Ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό στα πλάνα του υπουργείου

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων και δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό στα πλάνα του υπουργείου
Προτεραιότητα η τουριστική εκπαίδευση και ένα νέο σύγχρονο μοντέλο προβολής της χώρας μέσω του ΕΟΤ.

Δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό χρειάζεται η Ελλάδα τόνισε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού και τη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τονίζοντας ότι το σχέδιο αυτό θα εκπονηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με στόχο να αξιοποιήσει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

«Ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας, στον οποίο η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα -και σε ένα βαθμό αναξιοποίητα- συγκριτικά πλεονεκτήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Τουρισμού.
Γι’ αυτό κι όπως εξήγησε η «χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μην βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως εξήγησε το σχέδιο αυτό θα εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος είναι αυτός που κράτησε όρθιο τον κλάδο στα χρόνια της κρίσης».

Δεδομένου ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι ένα υπουργείο οριζόντιο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να συνεργάζεται με πολλά άλλα υπουργεία για να μπορεί να υλοποιεί σημαντικές στρατηγικές δράσεις δουλειά της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τις αποδοτικές αυτές συνεργασίες μέσα από ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα και στόχους αλλά και να προχωρήσει σε βήματα που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει.
«Εύχομαι καλή δύναμη στην ηγεσία του υπουργείου και να τελειώσει αυτή η τουριστική περίοδος όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα και να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας για να κάνουμε αυτό που αξίζει η Ελλάδα όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες».

Από πλευράς του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στο θέμα της ρύθμισης των βραχυχρόνιων μισθώσεων, στο οποίο και πρέπει να μπει μια τάξη. Παράλληλα όπως ανέφερε η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε και το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, στην οποία όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα εκπαιδευτικό τουριστικό σύστημα παγκόσμιας κλάσης αλλά και του ΕΟΤ, ο οποίος θα πρέπει να συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο μοντέλο προβολής της χώρας «που να περνάει το μήνυμα που θέλουμε στο κοινό που θέλουμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider