Στη θέση του το τελευταίο κομμάτι του Nord Stream 2

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη θέση του το τελευταίο κομμάτι του Nord Stream 2
Ο αγωγός μπορεί να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με την Gazprom.

Το τελευταίο κομμάτι κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 οξυγονοκόλληθηκε στη θέση του, ανέφερε τη Δευτέρα η κατασκευάστρια του αγωγού.

Το έργο, ύψους 11 δισ. δολαρίων θα διπλασιάζει τις εξαγωγές αερίου της Gazprom στην Ευρώπη, με την εταιρεία να αναφέρει σε ανακοίνωση της πως σκοπεύει να λειτουργήσει τον Nord Stream 2 μέχρι το τέλος 2021.

Μετά και από αυτήν την σύνδεση, θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω προετοιμασίες πριν από την έναρξη λειτουργίας του αγωγού. Αναμένεται ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom θα χρησιμοποιήσει για τις πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου αρχικά το πρώτο σκέλος του αγωγού το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Λόγω του αγωγού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Από τις ΗΠΑ προήλθαν απειλές κυρώσεων υπό τον πρώην πρόεδρο Τραμπ. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φοβούνται μειονεκτήματα από την λειτουργία του. Υπήρξαν επίσης αντιστάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως αντάλλαγμα για το Nord Stream 2 ζητά η Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider