Ο Μακρόν καθησυχάζει τους Γάλλους για τα πιθανά black outs

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μακρόν καθησυχάζει τους Γάλλους για τα πιθανά black outs
Ο πρόεδρος Μακρόν θέλησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Γάλλων έναντι πιθανολογούμενων διακοπών παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θέλησε σήμερα να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Γάλλων έναντι των πιθανολογούμενων διακοπών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Κάνοντας λόγο για ανόητα σενάρια φόβου και διαβεβαιώνοντας ότι οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες θα πράξουν ότι χρειάζεται για να μην υπάρξουν διαταραχές στην ροή του ηλεκτρικού ρεύματος προς τα νοικοκυριά, ο Γάλλος πρόεδρος, σε δηλώσεις του από τα Τίρανα της Αλβανίας, ανέφερε πως είναι φυσικό μία κυβέρνηση να προετοιμάζεται ακόμη και για τα πλέον ακραία ενδεχόμενα που βεβαίως δεν είναι πιθανό να συμβούν.

Στην περίπτωση που οι γαλλικές αρχές εκτιμήσουν στις αρχές του 2023 πως είναι απαραίτητο κατά διαστήματα να διακόπτονται οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος, αυτές θα γίνονται μεταξύ 8:00 και 13:00 καθώς και μεταξύ 18:00 και 20:00 ώρα Γαλλίας. Θα αφορούν το 60% της χώρας και ειδικότερα τις γραμμές παροχής του δικτύου που δεν τροφοδοτούν με ρεύμα εγκαταστάσεις προτεραιότητας, όπως νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Μόσχα εξετάζει να ορίσει κατώτερη τιμή στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου ως απάντηση στο πλαφόν

Φυσικό αέριο: Πλαφόν στα 220 ευρώ πρότεινε η Τσεχία

Αισιοδοξία για την ενεργειακή κρίση: «Η Ευρώπη θα τα καταφέρει τον φετινό χειμώνα και το 2023»

gazzetta
gazzetta reader insider insider