Το αμερικανικό δημόσιο εξακολουθεί να «κυνηγά» την Facebook για αντιμονοπωλιακές πρακτικές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το αμερικανικό δημόσιο εξακολουθεί να «κυνηγά» την Facebook για αντιμονοπωλιακές πρακτικές
Νέο αίτημα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατά του γνωστού social media, για εξέταση των κατηγοριών κατά της Facebook.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) κατέθεσε αίτημα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας, για νέα συμπληρωματική αγωγή κατά των αντιμονοπωλιακών πρακτικών του δημοφιλέστερου social media παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το αίτημα της FTC, η Facebook έχει προθεσμία μέχρι τις 4 Οκτωβρίου για να αποκριθεί στο αίτημα.

Όπως μετέδωσε το CNBC, με ανάρτηση της στο Twitter, η Facebook ανακοίνωσε πως θα απαντήσει σύντομα στο νέο αίτημα της FTC.

Σημειώνεται πως στα τέλη Ιουνίου, ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την αντιμονοπωλιακή αγωγή που είχε καταθέσει η FTC εναντίον της Facebook Inc. καθώς και παρόμοια αγωγή από 48 γενικούς εισαγγελείς.

Τόσο η αντιμονοπωλιακή αγωγή της FTC όσο και οι αγωγές των γενικών εισαγγελέων αμφισβήτησαν τα κίνητρα απόκτησης του Instagram και του WhatsApp από την Facebook, λέγοντας πως το έκανε για να μην έχει ανταγωνιστές που θα μπορούσαν να σπάσουν το μονοπώλιό του.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο, ωστόσο, αποφάσισε ότι η FTC απέτυχε να αποδείξει ότι η Facebook έχει μονοπωλιακή εξουσία στην εγχώρια αγορά κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ανησυχούν» οι Ρυθμιστικές Αρχές για την εξαγορά της Giphy από το Facebook

gazzetta
gazzetta reader insider insider