ΝΔ: Παρατηρητήριο fake news για τη «δήθεν παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝΔ: Παρατηρητήριο fake news για τη «δήθεν παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ»
«Fake news για δήθεν παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» σχολιάζει το παρατηρητήριο fake news της ΝΔ.

«Fake news για δήθεν παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ» σχολιάζει το παρατηρητήριο fake news της Νεας Δημοκρατίας.

Σε απάντηση των fake news που διακινούνται από την αντιπολίτευση από το πρωί σχετικά με υποτιθέμενη παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, παρά την επίσημη διάψευση της ίδιας της εταιρείας, η ΝΔ διευκρινίζει πως «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της απολιγνιτοποίησης»

Ανακοίνωση και από την ΔΕΗ

Να θυμίσουμε πως σχετική ανακοίνωση έκανε και η ΔΕΗ δίνοντας διευκρινίσεις για την παράταση του χρόνου λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 και υλοποιείται κανονικά. Η απόφαση της Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για τις ώρες λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων αφορά σε ώρες που θα έχουν εξαντληθεί έως τον προγραμματισμένο χρόνο απόσυρσής τους.

2021: Καρδιά 3-4 (αποσύρθηκαν)

2022: Μεγαλόπολη 3, Άγ. Δημήτριος 1-4

2023: Άγ. Δημήτριος 5, Μελίτη 1, Μεγαλόπολη 4

2025: Πτολεμαςΐδα 5 (μετατροπή σε Φ.Α.)”».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός της απολιγνιτοποίησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider