BACKSTORY

Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…

23-09-2022 | 07:01
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δεν ξέρω αν θα καταλήξει η Attica Bank εγώ πάντως δίνω μικρές ελπίδες όπως μικρές ελπίδες έδινα πάντοτε. Προσωπικά πιστεύω πως και την άλλη εβδομάδα τα ίδια θα λέμε και θα γράφουμε με την πλευρά της Ellington να έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να αναζητά τρόπους διαφυγής από τις σκέψεις της και όχι μόνον... Και σημειωτέον πηγαίνει πακέτο με τους Μηχανικούς οι οποίοι πλήρωσαν, έμαθαν και συμμαχούν με κάποιους που ξέρουν τη δουλειά.

Νέες επενδυτικές ανακοινώσεις από έναν ακόμα αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό αναμένονται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την Google, η οποία εδώ και καιρό πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να παραστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τα σχέδια που φημολογούνται ότι θα ανακοινωθούν, αφενός μπορεί να σχετίζονται με προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας κι αφετέρου και με τον πολλά υποσχόμενο τομέα των δεδομένων και της αποθήκευσης ή μεταφοράς αυτών.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την Sparkle, έναν από τους μεγάλους παγκόσμιους παρόχους τηλεπικοινωνιών λύσεων IP, Data Cloud, Data Center, Mobile & Voice, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη υποβρύχιων καλωδιακών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, Google και Sparkle συνεργάζονται για την ανάπτυξη των υποβρύχιων καλωδίων δεδομένων που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System). Το Blue θα συνδέει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ το Raman θα συνδέει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία.

Θεατές διεθνούς μπαράζ ανόδου επιτοκίων παρακολουθούμε στις οθόνες μας... Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρωταγωνίστησαν και πάλι σε μια προσπάθεια να τιθασευτεί ο πληθωρισμός. Στην τρίτη διαδοχική αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης θυμίζουμε ότι προχώρησε προχθές η FED και τα επιτόκια κινούνται πλέον στο εύρος του 3% με 3,25%. Τα επιτόκια κατά εκτιμήσεις στις ΗΠΑ θα φθάσουν κοντά στο 4,5% στο τέλος της χρονιάς.

Στην έβδομη διαδοχική αύξηση επιτοκίων, στο 2,25% από 1,75%, προχώρησε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας. Στην Ιαπωνία με αμετάβλητα τα επιτόκια η κυβέρνηση πουλάει δολάρια για να στηρίξει το νόμισμα.

Όλα αυτά μόνον θετικά δεν προμηνύουν. Το υψηλό κόστος του χρήματος θα δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες στην οικονομία. Πέραν αυτού στην Ευρώπη τα επιτόκια είναι ακόμα χαμηλά σε σχέση με τα αμερικάνικα και αυτό σημαίνει ότι το Ευρώ θα δεινοπαθήσει έναντι του δολαρίου. Και μπορεί να ενισχυθούν οι εξαγωγές αλλά το τέρας του πληθωρισμού δύσκολα θα αντιμετωπιστεί μέχρι να αυξηθούν τα επιτόκια εν μέσω υφεσιακής κατάστασης που μπορεί να φέρουν ντόμινο. Δύσκολη η άσκηση και δεν έχω πειστεί ότι έχει βρεθεί το φάρμακο από την ΕΚΤ.

Οι δύο, από τους τέσσερις διεκδικητές που είχαν φτάσει ως την τελική φάση για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης υπέβαλαν τελικά οικονομικές προσφορές. Πρόκειται για την κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTSALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και την LIBERTY PORT HOLDINGSΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT. Τελικά, δεν έδωσαν προσφορά η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics και ο ΟΛΘ.

Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε εκπροσώπους των δύο κοινοπραξιών τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 να παραστούν κατά την αποσφράγιση των Φακέλων Α που περιλαμβάνονται στις υποβληθείσες Προσφορές. Όσον αφορά στη διαδικασία για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπως ανέφερε και προχτές το insider.gr, οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν βελτιωμένη προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία συμμετέχουν οι Attica Group, Grimaldi – Minoan και ΟΛΘ.

Για να μην το ξεχάσω… Εγώ δεν πιστεύω ότι η ΑΑΔΕ δεν έχει καταλήξει ακόμα για μια καταγγελία υπερτιμολογήσεων σε εισηγμένη που έχει γίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Όπως δεν πιστεύω ότι συμβαίνουν αυτά σε εισηγμένες εταιρείες. Πέραν τούτου έχω να δηλώσω ότι εξώδικο με ενδιαφέρον προσγειώθηκε χθες σε μεγάλη ελεγκτική εταιρεία.

Διευθυντής επικοινωνίας ευρύτερα του ομίλου Winex, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και του νυν CEO της Intrakat, Αλ. Εξάρχου, αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης ο οποίος ασφαλώς πρωταγωνιστεί σε μία πολύ ηχηρή μεταγραφή! Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Βεβαίως, η Winex είναι μεγαλομέτοχος στην Intrakat. Όσον αφορά πάντως «στενά» την κατασκευαστική, φαίνεται πως παραμένει και η υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ιωάννα Παπαβασιλείου. Όσο για την θέση του κ. Τσαπρούνη στη Wind-Nova, πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση θα καλυφθεί εκ των έσω με την έμπειρη Αγγελική Ελευθερίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:07

Τρ. Πειραιώς: Νέοι κύκλοι των δράσεων EQUALL για την ισότητα των φύλων

15:57

Πώς θα μηδενιστεί η φορολογία αγροτών με εισόδημα έως 20.000 ευρώ - Αναλυτικός πίνακας

15:55

Helleniq Energy: Κρίσιμη διασυνοριακή ενεργειακή υποδομή για τη ΝΑ Ευρώπη ο αγωγός Vardax

15:50

Πότε μηδενίζεται ο φόρος για τους τρίτεκνους - Πίνακες και παραδείγματα

15:50

ΕΕ: Συμφωνία συνεργασίας ύψους 200 εκατ. ευρώ με τη Γροιλανδία

15:46

Γεωργιάδης: Θα βρούμε λύση για να συνεχιστεί μέσω ΕΟΠΥΥ το πρόγραμμα για φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

15:39

Πώς θα γίνει η μείωση τιμής ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30% σταδιακά από το 2027 έως το 2029

15:37

Επενδυτικός κουμπαράς για τη νέα γενιά: Πώς θα λειτουργεί και πότε επιτρέπεται η ανάληψη του ποσού - Αναλυτικά παραδείγματα

15:34

Α. Ροκοφύλλου: «Όραμά μου, απολυτήριο Λυκείου στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

15:31

Τα Εμιράτα αναπτύσσουν εναλλακτικές εμπορικές, ενεργειακές διαδρομές μετά τις επιθέσεις του Ιράν

15:24

Το Ισραήλ απειλεί με «ολοκληρωτικό πόλεμο» σε περίπτωση επίθεσης εναντίον οικισμών στη Δυτική Όχθη

15:09

Μερτς: «Τεκτονική αναταραχή» που κλόνισε συθέμελα το CDU η νίκη της AfD

15:07

Στρατηγική συνεργασία της Τειρεσίας και του Όμιλου EpsilonNet

15:03

CEO Fraport: «Στα 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις της Fraport AG στη Ελλάδα, έπεται συνέχεια»

15:01

Πετρέλαιο: Κοντά σε υψηλό έξι εβδομάδων - Πάνω από 97 δολ. το Brent

15:01

Όλες οι αλλαγές στο τεκμαρτό επαγγελματιών, ταξί – Αναλυτικά παραδείγματα

14:56

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με Ουκρανία και ΗΠΑ

14:56

Σδούκου: «Επί Κυρ. Μητσοτάκη δεν συζητάμε για ελλείμματα, αλλά πώς θα μοιράσουμε το πλεόνασμα»

14:48

ΕΑΕΕ: Άλμα 20,1% στις ασφαλίσεις Ζωής - Στα 3,26 δισ. ευρώ η παραγωγή στο εξάμηνο

14:44

Διπλή αύξηση στους μισθωτούς: Στα 1.000 ευρώ ο κατώτατος το 2028, βελτίωση αποδοχών μέσω μείωσης εισφορών το 2027

14:40

Πού επικεντρώνονται οι πραγματογνώμονες για την συντριβή του Phantom στην Τανάγρα

14:35

«Είδα μπροστά στα μάτια μου να καταρρέει πολυκατοικία» - Ο σεισμός του ’99 στην Αθήνα

14:28

Γερμανία: Οι επιχειρήσεις «φωνάζουν» για ταχύτερες μεταρρυθμίσεις μετά τη νίκη της AfD

14:27

ΕΦΕΤ: Ανάκληση χυμών της «Οικογένειας Χριστοδούλου»

14:27

Ισπανία: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη Θέουτα, ενισχύεται η ακροδεξιά

14:24

Σάντσεθ για νίκη AfD: «Η εξτρεμιστική απειλή κερδίζει έδαφος»

14:22

Ο απόλυτος σύμμαχος στην αποτοξίνωση & την ορμονική ισορροπία

14:20

ΕΕ για Μλάντιτς: Ο «εκθειασμός» ενός εγκληματία πολέμου δεν έχει θέση σε μια υποψήφια χώρα

13:49

ΟΗΕ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει «υπαρξιακό κίνδυνο» για την ανθρωπότητα

13:49

Η ΕΤΕπ στηρίζει την πράσινη αναβάθμιση: Πιλοτικό πρόγραμμα για 20 σχολεία υψηλής ενεργειακής απόδοσης