Η Nomura «ποντάρει» σε ύφεση των ΗΠΑ εντός του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Nomura «ποντάρει» σε ύφεση των ΗΠΑ εντός του 2022
Η ιαπωνική τράπεζα προβλέπει πως η Fed θα συνεχίσει την πολιτική της αύξησης των επιτοκίων της μέχρι το 2023.

Το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας ήπιας ύφεσης στην οικονομία των ΗΠΑ εντός του 2022 είναι πιθανότερο από το να μην υπάρξει μια τέτοια, αναφέρει η Nomura σε σχετικό report της, εν μέσω των ανησυχιών για το ότι οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed).

«Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες αναμένεται να περιοριστούν περαιτέρω, οι καταναλωτές αναμένεται να υποστούν ένα σημαντικά αρνητικά σοκ στην εμπιστοσύνη τους, οι αναταραχές στην αλυσίδα της ενέργειας και των τροφίμων έχουν επιδεινωθεί και οι προοπτικές ανάπτυξης στο εξωτερικό έχουν υποχωρήσει» σημειώνει η ιαπωνική τράπεζα.

«Με το momentum της ανάπτυξης να υποχωρεί με γρήγορο ρυθμό και με δεδομένη την πρόθεση της Fed να επαναφέρει τη σταθερότητα των τιμών, πιστεύουμε πως μια ύφεση στην αρχή του δ' τριμήνου του 2022 είναι περισσότερο πιθανή παρά απίθανη» εκτιμά η Nomura.

Παράλληλα, η τράπεζα προβλέπει πως η Fed θα συνεχίσει την πολιτική της αύξησης των επιτοκίων της μέχρι το 2023, ενώ εκτιμά πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν αναμένει ύφεση ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ - «Οι αυξήσεις μισθών δεν θα ξεπεράσουν αυτή του πληθωρισμού»

Γέλεν: Η ύφεση δεν είναι αναπόφευκτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider