματα διαφάνειας που πλήττουν τη δημοκρατία. Η αντιπολίτευση της λάσπης φαίνεται πως λειτουργεί συγκολλητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς γιατί να επιμένει τόσο πολύ;

Ψαρεύει βουλευτές

Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά όλα επιτρέπονται. Όπως για παράδειγμα, εάν υπάρχουν μεμονωμένοι βουλευτές οι οποίοι μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής θα ήθελαν να συνδράμουν σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή έστω να δείξουν ανοχή βρε παιδί μου, θα ήταν καλοδεχούμενοι. Το δήλωσε ξεκάθαρα ο Δημήτρης Βίτσας, πρώην υπουργός και πρώην Γραμματέας του κόμματος (ΣΚΑΪ).

«Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , το ΜΕΡΑ 25 (στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

Εννοείται, πως αν υπάρξουν μεμονωμένοι βουλευτές, οι οποίοι συνδράμουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25 είναι προοδευτικοί ήρωες. Αν συνδράμουν τον Κυριάκο για αυτοδυναμία θα είναι αποστάτες και προδότες.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:05

Jumbo: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της 100% θυγατρικής Herald Ελλάς

18:04

Από το relief rally στο profit taking – Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο της Αθήνας

18:00

Γκεοργκίεβα για πόλεμο: Σοκ στην παγκόσμια ανάπτυξη - Στήριξη από ΔΝΤ με έως και 50 δισ. δολάρια

17:50

Πακιστάν: Εκτιμά ιδιαίτερα την «αυτοσυγκράτηση» ενόψει των συνομιλιών Ιράν-ΗΠΑ

17:40

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 17 Απριλίου

17:33

Social Media: Η Κομισιόν έλαβε την επιστολή Μητσοτάκη προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

17:30

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν τις σορούς πεσόντων στρατιωτών

17:18

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα - Πληρότητες 100% σε πλοία και ΚΤΕΛ

17:09

Μελόνι: Η Ιταλία εργάζεται για να αποκαταστήσει την ναυσιπλοΐα στο Ορμούζ

17:00

Der Spiegel: Ο Τραμπ πιέζει τους Ευρωπαίους για τα Στενά του Ορμούζ

16:57

Wall Street: Αστάθεια στους δείκτες με φόντο την εύθραυστη Μέση Ανατολή

16:49

Κικίλιας: Συγκράτηση τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία

16:38

Ιράν: Έως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ

16:37

ΗΠΑ: Χαμήλωσε ταχύτητα στο 0,5% η ανάπτυξη το δ’ τρίμηνο του 2025

16:34

Meta: Νέο deal 21 δισ. με Coreweave για επενδύσεις σε υποδομές AI

16:27

ΗΠΑ: Μέτρια άνοδος στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Σε χαμηλό δύο ετών οι συνεχιζόμενες

16:22

Νέα βέλη Τραμπ στο ΝΑΤΟ - Τεχεράνη: Στον «αέρα» η εκεχειρία από τα πλήγματα Τελ Αβίβ στη Βηρυτό

16:13

Πάσχα 2026: Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, λεωφορεία - Οι αλλαγές στα δρομολόγια

16:04

Μουζάκης: Συμφωνία με την Cepal για τη ρύθμιση οφειλής 2,09 εκατ. ευρώ

15:55

ΗΠΑ: Στο 3% ο δομικός PCE τον Φεβρουάριο

15:49

Ισραήλ: Συνεχίζεται την Κυριακή η δίκη Νετανιάχου για διαφθορά

15:34

Σαουδική Αραβία - Ιράν: Πρώτη επίσημη επικοινωνία μετά την έναρξη του πολέμου

15:22

Το Voodoo Drummer Duo στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 22/4

15:09

Πεζεσκιάν: «Οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο καθιστούν τις διαπραγματεύσεις ανούσιες»

15:07

Καταρρέει η ιρανική οικονομία: Ράλι ακρίβειας - Στο 50,6% ο πληθωρισμός

15:05

Ακίνητα: Ανοδικά και στις αρχές του 2026 οι τιμές πώλησης κατοικιών, τι συμβαίνει με τα ενοίκια - Η γεωγραφική κατανομή

15:00

ΕΕΕΠ: Νέο πλαίσιο AMLA και αυστηρότερη εποπτεία - Ενιαίες κυρώσεις για τα τυχερά παίγνια σε όλη την ΕΕ

15:00

Καύσιμα: «Καίει» η έξοδος του Πάσχα - Οι τιμές σε όλη την Ελλάδα

14:56

Η Κομισιόν ζητά εξηγήσεις για τις συνομιλίες Ουγγαρίας - Ρωσίας

14:54

Η Ρωσία κήρυξε «εξτρεμιστικό κίνημα» βραβευμένη με Νόμπελ ομάδα ανθρώπινων δικαιωμάτων