Περιφέρεια Αττικής: Ψάχνει ακίνητο με 7 εκατ. ευρώ για το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περιφέρεια Αττικής: Ψάχνει ακίνητο με 7 εκατ. ευρώ για το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας
Μειοδοτική δημοπρασία για την αγορά ακινήτου - οικοπέδου για την δημιουργία κέντρου εφοδιασμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και για την ανέγερση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μειοδοτική δημοπρασία για την αγορά ακινήτου (οικοπέδου) για την δημιουργία κέντρου εφοδιασμού Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και για την ανέγερση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προκήρυξε η Περιφέρεια Αττικής.

Ο προϋπολογισμός για την αγορά του οικοπέδου ορίζεται έως 7.000.000 ευρώ. Στον προϋπολογισμό δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες σύνταξης και μεταγραφής ή καταχώρισης του συμβολαίου, τυχόν φόρων και τελών μεταβίβασης και μεταγραφής ή καταχώρισης του συμβολαίου. Κριτήριο για την επιλογή του προς αγορά οικοπέδου, μεταξύ όλων όσων κριθούν κατάλληλα και συμμετάσχουν στη δημοπρασία, είναι αποκλειστικά η χαμηλότερη τιμή για την αγορά ολόκληρης της έκτασης.

Τι είδους ακίνητο – οικόπεδο αναζητάει

Όπως αναφέρεται, το προς αγορά ακίνητο (οικόπεδο) θα πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, σε περιοχή εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως (κατά παρέκκλιση), επιφάνειας μεγαλύτερης ή ίσης των δέκα (10) στρεμμάτων, με την ύπαρξη ή/και δυνατότητα ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων, εμβαδού τουλάχιστον 4.000 τ.μ., για τη δημιουργία Κέντρου Εφοδιασμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την ανέγερση κτιρίου για τη λειτουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π. Αττικής) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Το οικόπεδο να βρίσκεται στο Νομό Αττικής, πλησίον του Εθνικού Δικτύου (Αθηνών – Λαμίας) και Αττικής Οδού και κατά προτεραιότητα στον κόμβο που σχηματίζει η τομή τους, με πρόσβαση στα οδικά αυτά δίκτυα, προκειμένου τα πάσης φύσεως οχήματα, μετά τον εφοδιασμό τους, να έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσβασης προς όλες τις κατευθύνσεις, για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων, εκδηλουμένων σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και επιπρόσθετα, να περιορίζεται η πιθανότητα αποκλεισμού της πρόσβασης στο συγκεκριμένο χώρο και πάντως σε απόσταση μικρότερη των 1.000 μέτρων από το συγκεκριμένο κόμβο.

Το οικόπεδο πρέπει να ευρίσκεται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως ή εντός επεκτάσεως του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, σε περιοχή που η χρήση γραφείων είναι από τις επιτρεπόμενες ή χρήση της οποίας να επιτρέπεται η αλλαγή, σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις, ώστε στο προς ανέγερση κτίριο να δύνανται να στεγαστούν νομίμως υπηρεσίες του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα υποβληθούν σφραγισμένες γραπτές προσφορές Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εντός προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση της Διακήρυξης και μέχρι τη 6η Μαρτίου 2023. Αυτές θα ελεγχθούν από την Επιτροπή. Όσες κριθούν κατάλληλες, και μόνον αυτές, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας, δηλαδή στη διεξαγωγή της δημοπρασίας ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider