Συνολικά 164 πρόστιμα, αξίας 150 ευρώ έκαστο, επιβλήθηκαν σε πολίτες, μέσα σε ένα 24ωρο, για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας, έως την ίδια ώρα σήμερα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ σε 164 πολίτες, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ., επειδή παραβίασαν το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. 

Οι παραβάτες δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στο κινητό τους τηλέφωνο.

«Το σημαντικότερο είναι να διαφυλάξουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας», τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, ενώ επισήμανε ότι οι αστυνομικοί έλεγχοι για την εφαρμογή του μέτρου θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση.

«Τέλος» οι συστάσεις

Υπενθυμίζεται ότι χτες τα μέτρα ήταν σχετικά χαλαρά και οι αστυνομικοί περιορίζονταν κυρίως σε παρατηρήσεις, αλλά από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, θα βεβαιώνονται από τις ομάδες αστυνομικών που βρίσκονται 24 ώρες στους δρόμους, όλες οι παραβάσεις και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι για τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πέμπτη, 12 Μαρτίου και αφορούν σε χώρους (καταστήματα λιανικής πώλησης, κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ.) για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας, βεβαιώθηκαν μέχρι σήμερα το πρωί συνολικά 250 παραβάσεις και συνελήφθησαν 258 άτομα, εκ των οποίων τα 106 στην Αττική.

Για τις συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα, μόνο χθες, Δευτέρα 23 Μαρτίου, βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις και συνελήφθησαν 8 άτομα σε όλη την επικράτεια.