Η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταδικάζουν από κοινού τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ καταδικάζουν από κοινού τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας
Κοινή δήλωση από Κομισιόν και ΗΠΑ, καταδικάζουν τις ενέργειες ως «ενεργειακό εκβιασμό».

Η διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Φινλανδία, που έρχεται να προστεθεί στη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, είναι «αδικαιολόγητη και απαράδεκτη». Αυτό υπογράμμισαν σε κοινή δήλωσή τους η Επιτροπή και οι ΗΠΑ, καταδικάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «ενεργειακό εκβιασμό».

Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης στο πλαίσιο της κοινής ειδικής ομάδας για την ενεργειακή ασφάλεια, την οποία ανακοίνωσαν οι Πρόεδροι Μπάιντεν και φον ντερ Λάιεν στις 25 Μαρτίου.

Η Επιτροπή και οι ΗΠΑ δήλωσαν επίσης τα εξής: «Μέσω της ειδικής ομάδας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ενώ επιταχύνουμε την χρήση τεχνολογιών ενεργειακής απόδοσης και έξυπνων τεχνολογιών στα ευρωπαϊκά σπίτια και επιχειρήσεις, εξηλεκτρίζουμε τη θέρμανση και αυξάνουμε την παραγωγή καθαρής ενέργειας ώστε να μειωθεί η συνολική ζήτηση για ορυκτά καύσιμα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λάιεν: Θέμα ημερών η συμφωνία για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Χάμπεκ: «Θέμα ημερών» το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

DW: Ελληνικό «όχι» στην απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider