Συμφωνία της Moderna με την Κίνα για παραγωγή εμβολίων mRNA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία της Moderna με την Κίνα για παραγωγή εμβολίων mRNA
Κινεζικά media ανέφεραν πως η αμερικανική εταιρεία  μπορεί να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια στο πλαίσιο της συμφωνίας.

H Moderna ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Κίνα για την παραγωγή εμβολίων mRNA (όπως αυτό για τον κορονοϊό που παράγει η αμερικανική εταιρεία), θέλοντας να ενισχύσει την παρουσία της στη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Moderna υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Κίνα για σκοπούς που αφορούν την έρευνα, την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίων mRNA στην Κίνα.

Η αμερικανική εταιρεία μπορεί να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια, ανέφερε την Τρίτη το τοπικό μέσο ενημέρωσης Yicai, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε. Η Moderna αρνήθηκε να σχολιάσει το μέγεθος της επένδυσής της.

Οποιαδήποτε φάρμακα παράγονται στο πλαίσιο της συμφωνίας θα προορίζονται μόνο για την κινεζική αγορά και δεν θα εξάγονται, ανέφερε η φαρμακοβιομηχανία.

Η συμφωνία στοχεύει σε ανάγκες που έχουν οι Κινέζοιασθενείς, δήλωσε η Moderna.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, στην Κίνα, καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να βελτιώσουν τους δεσμούς και να αποκαταστήσουν τις γραμμές επικοινωνίας με τους αξιωματούχους στο Πεκίνο.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχουν κλιμακωθεί για μια σειρά θεμάτων από την εθνική ασφάλεια έως τη μεγάλη εξάρτηση από τις κινεζικές αλυσίδες εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα καλεί για άρση του απομονωτισμού παρά το stop στις εξαγωγές μετάλλων

Η Κίνα κατά των πωλήσεων αμερικανικών όπλων στην Ταϊβάν

Κίνα: Χαμηλό 5 μηνών στις υπηρεσίες τον Ιούνιο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider