BACKSTORY

Ζητούν στεγαστικά με σταθερό επιτόκιο 3,5% - Προς νέα «φωτιά» στα ακίνητα; - Κρι Κρι: Καταγγελίες

01-06-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ζητούν στεγαστικά με σταθερό επιτόκιο 3,5% - Προς νέα «φωτιά» στα ακίνητα; - Κρι Κρι: Καταγγελίες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

To ξέρατε ότι το 10% των στεγαστικών δανείων περίπου ζητείται με σταθερό επιτόκιο, το οποίο κινείται στο 3,5%; Αυτή είναι μια τάση που σύμφωνα με τα νέα δεδομένα αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω. Και τούτο διότι όσοι ενδιαφέρονται για στεγαστικό δάνειο και βλέπουν μια μακροπρόθεσμη τάση ανόδου των επιτοκίων προτιμούν να διασφαλιστούν άμεσα τουλάχιστον ή για το πρώτο καιρό που πληρώνουν τόκους και μέχρι την περίοδο ωρίμανσης του δανείου τους.

Η Eurobank ήταν η πρώτη τράπεζα που μέσα στο 2022 εξέδωσε ομόλογο. Ήδη όμως έχει αρχίσει η τάση να φουντώνει και στο εξωτερικό και αυτό πυροδοτείται κυρίως από την προοπτική των επιτοκίων που παρά το γεγονός πως η ΕΚΤ δεν βιάζεται κάποιοι θεωρούν πως ο υψηλότατος πληθωρισμός δύσκολα θα τα συγκρατήσει.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Μαΐου από την Deutsche Bank εάν λέει ο πληθωρισμός κινηθεί μεταξύ 3%-5% για την επόμενη δεκαετία, τα ακίνητα θα πάρουν φωτιά ως καταφύγιο ασφαλείας. Προς το παρόν πάντως η Ευρωζώνη γιορτάζει το ιστορικό της ρεκόρ 8,1% αλλά η Ελλάδα μετρά 10,7%.

Και σαν μιλάμε για πληθωρισμό αξίζει να σας πως δυο ελληνικοί καφέδες στο Σύνταγμα ξεπερνούν κατά πολύ το δεκάρικο, ενώ σε κάποια πολύ κεντρικά μαγαζιά οι αποδείξεις κινούνται κοντά στα 20 ευρώ.

Νομίζω πως τελικώς μόνον ο τουρισμός θα θρέψει την εστίαση.

Και τα κρατικά έσοδα από τα καύσιμα, ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο. Να θυμίσουμε πάντως ότι ο Θόδωρος Σκυλακάκης δεν θέλει να ακούσει για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα...

Έχω την αίσθηση ότι μετά την προχθεσινή παρουσίαση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ στους δημοσιογράφους μάλλον θα προέκυψαν κάποια ζητηματάκια με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αυτά συμβαίνουν όταν η παρουσίαση έχει χαρακτηριστικά βερμπαλισμού.

Διάβασα με ενδιαφέρον την εις άπταιστο αγγλική επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Αποδοχών προς τους μετόχους της Coca Cola Τρία Έψιλον. Και ειλικρινά αφού τα βρίσκει όλα σωστά δεν έχω να προσθέσω κάτι πλην του ότι δεν μου έγινε απολύτως σαφές τι συμβαίνει με τις επιδόσεις της ελληνικής (λέμε τώρα) πολυεθνικής στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Πολύ ενδιαφέρουσες επίσης βρήκα τις επισημάνσεις της ΚΡΙ ΚΡΙ για τις καταγγελίες που έχει κάνει για τις τιμές των ζωοτροφών αλλά και την μη αντίδραση της πολιτείας. Υποθέτω ότι οι καταγγελίες δεν έχουν να κάνουν με τον πολιτικό προσανατολισμό του διευθύνοντος συμβούλου αλλά επειδή τα όσα καταγγέλλει είναι ιδιαίτερα σοβαρά του οφείλεται μια απάντηση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Και είναι σοβαρό κάποια επιχείρηση να μιλά για αδικαιολόγητες αυξήσεις τιμών σε πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας μέσω και τεχνητών ελλείψεων στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»

15:17

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της

14:50

Ζελένσκι: Άδικο να μας χορηγηθεί καθεστώς συνδεδεμένου μέλους με ΕΕ

14:48

ΔΝΤ: Οι χώρες της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δαπάνες τα επόμενα 15 χρόνια

14:24

Τουρκία: Κλιμακώνεται η κρίση στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης, CHP - Ποια τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

13:59

Δέκα οι νεκροί σε λύκειο στην ανατολική Ουκρανία που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο

13:50

Το αβοκάντο ριζώνει στην Κρήτη: Πάνω από 15.000 στρέμματα καλλιεργειών στο νησί

13:43

Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην πύλη Ε2 του Πειραιά – Σώος ο 89χρονος οδηγός

13:22

Ψηφιακή ασπίδα κατά των ελληνοποιήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

13:18

Βλάβη στον καταπέλτη του «Tera Jet 2» στην Τήνο – Επέστρεψε στο λιμάνι με 319 επιβάτες

13:08

Αγαπηδάκη: 41.000 πολίτες εξετάστηκαν δωρεάν από τις Κινητές Ομάδες - Πού θα λειτουργήσουν νέες δομές στη Δυτική Αθήνα

12:59

Σκέρτσος: 10+1 παρεμβάσεις για σύγχρονα, ασφαλή και αξιοπρεπή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

12:54

Στουρνάρας: Πιθανή η αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο από την ΕΚΤ

12:34

Πηγές Yπ. Δικαιοσύνης για επιστολή Κοβέσι: «Δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»

12:21

Εκρηκτική ρήξη: Οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει το Ισραήλ από τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν

11:54

Τουρισμός: Ποιοι προορισμοί βγαίνουν κερδισμένοι από την ακριβή ενέργεια

11:45

Ηλεκτρονική ψήφος στην Αυτοδιοίκηση για εκλογές και δημοψηφίσματα

11:40

Τέμπη: Μεγάλωσε η αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας που διεξάγεται η δίκη

11:33

O Κιούμπαν ξεφορτώθηκε τα περισσότερα bitcoin του - «Δεν είναι ασφαλές καταφύγιο»

11:14

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι αποφάσισε να περιορίσει την μείωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης

11:00

Άκαρπες οι συνομιλίες στον ΟΗΕ για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων

10:53

Στην Ινδία ο Ρούμπιο για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μόντι

10:30

ΗΠΑ: 40.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στη Καλιφόρνια λόγω διαρροής σε δεξαμενή με χημικά

10:18

Καύσιμα: Οι Έλληνες κινδυνεύουν να πληρώσουν παντού «νησιωτικές» τιμές

10:12

ΣΕΒ: Πρακτικές συμβουλές για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις