Reuters: Ανασχηματισμός ενόψει για την κυβέρνηση Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Ανασχηματισμός ενόψει για την κυβέρνηση Τζόνσον
Αποφασισμένος να προχωρήσει στον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος εμφανίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reutes, το οποίο επικαλείται πηγή εντός της Ντάουνινγκ Στριτ.

Αποφασισμένος να προχωρήσει στον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος εμφανίζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή εντός της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Μπόρις Τζόνσον θα έχει σήμερα το απόγευμα συναντήσεις με υπουργούς και στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ανασχηματισμός θα έχει ως στόχο να ανανεώσει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο από το 2019 έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Φαβορί για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση θεωρείται ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος απουσίαζε από το πλευρό του Τζόνσον κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ θεωρείται πιθανό πως θα παραμείνει στην θέση του.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επίσημες ανακοινώσεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, ενώ πρόθεση του Τζόνσον είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι αντιπροσωπευτικό και παραγωγικό ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος, σημειώνεται πως φήμες για ενδεχόμενο ανασχηματισμό είχαν κάνει την εμφάνισή του από την αρχή του καλοκαιριού, ενώ αρκετές φορές συνεργάτες του Τζόνσον είχαν προχωρήσει στη διάψευσή τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider