Πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Ανησυχία για την ασφάλεια των αγωγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Ανησυχία για την ασφάλεια των αγωγών
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται ο ρυθμός πληρότητας των  αποθεματικών αερίου στις ευρωπαϊκές χώρας ενόψει του ερχόμενου χειμώνα.

Σε νέο πολύμηνο χαμηλό υποχώρησαν τα συμβόλαια του φυσικού αερίου για την Ευρώπη την Τετάρτη, εν μέσω της στάσης αναμονής που καταγράφεται για τον ενεργειακό «πόλεμο» μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, στο φόντο της στρατιωτικής εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας της Ολλανδίας υποχωρούν 0,05% στα 156,7 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έχοντας πέσει πρόσκαιρα έως και 2,1% φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται ο ρυθμός πληρότητας των αποθεματικών αερίου στις ευρωπαϊκές χώρας ενόψει του ερχόμενου χειμώνα, την ώρα που συνεχίζονται οι απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν για κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενους κινδύνους στους αγωγούς αερίου που ακόμα μεταφέρουν ρωσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά από τη Ρωσία.

Σε αυτό το πλαίσιο, νέα διαρροή εντοπίστηκε την Τρίτη στη μια γραμμή του πετρελαιαγωγού Druzhba που μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πολωνικός διαχειριστής αγωγών PERN.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση απεργάζεται σχέδια για την περιορισμό στις τιμές αερίου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ένωσης που θα διεξαχθεί εντός του Οκτωβρίου.

Οι «27» θα εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις για να τιθασευτούν οι τιμές και να προστατευτούν οι καταναλωτές από την απογείωση των λογαριασμών, καθώς η Ευρώπη οδεύει σε χειμώνα με πενιχρές ποσότητες αερίου από τη Ρωσία, κρίση λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, την απειλή ύφεσης να επικρέμαται.

«Πρέπει να βρούμε γρήγορα λύση, εφαρμοστέα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνόψισε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οι εθνικές λύσεις δεν είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider