Γιάννης Κοτζιάς: Η Phaedrus Living πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα και τις προοπτικές της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιάννης Κοτζιάς: Η Phaedrus Living πιστεύει και επενδύει στην Ελλάδα και τις προοπτικές της
Τι αναφέρει ο General Operations Manager της Phaedrus Living.

Συνέντευξη Γιάννης Κοτζιάς*

Πως εξελίσσονται οι σχεδιασμοί της Phaedrus Living στη μετά περιοριστικών μέτρων της πανδημίας εποχή;

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την περαιτέρω πορεία ανάπτυξης της Phaedrus Living παρά τις ευρύτερες αντιξοότητες και την αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς. Είμαστε αισιόδοξοι επειδή ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης κατόρθωσαν να επιβιώσουν λόγω και της ασφάλειας που παρείχαν στους πελάτες τους. Στην περίπτωση της Phaedrus, αυτή η αναγνώριση μας βοήθησε να ανταπεξέλθουμε των δυσκολιών και χρόνο με τον χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και να βελτιώνουμε τα επίπεδα εξυπηρέτησης και την ποιότητα των καταλυμάτων μας.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχετε κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία σας στην ελληνική αγορά και ειδικά στην Αθήνα. Πως εξελίσσονται οι σχεδιασμοί σας;

Ως εταιρεία πιστεύουμε και επενδύουμε στην Ελλάδα και τις προοπτικές της. Γι’ αυτό και η παρουσία μας σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε άλλα αστικά κέντρα αυξάνεται διαρκώς, αλλά πάντα μετά από την επιλογή των κατάλληλων ακινήτων τα οποία ταιριάζουν με το προφίλ των ποιοτικών υπηρεσιών πολυτελείας που θέλουμε να προσφέρουμε.

Πλέον, καταγράφεται διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για τα ακίνητα που διαθέτουμε ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων για να συνεργαστούν μαζί μας.

Πόσα ακίνητα διαχειρίζεται σήμερα η Phaedrus Living και σε ποιες περιοχές;

Πλέον διαχειριζόμαστε πάνω από 250 κατοικίες σε Ελλάδα Κύπρο, Αγγλία και Ιταλία. Στους επόμενους τρεις μήνες πρόκειται να προσθέσουμε ακόμα 100 κατοικίες. Εντός του 2023 στόχος είναι να προστεθούν επιπρόσθετα 250 ακίνητα τόσο στην Ελλάδα όσο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ελληνικά νησιά αποτελούν προτεραιότητα στην ατζέντα μας.

Σε ποιους απευθύνεστε κυρίως, σε ταξιδιώτες για ψυχαγωγία ή για επαγγελματικούς σκοπούς;

Η γκάμα των ακινήτων που διαχειριζόμαστε μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των ταξιδιωτών, μέχρι και ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι βλέπουμε πως αυξάνονται διαρκώς και η Ελλάδα αποτελεί μία από τις σταθερές τους επιλογές. Το γεγονός ότι διαθέτουμε πλήρως ανακαινισμένα και πολυτελή ακίνητα σε όλα τα είδη περιοχών -κέντρα πόλεων, παραθαλάσσια και ορεινά- σε συνδυασμό με τα υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε πελάτη. Είτε μεμονωμένου, είτε με οικογένεια. Επίσης και ειδικά στα αστικά κέντα έχουμε πάρα πολλούς εταιρικούς πελάτες και η τάση αυτή βλέπουμε να αυξάνεται. Έχουμε πελάτες από ιδιωτικές τράπεζες, κεντρικές τράπεζες, διεθνής ναυτιλιακές εταιρίες και εταιρίες υψηλής τεχνολογίας. Με το δικό μας μοντέλο μπορούμε να εξυπηρετήσουμε ένα ευρύ φάσμα πελατών που χρειάζονται άνεση σε ελκυστικές τιμές.

Γιατί ένας ιδιώτης ιδιοκτήτης ακινήτου να επιλέξει την Phaedrus για να διαθέσει το ακίνητό του;

Ποιος δεν θέλει να μεγιστοποιήσει τα έσοδα του χωρίς να κουραστεί και να κοπιάσει και ταυτόχρονα να νιώθει την ασφάλεια ότι η περιουσία του τυγχάνει σωστής διαχείρισης; Αυτή την ασφάλεια παρέχει λοιπόν η Phaedrus Living πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της μίσθωσης. Οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από το άγχος της διαχείρισης και της συντήρησης, διασφαλίζεται η ποιότητα των ενοίκων αλλά και αύξηση της αξίας του ακινήτου τους. Παράλληλα, η Phaedrus εγγυάται και την κάλυψη τυχόν ζημιών που θα γίνουν από ενοίκους, καθώς στόχος μας είναι τα ακίνητα να βρίσκονται σε άψογη κατάσταση ανά πάσα στιγμή.

Είμαστε μία εταιρεία που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις με δικούς μας διακοσμητές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, συντηρητές και όχι μόνο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες μας εμπιστεύονται τα ακίνητά τους για να τα διαχειριστούμε, κι εμείς με τη σειρά μας φροντίζουμε να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις σ’ ένα οικονομικό περιβάλλον που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι.

Διαχείριση ξενοδοχείων

Ένας από τους στόχους σας είναι και η διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων. Πως προχωρά το συγκεκριμένο εγχείρημα;

Εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά. Στην Ελλάδα αναλάβαμε ήδη με επιτυχία τη διαχείριση 2 ξενοδοχειακών μονάδων και συνεχίζουμε να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας για ένταξη ακόμα περισσότερων στο χαρτοφυλάκιό μας.

Δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στις συνεργασίες με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων αφού μπορούμε να τους βοηθήσουμε να απολαμβάνουν σταθερό εισόδημα. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Phaedrus είναι ότι μπορεί να προσφέρει αποδοτικές λύσεις τόσο σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, όσο και σε εμπλεκόμενους επενδυτές, τραπεζικά ιδρύματα ακόμα και σε δανειστές των ξενοδοχείων. Μέσω της δική μας εταιρίας ανακαινίσεων (Phaedrus Constructions) μπορούμε να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση από την ανακαίνιση του ακινήτου, της μίσθωσης και της διαχείρισης. Μας ενδιαφέρουν ξενοδοχεία κάτω από 150 δωμάτια.

Η συνεργασίας μας στο asset management μέσω της ισχυρήs θέσηs του ομίλου Delfi Partners αλλά και τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με θεσμικούς επενδυτές, έχουμε τη δυνατότητα να εξεύρουμε το απαιτούμενο κεφάλαιο για την ανακαίνιση των συγκεκριμένων μονάδων ανάλογα με τις προοπτικές και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το 2023 θα αποτελέσει μία χρονιά ορόσημο για εμάς, καθώς θα ανοίξει το πρώτο branded ξενοδοχείο της εταιρείας μας στην Κύπρο, στη Λευκωσία το Phaedrus Hotels: Old Nicosia City Hotel.

Ποιες είναι οι τάσεις στην αγορά των βραχυχρόνιων και μεσοπρόθεσμων μισθώσεων σήμερα;

Οι επισκέπτες δείχνουν να ενδιαφέρονται για μεγάλους πολυτελείς χώρους ή μικρά πολυτελή διαμερίσματα στα κέντρα των πόλεων. Ενδεικτικά, το 2021 το 27.3% των κρατήσεων ακινήτων ήταν ενός υπνοδωματίου ενώ το εντυπωσιακό ποσοστό του 39% έγινε σε κατοικίες 3 και 4 υπνοδωματίων. Η πολυτέλεια και η εμπειρία της χρήσης υψηλής τεχνολογίας πλέον δεν είναι τάση αλλά προαπαιτούμενο για τους επισκέπτες μας.

* O κ. Γιάννης Κοτζιάς είναι General Operations Manager της Phaedrus Living

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider