Τουρκία: Σταθερό στο 19% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Σταθερό στο 19% το επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας
Οι διοικούντες την κεντρική τράπεζα επανέλαβαν τον στόχο τους για διατήρηση του βασικού επιτοκίου πάνω από τον πληθωρισμό της τουρκικής οικονομίας.

Αμετάβλητο στο 19% παρέμεινε το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, όπως ανακοινώθηκε μετά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της.

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως η πολιτική των επιτοκίων της τράπεζας θα συνεχίζει να μένει πάνω από το ύψος του πληθωρισμού στην τουρκική οικονομία για το επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι ο δείκτης τιμών καταναλωτή να υποχωρήσει στο 5%.

Στην ανακοίνωση της τράπεζας, σημειώνεται πως παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα στην τουρκική οικονομία ενώ γίνεται λόγος για το το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα στο σύνολο του 2021 λόγω της αύξησης των εξαγωγών και την ανόδου του τουριστικού κλάδου της χώρας.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις τους τις προηγούμενες εβδομάδες είχε «δείξει» πως επιθυμεί μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, εν μέσω των σημαντικών πιέσεων που δέχεται η τουρκική λίρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider