Νάγκελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται «ισχυρή» αύξηση των επιτοκίων - Πάνω από 7% ο γερμανικός πληθωρισμός το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νάγκελ (ΕΚΤ): Χρειάζεται «ισχυρή» αύξηση των επιτοκίων - Πάνω από 7% ο γερμανικός πληθωρισμός το 2023
Πιθανώς πάνω από το 7% ο πληθωρισμός στη Γερμανία και το 2023, εκτιμά ο Νάγκελ που ζητά γενναία αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Σε «ισχυρή» αύξηση των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα και μείωση των τεράστιων αποθεμάτων ομολόγων της το 2023 για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, θα πρέπει να προχωρήσει η ΕΚΤ σύμφωνα με τον υπεύθυνο χάραξης πολιτικής, Χοακίμ Νάγκελ.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Bundesbank, επεσήμανε πως η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής απέχει πολύ και η αύξηση των επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 27 Οκτωβρίου, όπως επεσήμανε το Reuters.

«Τα στοιχεία δείχνουν αναμφίβολα προς μια έντονη κίνηση στα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Νάγκελ στο περιθώριο των ετήσιων συνεδριάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, εκτιμώντας παράλληλα πως ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα μπορούσε να παραμείνει πάνω από το 7% το επόμενο έτος, όταν η ΕΚΤ θα πρέπει να αρχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της.

Η συρρίκνωση του ισολογισμού αποτελεί ένα τρόπο «καταπολέμησης» της πλεονάζουσας ρευστότητας και αύξησης του μακροπρόθεσμου κόστους δανεισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

TMSC: Ρεκόρ 2 ετών στα κέρδη της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών τσιπ

«Βέλη» Ζελένσκι εναντίον Σολτς: «Πολεμάμε και για τα συμφέροντα της Γερμανίας»

ΔΕΗ: Παίρνει μπροστά εντός 2022 η πρώτη «πράσινη» επένδυση με τη γερμανική RWE

gazzetta
gazzetta reader insider insider