«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχετικά με την συμφωνία που υπέγραψε η Λιβύη με την Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε 4 θαλάσσιες περιοχές.
Αυτός είναι ο χάρτης που έχει κυκλοφορήσει από τη λιβυκή εταιρεία πετρελαίου και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως κινείται νοτίως της μέσης γραμμής, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (TPAO) για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε τέσσερις υπεράκτιες περιοχές.
«Πραγματοποιήθηκαν επίσης συζητήσεις σχετικά με τη διενέργεια σεισμικής έρευνας 2D (μήκους 10.000 χιλιομέτρων) και την επεξεργασία των δεδομένων που προκύπτουν από αυτές τις έρευνες εντός χρονικού διαστήματος που δεν υπερβαίνει τους 9 μήνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης.
Η ανακοίνωση προσθέτει ότι το μνημόνιο υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη, τη ΝOC, εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο μηχανικός Μασούντ Σουλεϊμάν, και την TPAO, o γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αχμέτ Τούρκογλου.