Πατούλης: Εργαζόμαστε για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατούλης: Εργαζόμαστε για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής
Γιώργος Πατούλης
Ως ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα χαρακτήρισε τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Ως ένα από τα πλέον χρήσιμα εργαλεία για παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα χαρακτήρισε τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση με θέμα «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης του ΕΣΠΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδης, ενώ ομιλητές ήταν ο Γιάννης Φίρμπας, γενικός δ/ντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΜΟΔ Γεώργιος - Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, Ιωάννης Αγαπητίδης και Κων/νος Αρβανίτης.

Αναφερόμενος στο τρέχον ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ο κ. Πατούλης, αφού εξήρε το έργο της ΜΟΔ, τονίζοντας ότι είναι πάντα δίπλα στην αυτοδιοίκηση επισήμανε την στήριξη που παρείχε (το ΠΕΠ) σε πολίτες και επιχειρήσεις κατά την τρέχουσα περίοδο όπου σημειώθηκαν σημαντικά τραυματικά γεγονότα στην Περιφέρεια (πλημμύρες στη Μάνδρα, φωτιά στο Μάτι, πανδημία κλπ.)

Συγκεκριμένα κατασκευάστηκε το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Μάνδρας. Χρηματοδοτήθηκαν περίπου 10.000 μικρές επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως πληγείσες από τον Covid 19, με ποσά ύψους 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ. Ενισχύθηκαν 37 φορείς του συστήματος υγείας με 100 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού λόγω Covid 19. Αυτά και συνολικά 730 παρεμβάσεις, χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνάει κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο το 1 δισ. ευρώ , σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Σε ότι αφορά το νέο ΠΕΠ 2021-2027, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα έχει προϋπολογισμό αυξημένο κατά 54% σε όρους δημόσιας δαπάνης, σε σύγκριση με την τρέχουσα περίοδο και θα είναι 1,6 δισ. ευρώ ενώ οι βασικοί άξονες χρηματοδότησης θα είναι:

200 εκατ. ευρώ για δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας

350 εκατ. ευρώ για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή

150 εκατ. ευρώ για Βιώσιμα και «έξυπνα» μεταφορικά δίκτυα και βελτίωση οδικής ασφάλειας

650 εκατ. ευρώ για Ενίσχυση Κοινωνικής Συνοχής, βελτίωση υγειονομικής περίθαλψης, υποδομές εκπαίδευσης και κοινωνικής πρόνοιας

300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση σχεδίων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων

«Στόχος μας είναι χωρίς χρονοτριβές και με σχέδιο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στόχο την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider