Σόρος: Η Ρωσία δεν θα απειλεί πια την Ευρώπη ή τον κόσμο εάν νικήσει η Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σόρος: Η Ρωσία δεν θα απειλεί πια την Ευρώπη ή τον κόσμο εάν νικήσει η Ουκρανία
Θεωρεί πιθανό ένα πραξικόπημα στην Μολδαβία, ενορχηστρωμένο από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία θα σήμαινε πως η Μόσχα δεν αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη ή τον κόσμο, όπως δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο 92χρονος επενδυτής υπογράμμισε ότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει «να αποφευχθεί πάση θυσία» και ότι «η υποστήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία πρέπει να συνεχισθεί» σύμφωνα με τo CNBC. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προμηθεύει στην Ουκρανία με όπλα όπως πυραύλους, άρματα μάχης και πυρομαχικά που απαιτούνται για να αντισταθεί σε μια ρωσική επίθεση ενώ παράλληλα θεωρεί απίθανο πως η Wagner θα εξασφαλίσει τον έλεγχο του Ντονμπάς «επειδή ο ουκρανικός στρατός προβάλλει ισχυρή αντίσταση και μόλις το Κίεβο μπορέσει να χρησιμοποιήσει τα όπλα που του έχει υποσχεθεί, τα πράγματα θα αντιστραφούν».

«Δίνεται ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας στην Ουκρανία αργότερα αυτή την άνοιξη, όταν λάβει τους υποσχεμένους εξοπλισμούς, να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση που θα καθόριζε την τύχη της ρωσικής εισβολής» τόνισε και πρόσθεσε πως οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης «ανυπομονούν» να δουν την ήττα της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη καθώς επιθυμούν «να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους».

«Η Ρωσία δεν θα αποτελούσε πλέον απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο. Θα έφερνε τεράστια ανακούφιση στις κοινωνίες» δήλωσε και κατέληξε λέγοντας πως θεωρεί πιθανό ένα πραξικόπημα στην Μολδαβία -όπως άλλωστε είχε καταγγείλει και η πρόεδρος, Μάγια Σάντου- ενορχηστρωμένο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έλλειμμα 850 εκατ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας - Ρωσίας τον Δεκέμβριο

Ρωσία: «Στροφή» των πολιτών σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα λόγω των κυρώσεων της Δύσης

Ρωσία: Εύσημα Πούτιν στην Gazprom- Αναμένει αύξηση της ενεργειακής ζήτησης από την Ασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider