Βεστάγκερ: Η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής τσιπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βεστάγκερ: Η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής τσιπ
Την ανησυχία της σχετικά με την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους παγκόσμιους κολοσσούς στην παραγωγή ημιαγωγών τσιπ εξέφρασε η η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού και Ψηφιακής Πολιτικής Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Την ανησυχία της σχετικά με την εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους παγκόσμιους κολοσσούς στην παραγωγή ημιαγωγών τσιπ εξέφρασε η η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού και Ψηφιακής Πολιτικής Μαργκρέτε Βεστάγκερ, καθώς οι παγκόσμιες ελλείψεις που έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους τους τελευταίους μήνες είναι σε θέση να πλήξουν τα συμφέροντα των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Την ίδια στιγμή, η ευρωπαϊκή ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο επενδύσεων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ σε εγκαταστάσεις για την παραγωγή τσιπ, καθώς οι πιέσεις δεκάδων βιομηχανιών και εταιρειών που εξαρτώνται από αυτά για αύξηση της παραγωγής ολοένα και εντείνονται.

Ωστόσο, η Βεστάγκερ τόνισε πως οι όποιες πρωτοβουλίες ληφθούν από τα όργανα της Ένωσης θα αφορούν κυρίως στην δημιουργία μίας μη μονοπωλιακής αγοράς ημιαγωγών κι όχι στην δημιουργία πλεονασμάτων για την Ευρώπη.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επικεντρωθούμε στην παγκόσμια αγορά και η ευρωπαϊκή παραγωγή εκεί θα στοχεύει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βεστάγκερ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «δεν μπορούμε να εξαρτόμαστε πλέον από λιγοστές αλλά πολύ μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider