Στην Ελλάδα άνοιξε τις πύλες του το πρώτο future Ready store του ομίλου της Vodafone με στόχο να φέρει μια νέα αντίληψη για τη λιανική προσφέροντας μια διαφορετική τεχνολογική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες του.

Το κατάστημα, η ανακαίνιση του οποίου πραγματοποιήθηκε μέσα στο καλοκαίρι, ξεκινά την επίσημη λειτουργία του στις 24 Σεπτεμβρίου στο The Mall Athens. 

Τι σημαίνει όμως κατάστημα Future Ready; Το πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα έχει ως στόχο να προσφέρει μία ξεχωριστή τεχνολογική εμπειρία, με ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον, οργανωμένο σε θεματικές ενότητες, με συσκευές και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας, όπου πρωταγωνιστούν οι ναυαρχίδες κορυφαίων κατασκευαστών, τα καινοτόμα προϊόντα και η διαδραστική γνώση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο του Retail την γνώση και την εμπειρία κι όχι τις συναλλαγές, μεγάλο μέρος των οποίων με αφορμή και την πανδημία έχει μεταφερθεί online, το Future Ready κατάστημα θα ανανεώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το περιεχόμενο και τη θεματολογία του, που προβάλλεται στις οθόνες του, ώστε να αναζωογονεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον. 

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα κατάστημα που θα εξελίσσεται με βάση το ενδιαφέρον του κόσμου και με τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι ειδικοί μετά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του θα διαμορφώσει το πλαίσιο για το πώς θα είναι τα καταστήματα του Ομίλου σε όλες τις χώρες στο μέλλον. Για την αρχή θα υπάρχει ένας περιορισμένος αριθμός τέτοιων καταστημάτων σε κάθε χώρα, όπως ανέφεραν τα στελέχη της Vodafone κατά την παρουσίαση του καταστήματος σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τους ίδους τα στελέχη της εταιρείας μάλιστα, το Vodafone Group επέλεξε την χώρα μας για την πιλοτική αυτή δοκιμή, λόγω των καλών επιδόσεων των καταστημάτων λιανικής αλλά και της εμπιστοσύνης στην ελληνική ομάδα του Retail.  

Το Future Ready κατάστημα λειτουργεί κατά 100% με την υποστήριξη της ομάδας Ready, της καταρτισμένης ομάδας συμβούλων τεχνολογίας της Vodafone, που είναι έτοιμη να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία εξυπηρέτησης και να βοηθήσει έμπρακτα τους καταναλωτές στη γνωριμία τους με την τεχνολογία. Επιπλέον, η #ομάδαReady έρχεται να υποστηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ταξίδι της ψηφιοποίησης των λειτουργιών τους και να τις βοηθήσει να διαλέξουν τις πλέον κατάλληλες λύσεις που πραγματικά μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. 

Παράλληλα, η #ομάδαReady δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μια σειρά από εκπαιδευτικές ενότητες που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα γύρω από την τεχνολογία. Οι ενότητες αυτές θα είναι διαθέσιμες προς όλους, ανεξαρτήτως αν είναι πελάτες Vodafone ή όχι, θα πραγματοποιούνται στον φυσικό χώρο του καταστήματος και θα είναι διαθέσιμες προς παρακολούθηση μέσα από τα ψηφιακά κανάλια της Vodafone.

Μια ακόμα ιδιαιτερότητα του νέου καταστήματος είναι ότι προσφέρει την δυνατότητα στους καταναλωτές να ξεναγηθούν και να εξυπηρετηθούν εικονικά στο κατάστημα μέσω του virtual shop του Vodafone.gr, εντελώς δωρεάν, από όπου και αν βρίσκονται, καταργώντας τα γεωγραφικά όρια. Για παράδειγμα, όλοι οι πελάτες Vodafone μπορούν να δεχθούν εξυπηρέτηση για όλα τα θέματα που τους αφορούν σε σχέση με την εταιρεία, αλλά και να περιηγηθούν ζωντανά, τη στιγμή που το επιλέγουν στο κατάστημα, και να λάβουν live πληροφόρηση για προϊόντα και υπηρεσίες. 

Αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, τo Future Ready κατάστημα της Vodafone πηγαίνει τη λιανική στην επόμενη μέρα, με έναν χώρο όπου ο καταναλωτής μπορεί: 

  • Να κατανοήσει το πως η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά του
  • Με τη βοήθεια των ειδικών της #ομάδαReady να μάθει, να δοκιμάσει και να ζήσει για τα οφέλη των καινοτόμων τεχνολογιών με τον δικό του ρυθμό, με προϊόντα και λύσεις τελευταίας τεχνολογίας προσεκτικά επιλεγμένα και σχεδιασμένα
  • Να συνεχίσει την εμπειρία του ξεκίνησε από το online κατάστημα σε έναν φυσικό χώρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ψηφιακό
  • Και να έρθει σε ένα κατάστημα όπου η τεχνολογία γίνεται εμπειρία για όλους. Και όπου όλοι οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως δικτύου, μπορούν να έχουν πρόσβαση ακόμα και χωρίς φυσική παρουσία, από όπου και αν βρίσκονται, αξιοποιώντας τις ψηφιακές καινοτομίες και καταργώντας τα γεωγραφικά όρια. 

«Το Future Ready κατάστημα της Vodafone θα γίνει το σπίτι της Μάρκας μας, δείχνοντας ό,τι πρεσβεύουμε σαν εταιρεία. Σήμερα κάνουμε αυτό το όραμα, πραγματικότητα, με ένα νέο κατάστημα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον εταιρικό μας σκοπό που είναι να συνδέουμε τους ανθρώπους ώστε μέσα από την τεχνολογία να μπορούν να ζουν καλύτερα, σήμερα και στο μέλλον. Στο Future Ready κατάστημα της Vodafone, η τεχνολογία γίνεται εμπειρία για όλους. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για αυτήν τη νέα ναυαρχίδα μας που θα λειτουργήσει ως μοντέλο για το σύνολο της λιανικής μας αλυσίδας στην Ελλάδα» δήλωσε ο διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της Vodafone Ελλάδας, Άρης Γεωργόπουλος.

Διαβάστε επίσης: