Το σήμα πως θα συνεχιστούν οι «σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων της Fed» έδωσε ο νέος διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Τζέι Πάουελ.
Στην πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο παρουσίασε ένα θετικό outlook για την αμερικανική οικονομία, δεσμευόμενος πως θα συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων.
«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να διατηρήσουμε τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% σε βιώσιμη βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κάποιοι από τους αντίθετους ανέμους που κρατούσαν πίσω τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια στηρίζουν τώρα την ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος διοικητής της Fed.
«Αν και είναι πολλοί οι παράγοντες που διαμορφώνουν το οικονομικό outlook, ορισμένοι από τους αντίθετους ανέμους που αντιμετώπιζε η αμερικάνικη οικονομία τα προηγούμενα χρόνια έχουν μετατραπεί σε ούριους ανέμους» σημείωσε. Το οικονομικό outlook παραμένει ισχυρό, υπογράμμισε ο ίδιος.