Ελλάδα
20-06-2021 | 11:08

Ζαχαράκη για τουρισμό: Πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Ζαχαράκη για τουρισμό: Πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στις προσδοκίες της κυβέρνησης για την κίνηση των τουριστών από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε την Κυριακή η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ;.

Σύμφωνα με την ίδια, «έχουμε πάρει μπρος, έχουμε "ανοίξει πανιά", προφανώς με αναμονή από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και πιο αισιόδοξα μηνύματα από χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, γίνονται συνέργειες και υπάρχουν ελπίδες για να πάμε καλά»,.

Αναφέροντας μια σειρά από διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις που είναι σε εξέλιξη, αναφορικά με την απόφαση της Βρετανίας να εντάξει στην «πορτοκαλί λίστα» την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι όποιος από την χώρα μας επιστρέφει στην Βρετανία θα πρέπει να μείνει σε πολυήμερη καραντίνα, γεγονός αποτρεπτικό για πολλούς τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα, η κ. Ζαχαράκη είπε πως, «το θέμα είναι τι πρέπει να μετράμε; Πρέπει να μετράμε τις ημέρες διαμονής και τις δαπάνες που κάνουν οι ταξιδιώτες. Στην εποχή της πανδημίας, όσοι ταξιδεύουν μένουν περισσότερες ημέρες και ξοδεύουν περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τις έρευνες»

Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη  αναφέρθηκε στην «βελτίωση» των όρων που υπάρχουν στα πρωτόκολλα για τα ξενοδοχεία, λόγω της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η «καθημερινότητα του τουρίστα είναι πιο εύκολη σε σχέση με πέρσι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.