Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: Θα τα υλοποιήσουμε στο ακέραιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα: Θα τα υλοποιήσουμε στο ακέραιο
Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, η Αθήνα απάντησε στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας πως «δεν δεχόμαστε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» και πως «θα τα υλοποιήσουμε στο ακέραιο».

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις αντιδράσεις της Τουρκίας για τα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, η Αθήνα απάντησε στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, λέγοντας πως «δεν δεχόμαστε γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» και πως «θα τα υλοποιήσουμε στο ακέραιο».

«Αυτή η ανακοίνωση είναι μια απάντηση σε αυτούς που μιλούν για ενδοτική πολιτική της χώρας. Το γεγονός ότι αντιδρά η Τουρκία να προβληματίσει κάποιους τζάμπα πατριώτες. Εμείς δεν δεχόμαστε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Είναι μια απόφαση με καθαρά περιβαλλοντικά κριτήρια και η Ελλάδα θα την υλοποιήσει στο ακέραιο. Το ανύπαρκτο γκριζάρισμα δεν το δέχεται η Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε τον σχεδιασμό μας όπως έχει ξεκινήσει να υλοποιείται» είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Τα πάρκα αυτά θα είναι από τις μεγαλύτερες θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε τον στόχο της προστασίας του 30% των χωρικών υδάτων μας έως το 2030, πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο», είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Θα συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση των οικοσυστημάτων, στην αποκατάσταση της ισορροπίας και στη θέσπιση ενός τολμηρού νέου προτύπου για τη θαλάσσια προστασία. Και ίσως το πιο σημαντικό, μέσα σε αυτές τις θαλάσσιες ζώνες θα απαγορευτεί η εξαιρετικά καταστροφική πρακτική του ψαρέματος με μηχανότρατα, ενώ προβλέπονται πρόσθετα μέτρα και περιορισμοί για την αποτελεσματική προστασία των πλέον ευάλωτων οικοτόπων και ειδών».

Πρόσθεσε ότι: «Η δημιουργία των θαλάσσιων πάρκων προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μεμονωμένες προστατευόμενες περιοχές, κυρίως λόγω της ολιστικής οικολογικής, διοικητικής και κοινωνικοοικονομικής προσέγγισης. Σκοπός τους είναι η διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας, η προστασία και η αποκατάσταση των οικοτόπων και η προώθηση της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη θαλάσσια φύση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πιερρακάκης: Μηδενίζονται οι χρεώσεις για συναλλαγές στα ΑΤΜ - Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις

Ακίνητα: «Λίφτινγκ» στην πληρωμή ενοικίων μέσω τραπεζών – Aσφαλιστική δικλείδα για να μην χάνουν την έκπτωση φόρου οι ιδιοκτήτες

Έρχεται μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 145 μόνιμες θέσεις στο ΥΠΕΞ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider