Οικονομία | Διεθνή
13-09-2021 | 18:52

ΗΠΑ: Στην αύξηση του εταιρικού φόρου στο 26,5% στοχεύουν οι Δημοκρατικοί

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στην αύξηση του εταιρικού φόρου στο 26,5% στοχεύουν οι Δημοκρατικοί
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την αύξηση του ανώτατου ορίου εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ από το 21% στο 26,5% ύστερα από σχετική πρόταση των Δημοκρατικών, οι οποίοι και διατηρούν την πλειοψηφία στο Σώμα.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες των Δημοκρατικών, η αύξηση του εταιρικού φόρου θα συμβάλλει στην χρηματοδότηση του σχεδίου Μπάιντεν για την ανοικοδόμηση της οικονομίας των ΗΠΑ συνολικού ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη και την Τετάρτη με αντικείμενο την φορολογική πολιτική και άλλα παρεμφερή θέματα, με την πλευρά των Δημοκρατικών να αισιοδοξεί πως θα καταφέρει να πετύχει την αύξηση του εταιρικού φόρου, με στόχο να διαθέσει τα νέα κεφάλαια στην στήριξη των νέων και των ηλικιωμένων μέσω προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Δημοκρατικός επικεφαλής της επιτροπής Ρίτσαρντ Νιλ θα προσπαθήσει να κερδίσει την έγκριση του Σώματος για την αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων στο 18% για ετήσια εισοδήματα ως τις 400.000 δολάρια, στο 21% για ετήσια εισοδήματα ως 5 εκατ. δολάρια και στο 26,5% για εισοδήματα που ξεπερνούν τα 5 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.