INSIDE OUT

Inside Out: ΚΙΝΑΛ: Σενάρια και ίντριγκες, σοκ, ευσεβείς πόθοι για χρίσμα και… νέοι υποψήφιοι(;)

14-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Το πρόσωπό της ηρέμησε. Γλύκανε. Τελευταία φορά, την άφησα στη φωτογραφία με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στη Σλοβενία, και τον αχώνευτο Τσίπρα που τρέχει συνέχεια να μπει στο κάδρο. Αρκετά αδυνατισμένη, φορούσε ένα πουλοβεράκι και σκονισμένες μπότες. Τα χαρακτηριστικά τραβηγμένα. Η ανάσα των εσωκομματικών μνηστήρων βαριά κάθε στιγμή. Αλλά και των δικών της, μη νομίζετε. Όλοι κάτι θέλουν από αυτή. Να πάει στη Ρόδο, να πάει. Την βλέπω στο νοσοκομείο να κοιμάται ώρες ατέλειωτες. Σαν απελευθερωμένη από όσα της φόρτωσαν.

Την πιέζουν

Αρκετά μακριά από τον Ευαγγελισμό, υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Προειδοποιώ τους περί την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει χρίσμα, κι ας την πιέσουν διάφοροι (Όθωνας, Γείτονας, Πρωτόπαπας, Βοσδογάνης, Κουτσούκος). Η επιλογή τους φαίνεται να είναι ο Χριστοδουλάκης ο Μανώλης. Καλό παιδί, «του χεριού τους», όπως λένε οι πολύ κακές γλώσσες της Χαριλάου Τρικούπη. Ο γενικός γραμματέας του κόμματος υπάρχει ελέω Φώφης άλλωστε. Λογικό κάποιοι, να βλέπουν σε αυτόν, τη συνέχεια.

Την υπογραφή μου πίσω

Στα τεχνικά, η κατάθεση 5.000 υπογραφών για την υποψηφιότητα εκπνέει αύριο, Παρασκευή. Οι εκλογές θα γίνουν στις 5 και 12 Οκτωβρίου σε δύο γύρους. Όμως, τι θα γίνει με τις 5.000 υπογραφές της Προέδρου; Έχω ακούσει με τα αυτιά μου στέλεχος να λέει «θέλω την υπογραφή μου πίσω», στο σενάριο που κάποιοι προτείνουν οι υπογραφές να «περάσουν» σε άλλο πρόσωπο. Δεν γίνονται αυτά παιδιά, κι ας είστε ΠΑΟΚ. Εάν εμφανιστεί νέος υποψήφιος π.χ. ο Παύλος Γερουλάνος που έδωσε τη μάχη στην Αθήνα και έφερε ένα 16% στον χώρο, τότε θα δοθεί χρόνος για τη συλλογή υπογραφών.

Χρηστίδης;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και γραμματέας Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης είναι ένα άλλο πρόσωπο από τη νέα γενιά, που θα μπορούσε να βγει μπροστά. Κι αυτός βέβαια χρειάζεται 5.000 υπογραφές. Με την Ζέφη Δημαδάμα, δραστήριο στέλεχος στις οργανώσεις γυναικών εντός και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι το δίδυμο της ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ, που θα μπορούσε να παίξει ρόλο την επόμενη μέρα. Η Πρόεδρος Φώφη, επίσης θα μπορούσε αργότερα να πει μια καλή κουβέντα για τον Παύλο, αλλά μέχρις εκεί.

Ερωτηματικά

Οι ερωτήσεις πληθαίνουν όσο περνάει το σοκ από την επιδείνωση της υγείας της κ. Γεννηματά. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι της, που δεν θέλουν να πάνε, ούτε «στο -κάποτε- παιδί του Βενιζέλου», ούτε στον «φίλο του Άδωνι». Στον Καστανίδη δεν αξίζει να αναφερθώ. Αμελητέα ποσότητα... Τι θα γίνει μέχρι τις εκλογές; Τι θα γίνει μέχρι τις εθνικές εκλογές; Στη Βουλή για παράδειγμα, εάν προκύψει θέμα Πολιτικών Αρχηγών ποιος θα εκπροσωπεί μεταβατικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα;

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου, και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κώστας Σκανδαλίδης με αναπληρωτή το Μιχάλη Κατρίνη. Για το διάστημα της ανάρρωσης της Προέδρου, ο γραμματέας, δεν θα πρέπει να συγκαλέσει την ΚΟ και να αποφασιστεί ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα; Και ποιος θα εκπροσωπεί ένα κόμμα, όταν στην ΚΟ του υπάρχει ένας πρώην Πρωθυπουργός με το όνομα Παπανδρέου; Μια προ Ημερησίας στη Βουλή π.χ. θα έπαιρνε άλλη διάσταση με Κυριάκο, Τσίπρα, και ΓΑΠ. Τι θέλει ο ΓΑΠ; Κι αν τελικά δεν υπάρξει τέταρτος υποψήφιος, θα είναι αρκετή η προσέλευση μελών και φίλων να ψηφίσουν; Γιατί αν είναι να βγει πρόεδρος με 50.000 τότε, άστο καλύτερα, λένε κάποιοι. Ποιος υποψήφιος θα φέρει πολύ κόσμο στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ;

Οι πόντοι του Λοβέρδου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός, έμπειρος πολιτικός, μπαρουτοκαπνισμένος στα μνημόνια και τα χρόνια ΠΑΣΟΚ, με τρεις τουλάχιστον βουλευτές μέχρι τώρα στο πλευρό του (Κεφαλίδου, Γιαννακοπούλου, Κωνσταντόπουλος), έχει εχέγγυα μαχητικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Η απουσία Ανδρουλάκη

Ενώ το συγκεκριμένο είναι η αχίλλειος πτέρνα του Νίκου Ανδρουλάκη. Πώς θα εκπροσωπεί το κόμμα, ενώ θα είναι Βρυξέλλες; Ποιος θα μιλάει με τους άλλους Αρχηγούς στη Βουλή αντ’ αυτού, εάν εκλεγεί; Θα πάνε ψήφοι της Προέδρου στον Ανδρουλάκη; Από τους βουλευτές μέχρι στιγμής έχει στο πλάι του τον πολυμήχανο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Με καφέ και ουίσκι

Εννοείται πως τίποτε από τα παραπάνω δεν πέρασε στο μυαλό κανενός από τους στενούς συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά προχθές. Μαζεύτηκαν στο γραφείο της από το απόγευμα, μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Το κλίμα φορτισμένο, από την είδηση επιδείνωσης της υγείας και απόσυρσης από την εσωκομματική εκλογή. Τα τηλέφωνα να χτυπούν ασταμάτητα. Οι «μικροί» την έβγαλαν με καφέδες. Οι μεγαλύτεροι πιο πασοκικικά, με ουίσκι. Δεν μ’ αρέσει τίποτα απ’ τα δύο. Προτιμώ τα φύλλα μου.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:37

Συστήνονται Αγροτικά Τμήματα σε 45 Επιμελητήρια

11:30

Μαρινάκης: O Κασσελάκης έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Βελόπουλο - Μια νέα μητέρα παίρνει πλέον 10.000 ευρώ

11:08

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

10:56

Περιοδεία Κασσελάκη σε νησιά του Αιγαίου

10:51

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη

10:34

Wella Hellas: Από πού προήλθε η ισχυρή ανάπτυξη τζίρου 46% - Οι στόχοι για τη νέα χρονιά

10:20

Σπανάκης: Η 6ημερη εργασία μπορεί να υπάρξει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις

10:04

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφθασαν στη Γάζα

09:48

Επιχειρήσεις: Κίνητρα για συγχωνεύσεις και αύξηση της απασχόλησης των γυναικών - Δύο παρεμβάσεις για την ανάπτυξη

09:28

Σκύρος: Πρόταση για τη ναυπήγηση πλοίου με μειωμένες εκπομπές άνθρακα

09:21

Θέμα χρόνου η αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από τον Νίγηρα

09:15

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα το πρόγραμμα

09:00

Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε στρατιωτική βάση νότια της Βαγδάτης

08:41

Υποβαθμίζει την επίθεση ο ΥΠΕΞ του Ιράν- Κάνει λόγο για «παιδικά παιχνίδια» και όχι drones

08:26

ΕΤΑΔ: Άγονος ο διαγωνισμός για το Tae Kwon Do – Επανασχεδιασμός και νέο εγχείρημα αξιοποίησης

08:24

«Φωτοβολταϊκά στο χωράφι»: Σπάει τα κοντέρ το πρόγραμμα – Πάνω από 3.000 αιτήσεις

08:18

Πετρέλαιο: Περιορισμένος ο αντίκτυπος από την απάντηση του Ισραήλ - Γιατί οι τιμές αντιστέκονται στον γεωπολιτικό κίνδυνο

08:12

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Κικίλιας: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

07:53

Ελλάκτωρ: Το «μάζεμα» της REDS, οι real estate επενδύσεις 350 εκατ. και το ΧΑ

07:48

Έφτασε η ώρα της εφορίας: Τα 12 «μυστικά» και οι παγίδες των νέων φορο-δηλώσεων

07:30

Οδικές Παραχωρήσεις: Αποχωρεί η Hochtief από την «Ολυμπία Οδό» - Ο «χάρτης» των συμβάσεων

23:48

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο

23:32

Χατζηδάκης: Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική, η περαιτέρω αναβάθμιση από την S&P

23:13

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας - Διατήρηση του αξιόχρεου στο «ΒΒΒ-»

23:01

Wall Street: «Κόκκινο 6x6» για Nasdaq και S&P 500 με «βαρίδι» Nvidia - Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί πάνω από ένα έτος

22:47

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία «βουτιά» πάνω από 3% στην σκιά της Μέσης Ανατολής

22:30

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο

22:12

Κασσελάκης: Αυτός είναι ο δικός σας ΣΥΡΙΖΑ

21:54

Ράλι 2,2% για τον χρυσό: 5η συναπτή εβδομάδα κερδών

21:37

Μισέλ σε Τραμπ: «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η συμβολή της ΕΕ στην Ουκρανία: 143 δισ. ευρώ»