Α. Χαρίτσης: Η ΝΔ μετατρέπει τη χώρα σε αγορά φθηνής, ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Α. Χαρίτσης: Η ΝΔ μετατρέπει τη χώρα σε αγορά φθηνής, ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα
«Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελεί το αποκορύφωμα μιας συνεχούς προσπάθειας υποβάθμισης της εργασίας από τη ΝΔ» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

«Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποτελεί το αποκορύφωμα μιας συνεχούς προσπάθειας υποβάθμισης της εργασίας από τη ΝΔ» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «OPEN TV», υπενθυμίζοντάς ότι «αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2019 η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβάθμισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κατάργησε τον βάσιμο λόγο απόλυσης των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους».

«Τώρα η ΝΔ φέρνει την κατάργηση του οκταώρου, την πληρωμή των εργαζόμενων με ρεπό αντί για υπερωριακή αμοιβή, όπως ομολόγησε ο ίδιος υπουργός Εργασίας, και τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «εξίσου κρίσιμο είναι ότι καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις προς όφελος της ατομικής διαπραγμάτευσης». «Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει την χώρα μας σε αγορά φθηνής, ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα» επεσήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, κάτι που χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσμενή εξέλιξη συνολικά για την οικονομία και ειδικά για την νέα γενιά» αφού «θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα brain drain».

Στο μεταξύ και ως προς την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταματήσει στις 19 Ιουνίου τη δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι «Τα self test δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την ολοκληρωμένη επιδημιολογική επιτήρηση που απαιτεί συνταγογράφηση μοριακών και rapid test, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την απρόσκοπτη δωρεάν διάθεσή τους προς τους πολίτες ως συμπληρωματικό εργαλείο».

«Η επίκαιρη ερώτηση του Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για το διογκωμένο χρέος της ΝΔ γίνεται με αφορμή την δημοσιοποίηση των ισολογισμών των κομμάτων για το 2020» ξεκαθάρισε ο βουλευτής, καθώς «βλέπουμε ότι ο δανεισμός του κυβερνώντος κόμματος έχει εκτοξευθεί στο αστρονομικό ποσό των 343 εκ. ευρώ». «Είναι ζήτημα διαφάνειας να γνωρίζει ο ελληνικός λαός πώς γίνεται σε μια περίοδο που ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούν ούτε απέξω από τις τράπεζες να περάσουν, το κυβερνών κόμμα να αυξάνει τον δανεισμό του κατά 34 εκ. ευρώ σε έναν μόλις χρόνο» πρόσθεσε ο ίδιος. «Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν χρωστά απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider