Τα επενδυτικά ακίνητα που ξεχωρίζουν στο χαρτοφυλάκιο της doValue

Newsroom
Μοιράσου το
Τα επενδυτικά ακίνητα που ξεχωρίζουν στο χαρτοφυλάκιο της doValue
Πρόκειται για «φιλέτα» που βρίσκονται σε κομβικά σημεία και διαθέτουν μοναδικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη.

Έπειτα από δέκα χρόνια πρωτοφανούς ύφεσης, η ελληνική αγορά ακινήτων παρουσιάζει πλέον σημάδια εκρηκτικής ανάκαμψης. Τα ακίνητα αποτελούν για πολλούς την ιδανικότερη και ασφαλέστερη επένδυση, ιδίως για τις επιχειρήσεις που χρειάζονται μεγάλους χώρους με κατάλληλες υποδομές.

Ορισμένα από τα πιο εμβληματικά επενδυτικά ακίνητα που υπάρχουν διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της doValue. Πρόκειται ουσιαστικά για «φιλέτα» που βρίσκονται σε κομβικά σημεία και διαθέτουν μοναδικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν κάθε ανάγκη. Από αυτά, τρία ξεχωρίζουν καθώς βρίσκονται εντός του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου και διαθέτουν υποδομές όπως θέσεις στάθμευσης, καλαίσθητο περιβάλλοντα χώρο, καθώς και ειδικές υποδομές για την συγκέντρωση και ψυχαγωγία του προσωπικού.

Κτίριο γραφείων Χειμάρρας 8Α, Μαρούσι

Κτίριο γραφείων σε κτιριακό συγκρότημα με δύο κτίρια. Αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και τρεις ορόφους. Η χρήση του κτιρίου είναι χώροι γραφείων και τα δύο υπόγεια χρησιμοποιούνται εν μέρει ως χώροι στάθμευσης και εν μέρει ως αποθηκευτικοί χώροι..

Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 14.122,40 τ.μ. και έχει την αποκλειστική χρήση 8.844,00 τ.μ. επί του οικοπέδου.

Νομικό πλαίσιο

Όλο το κτίριο είναι μία οριζόντια ιδιοκτησία με ΚΑΕΚ 050142234008/0/2 και έχει την αποκλειστική χρήση τμήματος του οικοπέδου 8.844,00 τ.μ.

Μίσθωση

Το ακίνητο μισθώνει η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.».

Κτίριο γραφείων, Χειμάρρας 8Β, Μαρούσι

Κτίριο γραφείων που βρίσκεται σε κτιριακό συγκρότημα δύο κτιρίων. Αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και τρεις ορόφους. Η χρήση του κτιρίου είναι χώροι γραφείων και τα δύο υπόγεια χρησιμοποιούνται εν μέρει ως χώροι στάθμευσης. Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο 14.122,40 τ.μ. και έχει την αποκλειστική χρήση 5.278,40 τ.μ. επί του οικοπέδου.

Νομικό πλαίσιο

Όλο το κτίριο Α είναι μία οριζόντια ιδιοκτησία με ΚΑΕΚ 050142234008/0/1 και έχει την αποκλειστική χρήση τμήματος του οικοπέδου 5.278,40 τ.μ.

Μίσθωση

Το ΚΤΙΡΙΟ Α μισθώνει η εταιρεία «ERNST & YOUNG BUSINESS ADVISORY SOLUTIONS».

Συγκρότημα γραφείων, Σωρού 18-20, Μαρούσι

Κτιριακό συγκρότημα επαγγελματικών χώρων με δύο πτέρυγες (Κτίριο Α & Κτίριο Β) σε οικόπεδο 6.506,91 τ.μ. Οι δύο πτέρυγες αποτελούν μια λειτουργική ενότητα με γωνιακή κάτοψη και έχουν δύο κοινά υπόγεια επίπεδα. Κάθε πτέρυγα αποτελείται από ισόγειο, δύο ορόφους και υπόγειο (1ο υπόγειο).
Η χρήση του συγκροτήματος είναι χώροι γραφείων και τα δύο κοινά υπόγεια χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης.

Νομικό πλαίσιο

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από 11 οριζόντιες ιδιοκτησίες, με ποσοστό συνιδιοκτησίας και ΚΑΕΚ όπως αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Μισθώσεις

Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από τα Κτίρια Α & Β, τα οποία έχουν κοινό και ενιαίο το Γ' & Β' υπόγειο, ενώ στα υπόλοιπα επίπεδα αναπτύσσονται σε δύο τμήματα και είναι μισθωμένα ως εξής:

  • Κτίριο Α: μισθωμένο στην εταιρεία “FOURLIS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»,
  • Κτίριο Β: μισθωμένο στην εταιρεία «BAYER ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Τοποθεσία- Πρόσβαση

Όλα τα κτίρια βρίσκονται στην καρδιά του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου

Τα κτίρια επωφελείται από την πλεονεκτική ευρύτερη περιοχή, καλή ορατότητα και εύκολη πρόσβαση με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς. Βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του δήμου, σε απόσταση 200 μέτρα από τη λεωφόρο Κηφισίας και τον οδικό κόμβο Κηφισίας (Δαχτυλίδι).

Η γύρω περιοχή έχει αρκετά εμπορικά και επαγγελματικά κτίρια λόγω της πλεονεκτικής της θέσης. Πολυκαταστήματα, γραφεία, νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και εκθεσιακοί χώροι είναι οι κύριες χρήσεις γης στην περιοχή. Για το λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ζήτηση ακίνητων από εταιρείες επενδύσεων.

Χαρακτηριστικά
Από αρχιτεκτονικής άποψης, όλα τα κτίρια συνδυάζουν το σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με τη λειτουργικότητα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες που προκύπτουν από την ειδική χρήση των χώρων.

Διαθέτουν ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία, μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα, δημιουργώντας ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

Σχετικά με τη doValue

H doValue Greece είναι ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων με ηγετική θέση στην Ελλάδα. Μέλος του Ομίλου doValue SpA, αποτελεί κόμβο ανάπτυξής του στη ΝΑ Ευρώπη. Σε επίπεδο ομίλου, κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων στη ΝΑ Ευρώπη, με υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια ύψους 162+ δισ. ευρώ.

Η doValue Greece δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) και ακινήτων:

  • Διαχείριση χαρτοφυλακίων και ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων
  • Due diligence advisory
  • Εργασίες τιτλοποίησης
  • Διαχείριση ακινήτων

Σε επίπεδο ομίλου, η doValue είναι ηγέτης στη διαχείριση δανείων και ακινήτων στη ΝΑ Ευρώπη, μετά την εξαγορά της ισπανικής Altamira Asset Management. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ), μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) και δανείων με πιθανή αδυναμία πληρωμής (UTP) στην αγορά της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.