Ελλάδα
06-11-2015 | 18:48

Tηλεδιάσκεψη για τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης

Μοιράσου το
Tηλεδιάσκεψη για τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής των δανειστών, καθώς κορυφώνεται η προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών και την επίτευξη συμφωνίας στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται υπό τη βαριά σκιά ακύρωσης της τηλεδιάσκεψης του Euro Working Group, λόγω δυσαρέσκειας – όπως διέρρεε από τις Βρυξέλλες – των δανειστών για τη μη επίτευξη προόδου στην κατεύθυνση υλοποίησης του συνόλου των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και η εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα οδηγήσει στην αναστολή εφαρμογής της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Κόκκινα δάνεια

Κατά τις πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε νέα πρόταση στους δανειστές για το μείζον ζήτημα των κόκκινων δανείων, η οποία εκτιμάται πως δύναται να καλύψει το 65% των δανειοληπτών με κόκκινα στεγαστικά δάνεια, έναντι 72% που προέβλεπε η πρότερη πρόταση της Αθήνας.

Να σημειωθεί πως η πρόταση των δανειστών κάλυπτε το 40% περίπου των δανειοληπτών, με την ελληνική πλευρά να προσβλέπει σε ανoδική αναθεώρηση, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.