ΔΝΤ: Η Γαλλία θα πασχίσει για να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Η Γαλλία θα πασχίσει για να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος
Η Γαλλία θα δυσκολευτεί να μειώσει δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 2,7% χωρίς «λίγη περισσότερη προσπάθεια», δήλωσε ο οικονομικός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σάββατο. 

Η Γαλλία θα δυσκολευτεί να μειώσει δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 2,7% χωρίς «λίγη περισσότερη προσπάθεια», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σάββατο.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, σε τομείς όπως οι συντάξεις και η ανεργία, «θα αποφέρουν καρπούς και θα βοηθήσουν με τη δημοσιονομική κατάσταση στη Γαλλία, ωστόσο, δυστυχώς, χρειάζονται λίγο περισσότερα», δήλωσε ο Pierre-Olivier Gourinchas στην France Inter.

Στον προυπολογισμό του 2024, η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει το χρέος και να αποταμιεύσει 16 δισ. ευρώ.

Την Τέταρτη, η κυβέρνηση προώθησε τη νομοθεσία για τα έσοδα στον προυπολογισμό του 2024 μέσω της Κάτω Βουλής, χρησιμοποιώντας ειδικές συνταγματικές αρμοδιότητες για να παρακάμψει την ψήφο των νομοθετών, όταν απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη.

Όσο αφορά το κομμάτι των δαπανών του προυπολογισμού, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τους νομοθέτες από την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβάνει σχέδια για την εξοικονόμηση 16 δισ. ευρώ, με τα 10 δισ. να προέρχονται από τον τερματισμό του πλαφόν στις τιμές καυσίμων και ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο ΛεΜερ είπε πως η απόφαση της Moody's την Παρασκευή να διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας, «ενισχύει τη δυνατότητά μας να μειώσουμε το χρέος και την αποφασιστικότητά μου να αποκαταστήσω τα δημόσια οικονομικά μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Γλίτωσε την υποβάθμιση σε «junk»

Αίγυπτος: Βαθύτερα σε «junk» η οικονομία της χώρας από την S&P

Η μετοχή της Tesla είχε τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση της χρονιάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider