BACKSTORY

Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…

23-09-2022 | 07:01
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι νέες μεγάλες business της Google στην Ελλάδα - Οι μάχες για τα λιμάνια - Attica bank: Τα ίδια…

Δεν ξέρω αν θα καταλήξει η Attica Bank εγώ πάντως δίνω μικρές ελπίδες όπως μικρές ελπίδες έδινα πάντοτε. Προσωπικά πιστεύω πως και την άλλη εβδομάδα τα ίδια θα λέμε και θα γράφουμε με την πλευρά της Ellington να έχει δεύτερες και τρίτες σκέψεις και να αναζητά τρόπους διαφυγής από τις σκέψεις της και όχι μόνον... Και σημειωτέον πηγαίνει πακέτο με τους Μηχανικούς οι οποίοι πλήρωσαν, έμαθαν και συμμαχούν με κάποιους που ξέρουν τη δουλειά.

Νέες επενδυτικές ανακοινώσεις από έναν ακόμα αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό αναμένονται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για την Google, η οποία εδώ και καιρό πληροφορούμαστε ότι σχεδιάζει σημαντικές πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να παραστεί και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τα σχέδια που φημολογούνται ότι θα ανακοινωθούν, αφενός μπορεί να σχετίζονται με προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας κι αφετέρου και με τον πολλά υποσχόμενο τομέα των δεδομένων και της αποθήκευσης ή μεταφοράς αυτών.

Να θυμίσουμε άλλωστε ότι η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την Sparkle, έναν από τους μεγάλους παγκόσμιους παρόχους τηλεπικοινωνιών λύσεων IP, Data Cloud, Data Center, Mobile & Voice, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, για την ανάπτυξη υποβρύχιων καλωδιακών υποδομών. Πιο συγκεκριμένα, Google και Sparkle συνεργάζονται για την ανάπτυξη των υποβρύχιων καλωδίων δεδομένων που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System). Το Blue θα συνδέει την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ το Raman θα συνδέει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και την Ινδία.

Θεατές διεθνούς μπαράζ ανόδου επιτοκίων παρακολουθούμε στις οθόνες μας... Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρωταγωνίστησαν και πάλι σε μια προσπάθεια να τιθασευτεί ο πληθωρισμός. Στην τρίτη διαδοχική αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης θυμίζουμε ότι προχώρησε προχθές η FED και τα επιτόκια κινούνται πλέον στο εύρος του 3% με 3,25%. Τα επιτόκια κατά εκτιμήσεις στις ΗΠΑ θα φθάσουν κοντά στο 4,5% στο τέλος της χρονιάς.

Στην έβδομη διαδοχική αύξηση επιτοκίων, στο 2,25% από 1,75%, προχώρησε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας. Στην Ιαπωνία με αμετάβλητα τα επιτόκια η κυβέρνηση πουλάει δολάρια για να στηρίξει το νόμισμα.

Όλα αυτά μόνον θετικά δεν προμηνύουν. Το υψηλό κόστος του χρήματος θα δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες στην οικονομία. Πέραν αυτού στην Ευρώπη τα επιτόκια είναι ακόμα χαμηλά σε σχέση με τα αμερικάνικα και αυτό σημαίνει ότι το Ευρώ θα δεινοπαθήσει έναντι του δολαρίου. Και μπορεί να ενισχυθούν οι εξαγωγές αλλά το τέρας του πληθωρισμού δύσκολα θα αντιμετωπιστεί μέχρι να αυξηθούν τα επιτόκια εν μέσω υφεσιακής κατάστασης που μπορεί να φέρουν ντόμινο. Δύσκολη η άσκηση και δεν έχω πειστεί ότι έχει βρεθεί το φάρμακο από την ΕΚΤ.

Οι δύο, από τους τέσσερις διεκδικητές που είχαν φτάσει ως την τελική φάση για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης υπέβαλαν τελικά οικονομικές προσφορές. Πρόκειται για την κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTSALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και την LIBERTY PORT HOLDINGSΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT. Τελικά, δεν έδωσαν προσφορά η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics και ο ΟΛΘ.

Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε εκπροσώπους των δύο κοινοπραξιών τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 να παραστούν κατά την αποσφράγιση των Φακέλων Α που περιλαμβάνονται στις υποβληθείσες Προσφορές. Όσον αφορά στη διαδικασία για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όπως ανέφερε και προχτές το insider.gr, οι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν βελτιωμένη προσφορά. Υπενθυμίζεται ότι στη διαδικασία συμμετέχουν οι Attica Group, Grimaldi – Minoan και ΟΛΘ.

Για να μην το ξεχάσω… Εγώ δεν πιστεύω ότι η ΑΑΔΕ δεν έχει καταλήξει ακόμα για μια καταγγελία υπερτιμολογήσεων σε εισηγμένη που έχει γίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Όπως δεν πιστεύω ότι συμβαίνουν αυτά σε εισηγμένες εταιρείες. Πέραν τούτου έχω να δηλώσω ότι εξώδικο με ενδιαφέρον προσγειώθηκε χθες σε μεγάλη ελεγκτική εταιρεία.

Διευθυντής επικοινωνίας ευρύτερα του ομίλου Winex, συμφερόντων των εφοπλιστών Μπάκου – Καϋμενάκη και του νυν CEO της Intrakat, Αλ. Εξάρχου, αναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης ο οποίος ασφαλώς πρωταγωνιστεί σε μία πολύ ηχηρή μεταγραφή! Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Βεβαίως, η Winex είναι μεγαλομέτοχος στην Intrakat. Όσον αφορά πάντως «στενά» την κατασκευαστική, φαίνεται πως παραμένει και η υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ιωάννα Παπαβασιλείου. Όσο για την θέση του κ. Τσαπρούνη στη Wind-Nova, πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση θα καλυφθεί εκ των έσω με την έμπειρη Αγγελική Ελευθερίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:28

Σδούκου: Εντός Απριλίου οι πρώτες αποφάσεις για τις ΑΠΕ

14:23

Εκτοξεύτηκαν τα καθαρά κέρδη της Huawei το 2023 με άνοδο 144%

14:17

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού του μετρό «Αγία Βαρβάρα» το Σάββατοκύριακο

14:07

Nusinersen: Δυνητικό Όφελος σε Βρέφη και Μικρά Παιδιά με μη Καλυπτόμενες Κλινικές Ανάγκες μετά τη Γονιδιακή Θεραπεία

14:06

Χατζηθεοδοσίου: Ναι στην αύξηση του κατώτατου αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει

13:45

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητη η ευκολία με την οποία ψεύδεται ο Καραμανλής

13:33

Κορκίδης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού διατηρεί τη «ροπή κατανάλωσης» στην αγορά

13:28

Η Ουκρανία χρειάζεται λιγότερα στρατεύματα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

13:26

ΓΣΕΕ: Κατώτατος μισθός αναντίστοιχος των αναγκών των εργαζομένων

13:24

Η Sony Pictures Television Ανακοινώνει Σπουδαία Συμφωνία με την ΕΡΤ για την Προβολή Αγαπημένου Κινηματογραφικού και Τηλεοπτικού Περιεχομένου

13:19

Το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών κατέχει πάνω από 44 τρισ. δολάρια - «Άλμα» 50% μετά την πανδημία

13:17

NED CLUB: «Το ευρωπαϊκό κενό και οι προκλήσεις της συμμετοχής των γυναικών σε υψηλές διοικητικές θέσεις»

13:16

Μαρινάκης: Πονεμένοι άνθρωποι μπήκαν «ασπίδα» στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς

13:09

Πτώση 4,3% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Φεβρουάριο

13:02

Η Pepco εγκαινίασε το 30ό κατάστημά της στην Ελλάδα

12:58

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 2,3% του τζίρου στο λιανικό εμπόριο τον Ιανουάριο - Πτώση 8,9% στον όγκο πωλήσεων

12:50

Avramar: Έπεσαν οι υπογραφές για την ενδιάμεση χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ – Τα επόμενα βήματα

12:40

Στο διεθνές FTTH Conference στο Βερολίνο ο Διευθυντής Δικτύου Vodafone Ελλάδας

12:22

Καφούνης: Η αύξηση του κατώτατου μισθού να συνδυαστεί με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

12:18

Ερντογάν: Θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9/5 σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο

12:06

Ορκίστηκε στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης

12:01

Κατώτατος μισθός: Πόσο αυξάνονται 18 επιδόματα και παροχές από την Δευτέρα - Αυξημένο και το Δώρο Πάσχα

12:00

Βαλτιμόρη: Η MSC σταματά τις παραδόσεις container κι αναζητά νέους τρόπους παράδοσης

11:51

Φραγκογιάννης: Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Μαυροβουνίου

11:45

Ισόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

11:44

ΑΑΔΕ: Άμεση ενημέρωση από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια για παραβάσεις πρατηρίων

11:42

Mytilineos - Data Youth: Ενδυνάμωση άνεργων νέων με Ψηφιακές Δεξιότητες για την ενίσχυση θέσεων εργασίας

11:32

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, από 1η Απριλίου

11:25

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωψηφοδέλτιο: Οι υποψήφιοι για τις προκριματικές εκλογές

11:17

Κλειστά σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Θετικά πρόσημα σε Ιαπωνία, Κίνα