Πατέλης στο CNBC: Οι βασικές οικονομικές προτεραιότητες για τη νέα 4ετία της κυβέρνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πατέλης στο CNBC: Οι βασικές οικονομικές προτεραιότητες για τη νέα 4ετία της κυβέρνησης
«Ξεκινάμε την θητεία μας ταπεινά,  με πολύ όρεξη για σκληρή δουλειά και να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας» δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Για τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, στον απόηχο των εξαγγελιών που έκανε την Πέμπτη από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε ο Αλέξης Πατέλης, σε συνέντευξη του στο CNBC.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ερωτήθηκε για το «εάν μπορεί να πιαστούν αυτοί οι ιδιαίτερα φιλόδοξοι στόχοι» και τόνισε πως η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για τις μεταρρυθμίσεις που θέλει να υλοποιήσεις.

«Ξεκινάμε τη νέα θητεία μας ταπεινά, με πολύ όρεξη για σκληρή δουλειά και να επιτύχουμε τις δεσμεύσεις μας.

Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε τη μεταμόρφωση της Ελλάδας. Χρειάζονται δύο θητείες για να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεταμόρφωση. Ο τελικός στόχος είναι η πλήρης σύγκλιση με την Ευρώπη, οικονομικά, θεσμικά και σε όρους επιχειρήσεων» τόνισε ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Ακόμα, ο κ. Πατέλης μίλησε για τις οικονομικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, δίνοντας βάρος στις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα Δικαιοσύνης, τη συνέχιση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το «μεγάλωμα» του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας με συμπερίληψη γυναικών και νέων, την πράσινη και ψηφιακή «επανάσταση» ώστε να γίνει η Ελλάδα ενεργειακό κόμβος, ενώ ανέφερε και τον στόχο για βελτίωση του εθνικού συστήματος υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αδ. Γεωργιάδης: Σύνταξη και για τους οφειλέτες των ταμείων - Μηδενική περικοπή για εργαζόμενους συνταξιούχους

Σταϊκούρας: Οι 10 προτεραιότητες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider