Ετοιμάζεται η light εκδοχή του wagyu beef

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ετοιμάζεται η light εκδοχή του wagyu beef

Οι λάτρεις του γνωστού wagyu beef (ιαπωνικό μοσχάρι το οποίο θεωρείται άριστης ποιότητας, είναι πολύ μαλακό και αρκετά ακριβό…), θα έχουν πλέον την ευκαιρία να το απολαύσουν χωρίς τύψεις καθώς προωθείται η light εκδοχή του με χαμηλά λιπαρά.

Στην πόλη Μιγιάγκι, o Sekimura, ένας 64χρονος αγρότης παράγει μοσχάρι με λίγες θερμίδες το οποίο διατηρεί όλη τη γεύση του και μπορεί να κοστίσει ακόμη και πάνω από 260 δολάρια στα καλά εστιατόρια. Το «τρικ» βέβαια δεν είναι οι λιγότερες θερμίδες αλλά η ιδιότητα που έχει να χωνεύεται εύκολα από τους ανθρώπους.

Προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο νέος τύπος μοσχαριού-το οποίο ονομάζεται Kampo Wagyu- διαθέτει το σωστό τύπο λίπους, ο Sekimura, εκτρέφει τα παραδοσιακά ιαπωνικά βόδια με ένα σπάνιο είδος τροφής και προσθέτει ένα μείγμα λαχανικών ως συμπλήρωμα στα δημητριακά με τα οποία εκτρέφονται.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας θεωρεί ότι αυτό το είδος κρέατος μπορεί να ανταγωνιστεί τα εισαγόμενα αμερικανικά κρέατα και θα απευθυνθεί σε καταναλωτές που αναζητούν πιο υγιείς επιλογές.

«Καθώς ο πληθυσμός στην Ιαπωνία γίνεται όλο και γηραιότερος, τα γούστα του πληθυσμού αλλάζουν και στρέφονται σε κρέας χωρίς πολλές θερμίδες», αναφέρει ο Sekimura.

Ανταγωνισμός από το εξωτερικό

Τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία Iowa Premium ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την προώθηση του μοσχαριού Black Angus στην Ιαπωνία μέσω συνέργιας με την Sumitomo Corp και την ειδική μονάδα, SC Foods Co, που διαθέτει.

Για την ώρα, η απειλή των εισαγωγών δεν δείχνει να επηρεάζει τον Sekimura, ο οποίος αυξάνει το μερίδιο του στην αγορά μέσω της εταιρείας NH Foods, εκμεταλλευόμενος τις τιμές οι οποίες έχουν καταγράψει άνοδο ύστερα από την τριετή πτώση που σημείωσε η παραγωγή, φθάνοντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1980. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πουλά το μοσχάρι 900 κιλών σε ένα τοπικό σφαγείο έναντι 1,3 εκατομμυρίων γιέν, το τριπλάσιο από ότι πριν από μια πενταετία.

Παράλληλα, άνοιξε ένα εστιατόριο κρεατοφαγίας, το Kounosuke, το οποίο βρίσκεται αρκετά κοντά στη φάρμα του. Στο μεσημεριανό μενού υπάρχει πιάτο με φιλέτο 180 γραμμαρίων το οποίο σερβίρεται με τοπικής παραγωγής ρύζι, πίκλες και σούπα μίσο. Το κόστος του συγκεκριμένου γεύματος είναι 4.000 γιεν δηλαδή 33 δολάρια.

Ενώ η ιαπωνική αγροτική παραγωγή σημειώνει πτώση λόγω της συνταξιοδότησης των αγροτών, η βιομηχανία του μοσχαριού χτυπήθηκε αρκετά σκληρά από την καταστροφή στην Φουκοσίμα πριν από πέντε χρόνια. Η ανακάλυψη αλλοιωμένου κρέατος έριξε κατακόρυφα τις τιμές. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Sekimura, ποτέ δεν σκέφθηκε να εγκαταλείψει και τώρα μάλιστα βλέπει να αποδίδει η επένδυσή του ενώ αναπτύσσεται προσφέροντας το μοσχάρι Wagyu το οποίο απευθύνεται σε καταναλωτές οι οποίοι στρέφονται στην πιο υγιεινή διατροφή.

«Σκεπτόμενος τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή, εγώ, ως επιζών, μπορώ να κάνω τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider