BACKSTORY

Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

30-05-2022 | 07:38
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Εθνική ψάχνει ψηφιακό αποτύπωμα - Μπλε Κέδρος, Αφοί Ευμορφίδη, Optima. Μύλος... 

Αυτό πάλι το καινούριο να μην δοθούν σε ζόμπι τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, τι είδους προτροπή να την χαρακτηρίσω; Προειδοποιητικής φύσεως; απαγορευτικής; Και πώς να δοθούν σε ζόμπι τέτοια δάνεια όταν υπάρχουν τόσες δικλείδες ασφαλείας... Είναι σα να λέμε πως οι τράπεζες ηθελημένα θα παρακάμψουν τα αυστηρά κριτήρια και θα βάλουν τα χεράκια τους να βγάλουν τα ματάκια τους.... Ε δεν το πολυπιστεύω!

Το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα και από πλευρά ανθρώπινου δυναμικού και από πλευράς καταστημάτων διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς και ας πιέζεται η ελληνική επαρχία σε ορισμένες περιπτώσεις δικαίως πως κλείνουν καταστήματα της τράπεζας αυτής.

H Εθνική παρουσίασε τα αποτελέσματά της και βεβαίως αναφέρθηκε όπως το πράττει πάντα και στη συνέχιση και εξέλιξη του μετασχηματισμού της. Ας μην ξεχνάμε πως εκείνο ήταν έργο που είχε θεμελιώσει ο πρώην πρόεδρός της κ. Μιχαηλίδης.

Ετσι πληροφορηθήκαμε και εμείς τις προσπάθειες της τράπεζας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ψηφιακό αποτύπωμα γιατί από την κανονική της λειτουργία η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Βεβαίως μέσα από την ψηφιακή αυτή εικόνα που είναι του μέλλοντος και όχι του παρόντος θα κρίνονται και οι εργαζόμενοι στην τράπεζα αφού θα έχουν πειστεί και εφαρμόσει την αλλαγή κουλτούρας. Και ασφαλώς στο ψηφιακό φιλμ της τράπεζας συγκαταλέγεται και η αξιολόγηση και κοστολόγηση δανείων με κριτήρια ESG.

Και για να μην ξεχάσουμε η ΕΤΕ αποτελεί τη μόνη τράπεζα που στα αποτελέσματά της είπε πως θα προχωρήσει σε ομολογιακή έκδοση μέσα στο 2022 παρά το κόστος. Την περιμένουμε!

Πολύ καλά είναι όλα αυτά και αποτελούν το μέλλον αν και θα έπρεπε βέβαια να αποτελούσαν το παρόν. Αλλά εκείνη την Εθνική Ασφαλιστική απορία το χω και εγώ και άλλοι, γιατί να δοθεί μπιρ παρά; Σε αυτή την υποπθεση, το πρόβλημα δεν είναι ασφαλώς ο αγοραστής. Καλά έκανε και την πήρε στο ψιλοτσάμπα. Συμφέρον του. Και καλά θα πράξει και θα την λειτουργήσει και θα την αναπτύξει. Μαγκιά του. Ο πωλητής είναι το ζήτημα. Και επειδή το πράγμα έχει πολύ ενδιαφέρον, θα τα πούνε αναλυτικότερα προσεχώς.

Μερικές πωλήσεις, πραγματικά δεν έχουν όμοιό τους! Είναι… case study…

Στη ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ δημοσιοποιήθηκε το ενημερωτικό και η πατέντα εισαγωγής στο ΧΑ αν επιτευχθεί τελικά η διασπορά με τη δημόσια εγγραφή που θα ακολουθήσει. Αναζητούμε τους τρεις ηρωικούς επενδυτές που αγόρασαν λίγο πριν το ενημερωτικό το 10% της εταιρίας από τους αδελφούς Ευμορφίδη. Την τιμή θα μας την πουν, ή είναι για ευνόητους λόγους μυστικό; Επισημαίνουμε ότι το 96% των μισθωμάτων της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ προέρχεται από εταιρίες που ελέγχουν οι αδελφοί Ευμορφίδη και το ενημερωτικό αναφέρει ότι «δημιουργείται κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων». Το αν υπάρχει ήδη θέμα σύγκρουσης όταν ο μισθωτής και ο ενοικιαστής είναι το ίδιο πρόσωπο δεν πέρασε από κανενός το μυαλό.

Όπως δεν περνά από το μυαλό μου ότι είναι τυχαίο ότι μοναδική δανείστρια τράπεζα είναι η Optima Bank η οποία είναι και ο Συντονιστής, Σύμβουλος Έκδοσης και Κύριος Ανάδοχος (οι συστημικές δεν μετέχουν πουθενά) και θα πάρει και 900.000 μετοχές αν μείνουν αδιάθετες «ανάλογα με τις χρηματιστηριακές συνθήκες, τις συνθήκες αγοράς και τη ζήτηση της Έκδοσης» (sic). Σημειωτέον ότι οι δαπάνες έκδοσης ανέρχονται σε 5,4% της αξίας της έκδοσης ή 950 χιλιάδες ευρώ!!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:00

Εξωδικαστικός: Νέα ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας - Τι προβλέπει

18:47

Σε λεπτή κλωστή η Μ. Ανατολή: Απειλεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ - Υπό έλεγχο η φωτιά στο South Pars

18:34

ΗΠΑ: H ιρανική κυβέρνηση έχει αποδυναμωθεί όμως φαίνεται να παραμένει ακέραιη

18:25

Berenberg: Κίνδυνος για πετρέλαιο «πολύ πάνω από τα 150 δολάρια»

18:16

Τσιάρας: Προτεραιότητα η στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας και η αντιμετώπιση των επιζωοτιών

18:09

Έρευνα: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για να επισκεφθείτε το 2026

17:59

Θ. Κοντογεώργης: Η δημόσια ακίνητη περιουσία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ισχυρό μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης

17:59

ΧΑ: Απώλειες με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

17:49

ΥΠΑΑΤ: Διευκρινίσεις για τον αφθώδη πυρετό - Ερωτήσεις και απαντήσεις

17:47

Μερτς: Δεν θα εμπλακούμε στη Μέση Ανατολή

17:43

Βαφειάς: Τρία πλοία του Ομίλου εγκλωβισμένα στα Στενά του Ορμούζ

17:35

Συνεχή χτυπήματα της ΕΛ.ΑΣ. στον παράνομο τζόγο – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με κέρδη άνω των 16 εκατ. ευρώ

17:25

Ισραήλ: Σοβαρές ζημιές σε αεροσκάφη στο Μπεν Γκουριόν από θραύσματα ιρανικών πυραύλων

17:21

ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι συζητούν συλλογικά τρόπους για να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Μαρκ Ρούτε

17:14

Μόσχα: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο M.T. Arctic Metagaz στη Μεσόγειο

17:05

Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα ναύλα του Αλαφούζου

16:53

Επίσκεψη του Βρετανού υφυπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο

16:42

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Επενδύσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ το 2025

16:29

Τραμπ: Παγώνει για 60 ημέρες τον «αιώνιο» ναυτιλιακό νόμο λόγω πετρελαίου

16:24

Η Visa εγκαινιάζει το πρόγραμμα «Agentic Ready»

16:21

Μητρώο καπνού και αλκοόλ: Περιθώριο έως 16 Απριλίου για εγγραφή των λιανοπωλητών

16:18

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

16:17

FlexOne: Η νέα γενιά εταιρικών παροχών από την Up Hellas

15:50

Wall Street: Απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το βλέμμα στη Fed

15:37

Salesforce: Το 75% των επαγγελματιών του μάρκετινγκ έχει υιοθετήσει το ΑΙ

15:34

Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά το ΕΣΥ κατάφερε να μειώσει τους χρόνους αναμονής για χειρουργείο

15:24

Μπρατάκος: Η συνεκτικότητα του οικοσυστήματος καινοτομίας κρίσιμος παράγοντας για την αποτελεσματικότητά του

15:20

Έρευνα: Αυτή είναι η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για να επισκεφθείτε το 2026

15:20

Rebound για το πετρέλαιο μετά το ισραηλινό πλήγμα σε κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ιράν

15:17

Coffee Berry: Νέα ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα με επένδυση 12 εκατ. ευρώ