Κραυγή αγωνίας από τους εστιάτορες μετά τα μέτρα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κραυγή αγωνίας από τους εστιάτορες μετά τα μέτρα
Ο “Insider” αποκαλύπτει τις πρώτες αντιδράσεις των επαγγελματιών της εστίασης

«Γιατί να ανοίξω το μαγαζί μου όταν θα έρχεται ο κόσμος και εγώ δεν μπορώ να τον εξυπηρετήσω; Πώς λειτουργήσω με ελάχιστα τραπέζια και τέσσερα άτομα το πολύ στο καθένα;»

Αυτά είναι λίγα μόνο από τα προβλήματα που μου εξέθεσε υψηλόβαθμο στέλεχος αλυσίδας εστίασης, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν δίστασε να προβλέψει ότι είναι πολλά τα εστιατόρια αλλά και τα ταχυφαγεία που στο τέλος θα επιλέξουν να μην ανοίξουν, καθώς δεν θα βγαίνουν.

Τα πρόστιμα και το προσωπικό

Παράλληλα, στην κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών της εστίασης περιλαμβάνεται και ο φόβος για τα υψηλά πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα. «Αν κατά λάθος δεν είμαι τυπικός, το πρόστιμο ξεπερνά τα κέρδη όλου του μήνα. Γιατί να το ρισκάρω», μου έλεγαν χαρακτηριστικά. Αντίστοιχα, μου εξηγούσαν ότι τα εστιατόρια έχουν συγκεκριμένες, πάγιες ανάγκες σε προσωπικό (π.χ. στην κουζίνα) που καλύπτονται μόνο αν λειτουργούν κανονικά και με υψηλούς τζίρους. Με «ψαλιδισμένα» τα τραπέζια και μόνο έξω, τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Με άλλα λόγια, πολύ δύσκολα θα «πετύχει η συνταγή» και κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τελικό αποτέλεσμα.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider