BACKSTORY

Ένας «τραπεζικός» chef - Περίεργα πράγματα – Η δυναμική της Aegean

06-05-2025 | 07:06
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένας «τραπεζικός» chef - Περίεργα πράγματα – Η δυναμική της Aegean

Ένας «τραπεζικός» chef

H ζήτηση στην αγορά εργασίας για ορισμένες ειδικότητες υπερβαίνει την προσφορά, είπε ο διοικητής κ. Στουρνάρας, μιλώντας στο 5ο OT Forum.

Kαι μάλιστα έδωσε και ένα πικάντικο παράδειγμα. Μάθαμε λοιπόν πως η Τράπεζα της Ελλάδος έψαχνε chef για αρκετούς μήνες. Και όποιοι ερχόντουσαν έφευγαν μιας και προφανώς είχαν προσφορές οικονομικά ελκυστικότερες. Όμως τελικώς όλα έχουν την ισορροπία της και η τράπεζα βρήκε τον chef της!

Άνοιγμα αυλαίας

Σήμερα ανοίγει η αυλαία των αποτελεσμάτων τριμήνου, με την Τράπεζα Πειραιώς να εισέρχεται πρώτη στο στίβο. Και η αλήθεια είναι πως θα έχουμε αρκετά να μάθουμε... Όλες οι τράπεζες θα πρέπει να τεκμηριώσουν στους ξένους τον τρόπο με τον οποίον με πτωτικά επιτόκια θα πετύχουν τα κέρδη που χρειάζεται για να διανείμουν τα μερίσματα τα οποία υπόσχονται.

Στεγαστική πίστη και NPEs

H στεγαστική πίστη παραμένει στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η πρόσφατη έρευνα της Eurobank, καταγράφει ανάγλυφα τα προβλήματα που αφορούν τη στεγαστική πίστη. Οι τράπεζες θέλουν να δώσουν δάνεια. Ωστόσο η ζήτηση είναι περιορισμένη και πολλά από τα γραφειοκρατικά εμπόδια αποτελούν φρένο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μεταξύ άλλων, η τράπεζα επισημαίνει την ανάγκη για την άρση των καθυστερήσεων και των θεσμικών αναποτελεσματικοτήτων στην εκποίηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs), κοινώς των κόκκινων δανείων.

Περίεργα πράγματα

Αν δεν κάνουν λάθος οι πηγές μου χθες είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για να συζητήσει το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της Qualco στο Χρηματιστήριο. Όμως δεν υπήρχε μέχρι αργά το βράδυ κανένα σήμα για την απόφαση που ελήφθη. Και αυτό αν μη τι άλλο μου προκαλεί εντύπωση. Όχι τίποτα άλλο γιατί από τους αναδόχους έχω πληροφορηθεί ημερομηνίες που δεν μου βγαίνουν. Να υποθέσω ότι υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε και αφορά το ενημερωτικό δελτίο; Δίνω πολλές πιθανότητες σε καταφατική απάντηση στο ερώτημα.

Δυναμική

Πολύ ισχυρή δυναμική εμφάνισε η μετοχή της Aegean χθες στο Χρηματιστήριο. Οι προοπτικές άλλωστε για τη νέα χρονιά δείχνουν ευοίωνες και φαίνεται ότι το deal με τη Volotea μπορεί να προχωρήσει και ακόμα καλύτερα από τις αρχικές συγκρατημένες είναι αλήθεια προσδοκίες. Γιατί αυτό που μετρά με τη Volotea είναι και το δίκτυο πάνω στο οποίο είναι στημένη και έχει περιθώρια να αναπτυχθεί.

Προβληματάκια;

Μου λένε επίσης ότι κάτι προβληματάκια υπήρχαν χθες με τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Όχι για τη διαπραγμάτευση αυτή καθ’ αυτή αλλά τη λειτουργία των χρηματιστηριακών που βρήκαν απέναντί τους μια προβληματική λειτουργία του συστήματος υποστήριξης των συναλλαγών ή για την ακρίβεια των δυνατοτήτων συμμετοχής τους. Βέβαια δεν περιμένω ότι η ΕΧΑΕ θα εκδώσει καμία ανακοίνωση γιατί δεν τους αρέσει η διαφάνεια. Αλλά που θα πάει. Θα μάθω λεπτομέρειες και θα επανέλθω δριμύτερος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:43

Bloomberg: Η σκιά της Λεπέν βαραίνει τη διαδοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στην ΕΚΤ

11:39

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η EY Ελλάδος στηρίζουν τη φοιτητική έρευνα και καινοτομία

11:26

Ο Χάρης Θεοχάρης θα μετέχει ως παρατηρητής στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα

11:23

«Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη - Πάνω από 6.500 πολίτες και 150 επιχειρήσεις

11:14

Βιολάντα: Αναστέλλεται η λειτουργία και του δεύτερου εργοστασίου του ιδιοκτήτη

11:11

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Mega Electics A.E.B.E.

11:11

«Ταύρος» για την Πειραιώς η Citi - Τιμή στόχος στα 10,20 ευρώ

10:59

Εκτροχιάστηκε τρένο στην Ελβετία, λόγω χιονοστιβάδας

10:48

Τ. Δρακουλάκης: Μονόδρομος για ένα καλύτερο μέλλον η βιωσιμότητα – Οι δράσεις της «Κρητών Γεύσεις εν Αιγίνη»

10:47

Φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο eBay

10:29

Ευρωαγορές: Θετικές κινήσεις στον απόηχο της Διάσκεψης του Μονάχου

10:25

Χρηματιστήριο: Επιμένουν οι πωλητές με αιχμή τις τράπεζες

10:13

Επίσκεψη Ρούμπιο στην Ουγγαρία του «φίλου» Όρμπαν

09:57

QnR: Εξαγορά του 51% της MTIS SA έναντι 2,66 εκατ. ευρώ

09:50

Προϋπολογισμός: Φοροέσοδα 6,2 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, 1,2% πάνω από τον στόχο

09:45

Επ. Ανταγωνισμού: Κατά προτεραιότητα εξέταση και αιφνίδιοι έλεγχοι σε εταιρεία παραγωγής ραδιοφαρμάκων

09:38

Ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους - Τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι

09:23

Χρυσός: Πέφτει κάτω από τα 5.000 δολάρια λόγω profit taking

09:03

Η Warner Bros εξετάζει την επανέναρξη συνομιλιών με την Paramount - «Τρίζει» το deal με Netflix

08:51

Στη Γενεύη ο Ιρανός ΥΠΕΞ για να διαπραγματευθεί με την Ουάσινγκτον

08:41

Αττική Οδός: Έως την Κυριακή ο αποκλεισμός των κόμβων εισόδου από Μάνδρα έως Αιγάλεω

08:38

Πιερρακάκης: Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup/ECOFIN

08:32

Έρχεται τριήμερη απεργία ταξί από την Τρίτη στην Αττική

08:21

myBusinessSupport: Τα βήματα για αίτηση ενίσχυσης πυρκαγιών Χίου

08:17

Citi: «Ψηλώνει» στα 4,70 ευρώ την τιμή στόχο για Eurobank

08:11

To MyStreet επεκτείνεται: Υποδομές ΑμεΑ, ράμπες και διαβάσεις στο χάρτη - Σύντομα το Μητρώο Απινιδωτών

08:06

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2026: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

07:58

Νέες επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για την ΑΒΕΚ Βεκράκος

07:52

Ηλίανθος - Ηλιέλαιο: Μεγάλη πτώση παραγωγής σε Ευρώπη και Ουκρανία

07:41

Προϋπολογισμός: Τα στοιχεία Ιανουαρίου «κλειδώνουν» το πλεόνασμα