BACKSTORY

Το κράξιμο στον Μακρόν και οι μπελάδες της Αναλένας - Entersoft, LogOn και ορκωτοί

05-01-2022 | 07:35
Μοιράσου το
Το κράξιμο στον Μακρόν και οι μπελάδες της Αναλένας - Entersoft, LogOn και ορκωτοί

Τελικά η πανδημία φαίνεται να έχει ζαλίσει τους πάντες στην Ευρώπη. Τα περιστατικά διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα.

Οι δε θιασώτες του δόγματος της «περισσότερης Ευρώπης» δεν βρίσκονται στο top της δημοφιλίας τους. Στο πλαίσιο της εκλογικής καμπάνιας και του κλίματος που αυτή δημιουργεί στη Γαλλία, η τοποθέτηση μιας ευρωπαϊκής σημαίας που αντικατέστησε τη γαλλική στην Αψίδα του Θριάμβου, λόγω της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη Γαλλία, προκάλεσε τέτοια θύελλα αντιδράσεων που η Γαλλική Προεδρεία έδωσε την παιδική δικαιολογία πως το εγχείρημα ήταν μόνον για μια ημέρα για να σηματοδοτήσει την έναρξη της περιόδου που η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία στην Ε.Ε.

Η πράσινη υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, φαίνεται πως δυσκολεύεται, για να το πω κομψά, γιατί θα μπορούσα να το πω και λαϊκότερα: Τα 'χει δει όλα κωλυόμενα. Μετά την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου, συνεπεία των δηλώσεών της ότι ο Νord Stream 2 «δεν μπορεί να πάρει έγκριση στην τρέχουσα μορφή του» και σύμφωνα με την Bild της αφαιρέθηκε το «ντοσιέ» των γερμανορωσικών σχέσεων.

Και όλα αυτά τι σημασία θα είχαν; Πιθανόν καμία αν η Ελλάδα δεν υπήρχε η υποψία πως ετοιμάζεται για εκλογές. Και στη βάση αυτή ένα δωσ' τα όλα εν μέσω πανδημίας θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη ιστορία... 

Τελικώς οι πολυιδιοκτήτες με πολιτική ιδιότητα αντιμετωπίζουν σημαντικούς μπελάδες. Και τους χρωστούν ενοίκια και δεν μπορούν να κάνουν έξωση. Μόνον πως το λένε αυτό; Α, θυμήθηκα διαταγή απόδοσης μισθίου! Σε άνεργη... με προβλήματα υγείας. Αλλά τελικώς της χαρίστηκαν τα ενοίκια. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της ιδιοκτησίας. Καλύτερα μετρητά... 

Ένα είναι το ερώτημα που πλανάται σε ό, τι αφορά το νέο θεσμικό πλαίσιο του Ταμείου γιατί τα περισσότερα άλλα δείχνουν να έχουν απαντηθεί. Θα διατηρηθεί το δισυπόστατο του Ταμείου ή θα καταργηθεί η εκτελεστική Επιτροπή. Το ερώτημα γεννάται από τη στιγμή που η εκπροσώπηση της ΤτΕ στο Ταμείο παραμένει. Μπορεί όμως λένε κάποιοι που ξέρουν - εκτός και αν δεν ξέρουν τόσο καλά- να εκπροσωπείται η ΤτΕ χωρίς να παραμένουν δύο όργανα στο Ταμείο -Εκτελεστική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο.

Μου λένε για ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, με ειδίκευση στη διαχείριση χαρτοφυλακίων, το οποίο παραιτήθηκε λίγο πριν η εταιρεία οδεύσει προς την Κύρια Αγορά. Τυχαίο; Δεν νομίζω αν αναλογιστεί κανείς πως η κίνηση της εταιρείας απαιτεί κατά τη μετάβαση από τη μία αγορά του Χρηματιστηρίου στην άλλη δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων των μελών του Δ.Σ. λογαριασμών μετοχών κλπ, κλπ. Και βεβαίως μπορεί να υπάρχουν στοιχεία σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων η κοινή θέα να βλάπτει. Θα επανέλθω όταν και εγώ διαφωτιστώ περαιτέρω.

Έχω αρχίσει να ψάχνω και κάτι πέρα δώθε μετοχών μεταξύ Αμοιβαίων Κεφαλαίων ώστε να προκύπτουν κατά περίπτωση οι ανάλογες αποδόσεις. Οι αρχές παρακολουθούν καθόλου τις κινήσεις αυτές ή μπα;

Χθες η Entesoft ανακοίνωσε την αγορά της LOG ON, εταιρείας πληροφορικής με έδρα τη Λάρισα. Παρατηρώντας το ΓΕΜΗ διαπίστωσα ότι στις 20 Δεκεμβρίου η εξαγορασθείσα έκανε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να διορίσει ορκωτούς ενώ πριν λόγω μεγέθους δεν είχε ορκωτούς. Προφανώς ο διορισμός ορκωτών σχετίζεται με την εξαγορά. Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι αν η Entersoft ανακοίνωσε αμελητί την εξαγορά, όπως προβλέπει ο νόμος γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα πλήρωνε ορκωτούς αν δεν είχε υποχρέωση χωρίς να έχει κλείσει τη συμφωνία.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.