Eurobank: «Ανοίγει» τις συζητήσεις για Cairo-FPS

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: «Ανοίγει» τις συζητήσεις για Cairo-FPS
Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στο insider.gr ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με το fund, με στόχο ο μετασχηματισμός να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Έχασε το προνόμιο των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων για το Cairo και την FPS η PIMCO, καθώς οι συνομιλίες της με τη Eurobank δεν ευοδώθηκαν εντός του προβλεπόμενου διαστήματος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με ανακοίνωσή της σήμερα, Παρασκευή, η τράπεζα ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι η δέσμευση για αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που προέβλεπε η συμφωνία της 27η Ιουνίου με τη θυγατρική της PIMCO, BRAVO STRATEGIES III LLC, δεν ισχύει πλέον και ότι «συνεχίζει με εντατικό ρυθμό τις σχετικές διαπραγματεύσεις».

Πηγές με γνώση του θέματος αναφέρουν στο insider.gr ότι η Eurobank συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την PIMCO, ωστόσο, δεν αποκλείεται να στραφεί και σε άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές εάν δεν ευοδωθούν. Ο στόχος για την τράπεζα είναι η υλοποίηση των δύο πυλώνων μετασχηματισμού της να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι επιδίωξη της Eurobank, αλλά και της PIMCO που αγόρασε την πρώτη τιτλοποίηση των συστημικών τραπεζών (Pillar), είναι να πωληθεί μαζί με την τιτλοποίηση-μαμούθ 7,5 δισ. ευρώ (Cairo) και τον θυγατρικό servicer (FPS) σε έναν στρατηγικό επενδυτή. Για τον λόγο αυτό, δεσμεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2019 για αποκλειστικές συνομιλίες με την PIMCO.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider