Ελλάδα
04-10-2020 | 20:01

Τη Δευτέρα Μητσοτάκης και Σμιθ ανακοινώνουν την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Μοιράσου το
Τη Δευτέρα Μητσοτάκης και Σμιθ ανακοινώνουν την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα

Σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τη Δευτέρα, στις 11:00, ομιλία μαζί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, όπου θα παρουσιαστεί μία νέα επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Η μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ.  ευρώ της Microsoft

Η προστιθέμενη αξία της επένδυσης, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, αναμένεται να αγγίξει το ένα δισ. ευρώ, ενώ αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services.

Οι νέες δραστηριότητες της Microsoft αναμένεται να έχουν έδρα στην Αττική. Οι επιμέρους λεπτομέρειες της επένδυσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και όπως επισημαίνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, ενδεικτικό της σημασίας της είναι ίσως πως όσοι έχουν ασχοληθεί ή γνωρίζουν το project έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως η Microsoft μαζί με την κυβέρνηση δούλεψε ήδη φέτος στο «project Olympia» που αφορά εφαρμογές augmented reality στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας σε ένα παράπλευρο πιλοτικό εγχείρημα που εμπέδωσε περαιτέρω συνθήκες εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες.

Σημειώνεται, πως η τελική απόφαση της εταιρείας , με την οποία επέλεξε την Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, ελήφθη πριν δύο εβδομάδες σε συνέχεια συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το γραφείο του Πρωθυπουργού, το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης, το υπουργείο ανάπτυξης και σε στενή συνεργασία με το επιτελείο της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Οι διαβουλεύσεις , όπως επισημαίνεται, είχαν ξεκινήσει στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός και στην εκεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την όποια ο Brad Smith είχε σχολιάσει πως είναι μία από τις σημαντικότερες που πραγματοποίησε σ’ αυτό το forum.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, το απόγευμα στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Δ.Ε.Η.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.