H Marks & Spencer κλείνει 11 καταστήματά στη Γαλλία «λόγω του Brexit»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Marks & Spencer κλείνει 11 καταστήματά στη Γαλλία «λόγω του Brexit»
Κατάστημα Marks & Spencer
«Λουκέτο» σε 11 από τα καταστήματα που διατηρεί μέσω franchise με την εταιρεία SFH στην Γαλλία θα βάλει μέχρι το τέλος του έτους η Marks & Spencer, καθώς αδυνατεί να διατηρήσει σταθερές τις προμήθειες προϊόντων προς αυτά, εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Λουκέτο» σε 11 από τα καταστήματα που διατηρεί μέσω franchise με την εταιρεία SFH στην Γαλλία θα βάλει μέχρι το τέλος του έτους η Marks & Spencer, καθώς αδυνατεί να διατηρήσει σταθερές τις προμήθειες προϊόντων προς αυτά, εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

«Η χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία στις εξαγωγές που υπάρχει από την στιγμή του Brexit, δε μας επιτρέπει να προμηθεύσουμε στα καταστήματα της Γαλλίας τα προϊόντα μας όπως θα επιθυμούσαμε», τονίζεται στην ανακοίνωση της η βρετανική εταιρεία με έδρα στο Λονδίνο.

«Η M&S έχει μακρά και ιστορική πορεία στην γαλλική αγορά και η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε με ελαφρότητα», ανέφερε σχετικά ο Πολ Φρίστον, διευθυντής του τμήματος διεθνών δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η M&S θα διατηρήσει ανοιχτά τα εννέα καταστήματα που διατηρεί σε συνεργασία με την Lagardere SA, τα οποία βρίσκονται ως επί το πλείστο σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ οι δύο εταιρείες ανέφεραν πως βρίσκονται σε συζητήσεις ώστε να διασφαλιστεί το βιώσιμο μέλλον των εννέα εναπομεινάντων καταστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider