Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για τις αναστολές Αυγούστου- Πληρωμή σε 4.960 δικαιούχους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις για τις αναστολές Αυγούστου- Πληρωμή σε 4.960 δικαιούχους
Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία ημέρα σήμερα για τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή τον Αύγουστο προκειμένου να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη τους, ώστε να δικαιωθούν το επίδομα των 534 ευρώ.

Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις εποχικών ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Δύο ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουλίου, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αυτοαπασχολούμενου που πλήττονται βάσει ΚΑΔ από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (υπ’ αρ. ΓΔΟΥ 223/2020, ΦΕΚ 4077/Β΄/22-09-2020), παρατείνεται έως τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020, η προθεσμία για την υποβολή αίτησης χορήγησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων συγκεκριμένων πληττόμενων κλάδων λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού, για τον μήνα Ιούλιο 2020.

Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ, εντός της προθεσμίας.

Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Σήμερα πραγματοποιείται η νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ, σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά πληρωμή εντός του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 2.247.756 ευρώ, για 4.960 δικαιούχους, που αφορά:

  • μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider