Με επιστροφή χρηματικού ποσού τον Ιανουάριο κάθε έτους και πόντους Yellow, επιβραβεύει η Τράπεζα Πειραιώς τους συνεπείς οφειλέτες στεγαστικών δανείων και τους προσφέρει επισκευαστικό δάνειο με προνομιακό επιτόκιο Euribor +1,5%.

Διπλή στόχευση έχει το πρόγραμμα επιβράβευσης που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς εκτός από την ανακούφιση των συνεπών οφειλετών με επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%, επιχειρεί στοχευμένη χορήγηση επισκευαστικών δανείων «εκ του ασφαλούς».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς υιοθετεί ένα σύγχρονο πρόγραμμα επιβράβευσης των ενήμερων πελατών στεγαστικών δανείων ανταμείβοντας την προσπάθεια του ελληνικού νοικοκυριού, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης, για την ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων.

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συνέπειας πληρωμών και της εμπέδωσης αισθήματος  κοινωνικής δικαιοσύνης, σε ένα κοινωνικά ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα όπως είναι η κάλυψη στεγαστικών αναγκών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιβράβευσης απευθύνεται στους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων και περιλαμβάνει:

•    Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.
•    Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.
•    Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.
•    Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς- Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.   

Σημειώνεται ότι η επιβράβευση ισχύει για δάνεια που εκταμιεύτηκαν έως 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι στα πιστωτικά προϊόντα που τηρούν στην Τράπεζα. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ήδη από φέτος και το ποσό της ανταμοιβής θα αποδοθεί τον Ιανουάριο του 2020. Οι πελάτες θα μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης μέσω του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, της ιστοσελίδας piraeusbank.gr ή του 18218.  

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η δεύτερη τράπεζα που ανακοινώσει πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών οφειλετών, μετά την Εθνική Τράπεζα που ανακοίνωσε τη δική της πρωτοβουλία στις αρχές Αυγούστου. Το ίδιο παράδειγμα αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, όπως έχει αναφέρει ήδη σε δημοσιεύμά του το insider.gr.