Καταρτίζεται μεσοπρόθεσμο σχέδιο για αύξηση των εξαγωγών

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Καταρτίζεται μεσοπρόθεσμο σχέδιο για αύξηση των εξαγωγών

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την κατάρτιση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου 6-7 ετών, για την αύξηση των εξαγωγών και την προσέγγιση του στόχου για συμβολή τους κατά 50% στη σύνθεση του ΑΕΠ έως το 2025, όπως προβλέπεται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική.

Αυτό αναφέρθηκε στην σημερινή σύσκεψη εργασίας που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης με τη διοίκηση του Enterprise Greece.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η νέα σύνθεση του ΔΣ του Enterprise Greece, με την προσθήκη των κυρίων Χαράλαμπου Κασίμη (γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων), Δημήτριου Μαθιού (πρόεδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς) και Ιωάννη Μπράχου (γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας), διασφαλίζει στην πράξη τον άμεσο συντονισμό ανάμεσα στα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, Εξωτερικών και Αγροτικής Οικονομίας, καθώς και τη συνεργασία με την αγορά και τους εξαγωγείς.

Το έργο του Enterprise Greece, ανέφερε, είναι σημαντικό, και ο ρόλος του Οργανισμού θα αναβαθμιστεί περαιτέρω στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού των δράσεων για τη στήριξη των εξαγωγών και των επενδύσεων. Για το σκοπό αυτό, προανήγγειλε ότι θα συνέλθει η Διυπουργική Επιτροπή Εξωστρέφειας, πριν από το τέλος του 2018, με σκοπό τη συζήτηση μέτρων για την ενίσχυση ευρύτερα της εξωστρέφειας, με βάση την έως τώρα εμπειρία και την αξιοποίηση προτάσεων γερμανικού οργανισμού που έγιναν στο πλαίσιο της τεχνικής βοήθειας. Τέλος, επισήμανε ότι σύντομα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου 6-7 ετών για την αύξηση των εξαγωγών και την προσέγγιση του στόχου για συμβολή τους κατά 50% στη σύνθεση του ΑΕΠ έως το 2025, όπως προβλέπεται στην Αναπτυξιακή Στρατηγική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, παρουσίασε το σχεδιασμό του οργανισμού για το 2019 για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών και τη συνολική ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Επί του σχεδίου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και δόθηκαν κατευθύνσεις, ώστε αυτό να λάβει τη μορφή επιχειρησιακού σχεδίου με συγκεκριμένους στόχους, με προοπτική η έγκρισή του από το ΔΣ του Enterprise Greece, να έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πακέτο ΔΕΘ: Πόσο μειώνονται οι φόροι για μισθωτούς, συνταξιούχους, νέους, φορολογούμενους με παιδιά  - Αναλυτικά παραδείγματα

Πολεοδομίες: Φεύγουν από τους δήμους, τι θα αλλάξει για τους πολίτες

Σε δύο δόσεις η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις - Αυξήσεις μισθών για ένστολους, διπλωμάτες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider