INSIDE OUT

Η Astraφτερή Δόμνα, η Αττικής και το Χρυσόμαλλο Δέρας

28-04-2021 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Μόνο Astra για τη Δόμνα

Άστραψε με το Astrazeneca η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου όπως μου περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας 30+ , ήρθε και η σειρά της! Τα εύσημα βέβαια ανήκουν εν μέρει, στον Άκη Σκέρτσο, που μπορεί καμιά φορά να του γαυγίζει ο Πίνατ αλλά έχει ωραίες ιδέες. Ο ισχυρός άνδρας του Μαξίμου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μου δίνει ο Πίνατ , πρότεινε στην υφυπουργό Εργασίας να εμβολιαστεί για συμβολικούς λόγους, καθ’ ότι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και γυναίκα. Όπερ και εγένετο.

Στη Λένορμαν

Η ωραία Δόμνα λοιπόν, φόρεσε μια κίτρινη μάσκα και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο της Λένορμαν, στον εξωτικό Κολωνό. Εκεί, την περίμενε μια ωραία έκπληξη, καθ’ ότι η Διευθύντρια του Κέντρου ήταν γειτόνισσα της στο πατρικό σπίτι της υπουργού, στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Εκτός από τη Δόμνα εμβολιάστηκε και ο Γιώργος Κώτσηρας υφυπουργός Δικαιοσύνης , αλλά χωρίς να θέλω να πάρω θέση λόγω φύλου, νομίζω πως ο εμβολιασμός της Δόμνας είναι πιο ισχυρός. Υπάρχει που υπάρχει ένας φόβος για το εν λόγω εμβόλιο, αλλά ειδικά για τις γυναίκες νεαρής ηλικίας που, είτε είναι έγκυες , είτε θέλουν να μείνουν, ο φόβος κάπως μεγαλώνει. Η Δόμνα πάντως, σας ενημερώνω εγκύρως πως ούτε είναι, ούτε θέλει να γίνει μαμά αυτή την εποχή, αλλά παραμένει αφοσιωμένη στα καθήκοντά της.

Θα το μάθουν τελευταίοι...

Για το γεύμα του Πρωθυπουργού με τον κεντρικό Τραπεζίτη τα μάθατε φαντάζομαι χθες. Δεν θα επεκταθώ σε θέματα που είμαι αναρμόδια, άλλωστε εγώ μια τράπεζα γνωρίζω άριστα, αυτή της Δήλου. Αλλά τέλος πάντων για την ανάγκη των μελλοντικών γενεών, που θα ζήσουν σ’ αυτή την γη το μακρινό 2021 αναγκάζομαι να μασουλήσω φύλλα και να σας πω και για την τράπεζα Αττικής που ήταν στο... μενού.

Τέσσερις άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την στιγμή την τύχη της: ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Πατέλης και ο Γιώργος Ζαββός. Αυτός που φοβάμαι θα το μάθει τελευταίος θα είναι ο συμπαθής Γιώργος Στασινός του ΤΕΕ και οι μηχανικοί. Γιατί, αν η τράπεζα πάρει τον δρόμο της Πειραιώς και «κρατικοποιηθεί», πριν ιδιωτικοποιηθεί για να σωθεί, ενδέχεται να κλάψουν πικρά εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ. Βέβαια ο Γιάννης Δραγασάκης, που τους έλεγε το μακρινό ’15-’16, να μπουν γερά ως μέτοχοι, έχει βγει από τα βαριά κυβερνητικά καθήκοντα. Τον απάλλαξε ο λαός με την ψήφο του τον Ιούλιο του ’19.

Επειδή στην Attica Bank πάντως εκτός από το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει και ο ΕΦΚΑ, κι επειδή το γεύμα διήρκεσε πολύ ώρα, αν και λιτοδίαιτοι, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, υποθέτω βασίμως ότι θα καταφέρουν να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Τώρα ποιος θα χάσει, μένει να το δούμε.

Άλλος για το Χρυσόμαλλο Δέρας;

Πως ήταν με το Χρυσόμαλλο Δέρας στην εποχή μου; Έτσι τώρα το βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και οι του επιτελικού κράτους και οι υπουργοί. Βάλτε τώρα ότι υπάρχουν σκέψεις και για νέες, εξωκυβερνητικές, προσθήκες στη διαχείριση και σχηματίστε μία εικόνα πόσοι θέλουν να ανέβουν στο τραίνο (ή μάλλον στην Αργώ) για να φτάσουν στο τρόπαιο της διαχείρισης των κονδυλίων. Εγώ πάντως, στο ματς επιτελικό κράτος- υπουργοί προβλέπω 1. Πω πω πολυκοσμία...

Πάει κι ο Lagos

Τώρα για τον Lago (όχι του Πάσχα είπαμε) , τον Ioannis Lagos ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, σας τα είπα πρώτη προχθές. Η άρση ασυλίας του υπερψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στην κρυφή, ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε, παρά το δακρύβρεχτο email που έστειλε σε όλους τους (πρώην) συναδέλφους του. Δεν έχω, και δεν επιθυμώ ν’ αποκτήσω… γένια. Να με διαβάζετε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:08

Πολιτική Προστασία: Ραντάρ και drones «τρέχουν», αλλά κρίσιμα έργα καθυστερούν - Τα πραγματικά ορόσημα

11:01

Μητσοτάκης: Έτοιμο το ν/σ που προστατεύει τους καταναλωτές από καταχρηστικές συμπεριφορές για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ

10:51

Το «Rebrain Greece» «ταξιδεύει» στο Λονδίνο στις 9 Μαΐου

10:44

Ολυμπία Οδός: «Κερδίζει» τους οδηγούς η χιλιομετρική χρέωση

10:38

Καδής: Μέχρι τον Ιούνιο η παρουσίαση της στρατηγικής της ΕΕ για τις νησιωτικές και τις παράκτιες περιοχές

10:25

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αλλάζει «πίστα»

10:09

Στις αρχές Ιουνίου η τελική έγκριση των ΙΒ δημόσιων σχολείων

10:00

Η ταχεία αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους ισχυρό χαρτί για τις νέες αναβαθμίσεις της οικονομίας

09:46

ΗΠΑ: Σε έξι μήνες οι ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου - Κρίνουν το μέλλον του Τραμπ

09:16

5 προορισμοί - έκπληξη στα Βαλκάνια

09:11

Κούβα: Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ καταγγέλλει το «επικίνδυνο επίπεδο» απειλών του Τραμπ

08:58

Τραμπ: Έτοιμος να μειώσει «πολύ περισσότερο» τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών στη Γερμανία

08:44

ΗΠΑ: Την επιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων στην Ελλάδα ανακοίνωσαν υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας και Στέιτ Ντιπάρτμεντ

08:29

Οι 4 «μύθοι» που κρατούν πίσω τους εργαζόμενους από την καριέρα που ονειρεύονται

08:23

Ο χρυσός της θάλασσας: Business δισεκατομμυρίων που ταΐζουν τον πλανήτη

08:14

Loulis Food Ingredients: Η πορεία και οι σταθμοί μιας εταιρείας που μεγάλωσε «επτά γενιές μυλωνάδων»

08:10

Τραμπ: Θα μελετήσει την ιρανική πρόταση - Αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα τη δεχτεί

08:00

Ποιες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις πάνε πίσω – Πού εμφανίζονται καθυστερήσεις

07:48

Ο πόλεμος στο Ιράν «ζορίζει» τις καλοκαιρινές διακοπές

07:35

Τραμπ: Ποντάρει στην πετρελαϊκή «ασφυξία» του Ιράν - Η αγορά βλέπει παρατεταμένη πίεση και αυξανόμενο κόστος

23:58

Χανιά: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες

23:37

Μία σύλληψη για κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής

23:16

Παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους: Για τις 6 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη της 72χρονης κατηγορουμένης

22:49

ΕΛΑΣ: Επτά νεκροί και 527 τραυματίες σε 461 τροχαία τον Απρίλιο στην Αττική

22:18

Αυτιάς σε Κομισόν: Ολοκληρώστε την ηλεκτρική διασύνδεση με τις χώρες της ΝΑ Μεσογείου για να μειωθεί η υψηλή τιμή στο ρεύμα

21:47

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 13 ατόμων στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της αστυνομίας

21:18

Γερμανία: Ελεύθερος στη Βόρεια Θάλασσα ο «Τίμι», η φάλαινα που είχε παγιδευτεί σε αβαθή στη Βαλτική

21:00

Βραζιλία: Τουλάχιστον έξι νεκροί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

20:49

Πάτρα: Φωτιά σε υπαίθριο χώρο βιομηχανικής εγκατάστασης

20:36

Ιράν: Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ΗΠΑ